Bac 2011 toamna: 240 de elevi au fost eliminati la prima proba scrisa

Luni, 29 August 2011, ora 19:23
1537 citiri
Bac 2011 toamna: 240 de elevi au fost eliminati la prima proba scrisa
Foto: Arhiva

240 dintre candidatii care s-au prezentat luni la prima proba de bacalaureat, cea la limba si literatura romana, au fost eliminati din examen pentru tentativa de frauda, potrivit unei statistici realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare.

Cele mai multe cazuri de elevi eliminati au fost inregistrate in Bucuresti - 44 de candidati, Timis - 18, Arges -17, Bihor -14, anunta reprezentantii Miniserului Educatiei.

Din cei 62.348 elevi inscrisi la prima proba scrisa de bacalaureat, s-au prezentat la examen 54.099 de candidati (86,77%).

Potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, candidatii eliminati pentru tentativa de fraudare nu vor mai putea da bacalaureatul timp de doua sesiuni consecutive.

Bacalaureatul are trei probe orale si trei scrise. Elevii care au urmat liceul in alta limba decat romana sustin, in plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.

Probele orale, deja sustinute, au fost la limba romana, computer si limba straina.

Cea de-a doua proba scrisa, la limba si literatura materna, se va desfasura la 30 august. Urmatoarele doua probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilului si cea la alegere a profilului si specializarii, vor avea loc la 31 august si, respectiv, 2 septembrie.

La cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au inscris peste 109.000 de candidati. Potrivit Ministerului Educatiei, pentru proba A s-au inscris 10.568 de candidati, pentru proba B - 260 de candidati, pentru proba C - 11.105 de candidati, proba D - 10.944 de candidati, proba E(a) - 62.348 de candidati, proba E(b) - 945 de candidati, proba E(c) - 78.082 de candidati, proba E(d) - 60.345 de candidati. Probele E sunt cele scrise.

Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afisate la 4 septembrie, iar eventualele contestatii vor putea fi depuse pana la ora 20.00 a aceleiasi zile.

La prima sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au inscris peste 200.000 de candidati, din care 661 au fost eliminati in timpul testelor, pentru frauda.

Bacalaueratul a fost promovat, in prima sesiune din acest an, de 45,59% dintre candidati.

Potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funderiu, elevii prinsi copiind la bacalaureat vor fi eliminati si nu vor mai putea sustine acest examen timp de doua sesiuni consecutive. Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in organizarea si derularea examenului national de bacalaureat.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#bacalaureat 2011 toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea august , #BAC 2011 toamna