Start la reciclare, start la premii!

Advertorial
Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 13:23
11319 citiri
Start la reciclare, start la premii!

(P) Ne aflam aproape de jumatatea lunii septembrie, clopotelul suna de intrare si se striga iar catalogul pentru cateva milioane de copii din toata tara.

Fie ca sunt emotionati si sfiosi, bucurosi sa isi reintalneasca colegii, nostalgici deja dupa cea mai lunga recreatie, nerabdatori sa acumuleze noi cunostinte, elevii debuteaza increzatori in noul an scolar 2016 - 2017.

Printre cei care se intorc la cursuri, se numara si 60 de tineri cu o sclipire mai aparte: castigatorii editiei 2016 a campaniei "Baterel si Lumea Non-E" care tocmai ce au revenit din taberele si excursiile in care au trait experiente de neuitat!

Implicarea activa, seriozitatea si eforturile depuse in colectarea unor cantitati impresionante de deseuri electronice si baterii uzate nu au ramas nerasplatite pentru elevii de la Scoala Gimnaziala nr. 22 din Galati, Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu din Pitesti si Scoala Gimnaziala nr. 7 din Timisoara care si-au petrecut finalul vacantei explorand minunatiile naturii intr-un summer camp la Predeal, iar colegii mai mari de la Colegiul Tehnic de Marina din Constanta si cei de la Colegiul National Gheorghe Sincai din Baia Mare s-au bucurat de o aventura nebanuita in parcul de distractii Gardaland din Italia.

In cadrul proiectului Baterel si Lumea Non-E, ne-am propus sa generam o reforma la firul ierbii in ceea ce priveste educatia ecologica, promovand activ conceptul de economie circulara in scolile din Romania.
Andrei Orban, Presedinte Asociatia Environ

Mereu alaturi de cei mai dedicati si silitori copii, Baterel paseste anul acesta cu succes in clasa a VI-a si anunta o campanie cum nu a mai fost vreodata: "Start la reciclare, start la premii!" este deviza sub care se lanseaza o noua editie a campaniei nationale de informare, responsabilitate sociala si stimulare a colectarii selective in unitatile de invatamant din Romania, "Baterel si Lumea Non-E".

Programul de educatie ecologica de care au beneficiat pana in prezent peste 25.000 de elevi imbina cu succes componenta didactica cu cea aplicata, dar si digitala, participantii avand la dispozitie o platforma online unica la nivel national www.magazinbaterel.ro prin care isi pot administra intreaga activititate din cadrul campaniei si cel mai important, isi pot alege si comanda premiile dintr-o selectie de cateva sute de rechizite, jocuri si carti.

MagazinBaterel.ro este un concept de magazin online care foloseste un sistem de plata prin puncte, urmarind astfel stimularea si recompensarea elevilor pentru comportamentul responsabil fata de mediu.

Mai mult decat atat, cei inscrisi beneficiaza si de un ghid pentru profesori, un manual pentru copii, dar si lectii demonstrative, activitati practice si invitatii la alte evenimente organizate pe parcursul anului.

"In cadrul proiectului Baterel si Lumea Non-E, ne-am propus sa generam o reforma la firul ierbii in ceea ce priveste educatia ecologica, promovand activ conceptul de economie circulara in scolile din Romania.

Asa cum am promis, ne respectam angajamentul de a investi continuu in educatia tinerelor generatii, sustinand orice initiativa a elevilor si incurajand deprinderea obieceiurilor de gestionare responsabila a resurselor.

Suntem permanent orientati catre nevoile si dorintelor celor mici, de aceea incercam sa ii surprindem oferindu-le mereu experiente de invatare inedite si interactive, stimulam creativitatea, premiem performanta si nu in ultimul rand, ii incurajam sa isi exploateze corect potentialul, asigurandu-i ca ei sunt cei care pot face diferenta", a declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ.

Cea de-a VI-a editie a programului "Baterel si Lumea Non-E" se va defasura in perioada 12 septembrie 2016 - 15 iunie 2017, iar pe langa premiile pe care si le pot alege accesand www.magazinbaterel.ro in baza punctelor acumulate ca urmare a predarii deseurilor electrice si bateriilor uzate, elevii indrumati de dascali se pot inscrie la urmatoarele categorii de competitii: desene pentru gradinite, clasa pregatitoare si clasele I - IV, proiecte in echipe de minim 2 - maxim 5 elevi pentru clasele V - VIII si IX - XII, promovare in randul comunitatii la categoria "Baterel Ambasador", dar pot concura si pentru premiul de originalitate.

La finalul campaniei, primii 10 castigatori din fiecare palier de varsta si categorie de concurs vor pleca in tabere tematice, iar selectia de 15 ambasadori va porni in cautarea unor aventuri extreme intr-un parc de distractii renumit din Europa.

De asemenea, scolile care vor obtine cele mai bune rezultate la componenta de colectare deseuri electrice si baterii uzate, vor fi premiate cu dotari in valoare de 1.000, 800 si 500 de euro. Detaliile de inscriere si regulamentul complet al campaniei sunt disponibile pe www.magazinbaterel.ro.

Campania "Baterel si Lumea Non-E" este un proiect national de constientizare, responsabilitate sociala si colectare selectiva, organizat de Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (S.N.R.B.) si care se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#reciclare baterii elevi, #Environ Baterel elevi , #elevi