Frauda la Bac: Mai multi elevi au fost audiati la Politia Capitalei (Video)

Marti, 09 Iulie 2013, ora 14:01
880 citiri
Frauda la Bac: Mai multi elevi au fost audiati la Politia Capitalei (Video)
Foto: Adevarul

Mai multi elevi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiati marti dimineata la Politia Capitalei, in dosarul privind suspiciunile de fraudare a bacalaureatului.

O absolventa a declarat, dupa ce a fost audiata timp de aproximativ o ora la Politia Capitalei, ca aceasta actiune este una absolut normala.

"Totul s-a petrecut asa cum trebuia sa se petreaca. Am fost intrebata ce s-a intamplat la examen, daca am dat bani, daca n-am dat bani, daca ne-a cerut cineva bani si atat. Eu nu am auzit absolut nimic despre aceste lucruri", a spus eleva.

Ea a negat ca s-ar fi facut perchezitii in timpul examinarii. "Nu in timpul examinarii. Luni, la proba de la romana, au venit in scoala (Politia - n.red.), ne-au perchezitionat... Nu ne-a agresat nimeni, nu ne-a jignit nimeni, insa la urmatorul examen nu ne-am mai putut concentra, pentru ca nu stiam daca intram sau nu in examen", a afirmat ea.

Luni au fost audiati la Politia Capitalei 35 de elevi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", au declarat oficiali ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB). Potrivit acestora, in total 45 de elevi au fost citati pentru a fi audiati luni, pentru marti fiind citati aproximativ 30 de elevi.

Procurorul general al Romaniei a solicitat vineri conducerii PTB clarificari cu privire la aspectele prezentate in spatiul public ca fiind contradictorii in cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic "Dimitrie Bolintineanu".

Bogdan Staicu, seful Sectiei Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, a precizat vineri ca in cazul elevilor audiati de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost intocmite procese-verbale de citare, si nu mandate de aducere.

"Au fost intocmite procese-verbale de citare in care s-a convenit data audierii. La acest moment la Politia Capitalei se fac audieri. Sunt sapte procurori de la Parchetul Capitalei prezenti acolo. Si-au exprimat dorinta de a fi audiati azi circa 20 de elevi, deja zece sunt implicati in audieri. Pentru ceilalti s-au intocmit procese-verbale de citare si vor fi audiati in zilele urmatoare, incepand de sambata, cu o pauza duminica, procesul continuand luni, astfel incat sa putem sa ii audiem pe toti in legatura cu faptele descoperite de noi", informa Staicu pe 5 iulie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#elevi Bolintineanu audiati politie, #faruda baalaureat Bolintineanu , #Bacalaureat 2013