Costoiu :Toti studentii de la buget vor beneficia de reducerea cu 50% la transportul local in comun

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 21:33
2173 citiri
Costoiu :Toti studentii de la buget vor beneficia de reducerea cu 50% la transportul local in comun
Foto: cursdeguvernare.ro

Toti studentii de la buget vor beneficia de reducerea la transportul local in comun cu 50%, i-a asigurat ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, pe reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) in cadrul unei intalniri.

"In ceea ce priveste asigurarea reducerii de 50% pentru transportul local in comun pentru toate centrele universitare, ministrul a oferit asigurari ca, prin rectificarea bugetara de luna trecuta, a fost suplimentat fondul de transport cu aproximativ 10%, bani ce vor fi directionati in aceasta luna catre centrele universitare in care nu e asigurata reducerea de 50% pentru toti studentii de la buget, cum este cazul centrului universitar Iasi, Petrosani sau Hunedoara", sustin studentii de la ANOSR intr-un comunicat.

Totodata, ministrul Costoiu a propus implementarea unui proiect de tip POSDRU, prin care studentii din grupuri vulnerabile sa fie sustinuti din bani europeni.

"Desi ANOSR saluta preocuparea ministerului pentru cresterea burselor sociale, una dintre nemultumirile aliantei vizavi de propunerea de proiect a fost legata de faptul ca acordarea acestor burse ar urma sa fie conditionata de participarea beneficiarilor la actiuni de voluntariat, lucru pe care ANOSR il considera ca nefiind in concordanta cu scopul acestor burse", se arata in comunicatul ANOSR.

Alte aspecte discutate de studenti si reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale s-au referit la adoptarea unei metodologii pentru centrele de consiliere si orientare in cariera, precum si a unei metodologii pentru mobilitati academice, dar si la posibilitatea initierii discutiilor despre o noua lege a educatiei incepand cu luna viitoare.

"Ministrul a dat asigurari ferme ca aceste documente vor fi aprobate si adoptate saptamana viitoare, fiind deja discutate si cu rectorii din tara. Ministrul Mihnea Costoiu si-a reafirmat sustinerea participarii studentilor in procent de 25% in alegerea rectorului si a discutat despre posibilitatea initierii discutiilor despre o noua lege a educatiei incepand cu luna viitoare", se mai afirma in comunicat.

Studentii au fost invitati saptamana viitoare la o noua intalnire cu reprezentanti ai Ministerului Educatiei, in care se vor finaliza discutiile referitoare la proiectul POSDRU pentru burse sociale si pentru a se adopta metodologiile mai sus mentionate.

#studenti reducere transport, #proiect ministru Mihnea Costoiu, #ANOSR reducere trasnport studenti , #studenti