Aberatia zilei: Un primar PSD face campanie pentru fast food in licee din Capitala

Joi, 04 Mai 2017, ora 17:50
7390 citiri
Aberatia zilei: Un primar PSD face campanie pentru fast food in licee din Capitala
Foto: Primaria Sector 5

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea (PSD), s-a gandit ca n-ar strica sa faca putina reclama unui celebru restaurant fast food printre adolescentii bucuresteni, care si asa iau in greutate vazand cu ochii. Zis si facut. Prima descalecare - intr-un... liceu de alimentatie publica.

Edilul social-democrat se lauda, intr-un comunicat transmis presei, ca actiunea este o premiera si afirma ca ea reprezinta "cea dintai etapa a unui proiect social - educativ menit sa sprijine dezvoltarea si formarea profesionala a elevilor care urmeaza cursurile liceelor cu profil de alimentatie publica".

Astfel, primarul insusi si reprezentantii McDonald's, restaurantul in cauza, au venit joi dimineata la Colegiul Dumitru Motoc, unde au discutat cu 50 de elevi despre ce credeti? Despre cat de nociv pentru ficat e uleiul incins? Nuu! Despre numarul mare de calorii pe care il are indeobste un produs de tip fast-food? Noo!

Elevii au aflat "profilul companiei si informatii referitoare la produse", iar dupa discutii li "s-a adus in atentie" posibilitatea de a face practica sau de a se angaja in lantul de restaurante detinute de companie sau la cele "300 de firme partenere, reprezentand furnizorii", dupa cum precizeaza sursa citata.

"Actiunea a continuat cu vizitarea unitatii situate pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 43, unde personalul calificat, amabil si dornic sa le impartaseasca din experienta lor, le-a aratat copiilor modul in care sunt preparate produsele ce se regasesc in meniul restaurantului, dar si felul in care sunt serviti clientii", se mai arata in comunicatul citat.

De aceleasi privilegii se vor bucura vineri si 50 de elevi ai Colegiului Economic "Viilor", informeaza Primaria Sectorului 5.

Primarul Daniel Florea este foarte mandru de initiativa sa.

"Consider ca prin implicarea in astfel de proiecte formativ - educative, elevii pot constientiza importanta unei calificari profesionale si a unui stagiu de practica la o companie de renume. Poate fi, de ce nu, o poarta deschisa spre o cariera in domeniul industriei alimentare si o modalitate de responsabilizare a tinerilor, facilitand integrarea sociala si pe piata muncii a acestora", sustine edilul social-democrat.

Nu putem sa nu ne intrebam cum se pupa aceasta actiune cu toate cunostintele pe care le acumuleaza in scoala elevii de la cele doua colegii cu profil alimentar si ce perspective le deschide in viata primarul social-democrat tinerilor care viseaza sa fie intr-o buna zi chefi in restaurante cu 3 stele Michelin.

Ah, da, Romania nu are astfel de restaurante, pentru ca in Romania una dintre lozincile de baza este "mai bine mult si prost decat putin dar bun", principiu aplicat cu succes de dimineata pana seara de politicieni de toate calibrele.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#campanie McDonald licee primar Florea , #elevi