Cazul consilierului USR care ar fi fost bătut de familia unui primar PSD. “A fost înştiinţat că va fi executat silit pentru ocuparea ilegală a unui teren”

Sambata, 09 Septembrie 2023, ora 18:46
4055 citiri
Cazul consilierului USR care ar fi fost bătut de familia unui primar PSD. “A fost înştiinţat că va fi executat silit pentru ocuparea ilegală a unui teren”
Daniel Răducanu, consilierul USR care susține că a fost bătut de pesediști FOT USR

E scandal mare într-o comună din Timiș unde un consilier local USR acuză familia primarului că a tăbărât pe el cu pumnii și picioarele și chiar că în încăierare i-a fost rupt un deget.

Reprezentanţii USR au transmis că a fost agresat fizic consilierul local USR Daniel Răducanu şi tâlhărit de membrii familiei primarului PSD din Niţchidorf, judeţul Timiş. Nepotul primarului Dănuţ Drăghici l-ar fi asaltat pe consilier cu pumnii, lovindu-l în faţă şi rupându-i un deget. Un alt individ, angajat al unei companii cu care Primăria Niţchidorf lucrează, i-ar fi furat telefonul cu care Daniel Răducanu înregistra.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat sub privirile nepăsătoare ale fiului primarului.

„Motivul pentru comportamentul huliganic al membrilor familiei primarului PSD este că Daniel Răducanu punea întrebări, în calitatea sa de consilier local, în legătură cu o groapă ilegală de gunoi de la marginea satului, unde diverse persoane din anturajul primarului aruncau de ceva timp deşeuri provenite din activităţi de demolare şi construcţie. Agresiunea a avut loc chiar lângă groapa ilegală de gunoi, unde consilierul local USR venise la sesizarea unui consătean care îl avertizase că urmează ca cineva să arunce alte gunoaie pe câmp”, precizează sursa menţionată.

Nu este prima oară când consilierul local USR din Niţchidorf şi familia acestuia sunt ameninţaţi şi hărţuiţi de primar sau de membrii familiei sale, mai spus reprezentanţii USR.

PSD Timiș: Consilierul desfăşura ilegal o afacere de familie pe un teren al primăriei ocupat abuziv

Reprezentanţii PSD Timiş au transmis că firul evenimentelor este cu totul altul. Astfel, Daniel Răducanu a fost înştiinţat, la începutul săptămânii, de un executor judecătoresc legat de faptul că urmează o procedură de executare silită pentru ocuparea ilegală a unui teren al primăriei pe care desfăşura ilegal o afacere de familie. Marţi, în 5 septembrie, ar fi avut loc altercaţia în care a fost implicat consilierul local USR şi un nepot al primarului din Niţchidorf, iar de aici totul a escaladat politic.

„La începutul acestei săptămâni, consilierul local USR din Niţchidorf, Daniel Răducanu, a fost înştiinţat de un executor judecătoresc legat de faptul că urmează o procedură de executare silită pentru ocuparea ilegală a unui teren al primăriei pe care, atenţie, desfăşura ilegal o afacere de familie. Deci, cinstitul şi onestul USR-ist, încălca flagrant legea, dar asta nu spune nici el, nici Dominic Fritz”, au transmis reprezentanţii PSD Timiş, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, marţi, în 5 septembrie, ar fi avut loc altercaţia în care a fost implicat consilierul local USR şi un nepot al primarului din Niţchidorf, iar de aici totul a escaladat politic.

Social-democraţii filialei PSD Timiş mai spun, că edilul Timişoarei „Dominic Fritz, preşedinte al USR Timiş, a descins la Niţchidorf, a punctat la capitolul imagine printr-un clip postat pe Facebook, şi a cerut, nici mai mult nici mai puţin, ministrului de Interne să nu muşamalizeze acest caz”.

„Lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă a existat o agresiune, este treaba organelor de anchetă să stabilească vinovaţii şi să aplice măsurile care se impun, oricare ar fi acestea. Politizarea acestui incident este evidentă şi scoate la iveală o disperare a liderului USR, Dominic Fritz, măcinat de scandalurile interne din partid. Dominic Fritz ar trebui să ştie, însă, că un primar nu răspunde cu funcţia pentru fapte comise de soţia, copiii, verişorii sau bunicii săi”, completează sursa amintită.

Reacţia vine în contextul în care reprezentanţii USR au transmis că a fost agresat fizic consilierul local USR Daniel Răducanu şi tâlhărit de membrii familiei primarului PSD din Niţchidorf, judeţul Timiş. Nepotul primarului Dănuţ Drăghici l-a asaltat pe consilier cu pumnii, lovindu-l în faţă şi rupându-i un deget. Un alt individ, angajat al unei companii cu care Primăria Niţchidorf lucrează, i-a furat telefonul cu care Daniel Răducanu înregistra, mai arată comunicatul de presă al USR.

Dominic Fritz: Este absolut oribil şi inacceptabil

USR Timiş trage un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în această comună şi cere ca autorităţile să îşi facă treaba. Este inacceptabil ca un consilier local, care acţionează cu bună-credinţă şi în interesul locuitorilor comunei, să fie supus unor astfel de abuzuri, iar familia sa să fie intimidată, ameninţată şi denigrată de apropiaţii primarului.

„Este absolut oribil şi inacceptabil ce s-a întâmplat şi există clar o responsabilitate politică a primarului PSD din Niţchidorf care trebuie să-şi dea demisia pentru ceea ce s-a întâmplat, iar familia lui şi angajaţii care au făcut acest lucru trebuie să plătească. Mă aştept ca această investigaţie să fie luată foarte în serios de Poliţie şi aici fac un apel la Ministrul de Interne să nu se muşamalizeze aceste lucruri.”, a afirmat Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş.

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#scandal, #bataie, #USR, #PSD, #Timis, #dominic fritz , #scandal