Admitere 2016: Ofertele universitatilor de stat din Cluj-Napoca - tot ce trebuie sa stii pentru admitere

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 09:29
15664 citiri
Admitere 2016: Ofertele universitatilor de stat din Cluj-Napoca - tot ce trebuie sa stii pentru admitere
Foto: Ziare.com

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat au fost deja aflate si a venit randul inscrierii la facultati si a sustinerii probelor de admitere, acolo unde este cazul.

Absolventii de liceu s-au pregatit pentru aceste examene, iar Ziare.com va ofera o lista a ofertelor universitatilor de stat din Cluj-Napoca, impreuna cu toate informatiile publicate de acestea, inclusiv despre examenele, probele si testele ce trebuie trecute.

Facultatile din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca

Inscrierile pentru admitere la cele 21 de facultati ale Universitatii "Babes-Bolyai" se fac in perioada 18-23 iulie, iar selectia si afisarea rezultatelor au loc pana pe 31 iulie.

Vezi AICI calendarul complet al sesiunii de admitere din luna iulie, pentru fiecare facultate

Vezi si calendarul complet al sesiunii de admitere din luna septembrie, pentru fiecare facultate

Poti consulta rapid si lista facultatilor si adresele acestora

Vezi ce taxe de admitere trebuie sa platesti

Iata care sunt si taxele de scolarizare

Iti poti face o idee si despre cat de mare va fi concurenta, consultand cifrele de scolarizare pentru fiecare facultate

Odata cu dosarul trebuie depusa si dovada platii taxei de inscriere. Luati in calcul faptul ca majoritatea facultatilor percep o taxa fixa si taxe aditionale in functie de numarul de specializari pentru care optati.

Daca vreti sa aflati alte informatii suplimentare, puteti consulta si pagina de admitere a Universitatii.

Facultatea de Drept

Pentru admitere se da o proba scrisa, tip grila, de verificare a rationamentului logic, iar nota reprezinta 50% din media de admitere, in timp ce media de la Bac reprezinta restul de 50%.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Drept - calendar, inscriere, exemple de teste, taxe, cifra de scolarizare

Iata si cateva exemple de test grila

Facultatea de Matematica si Informatica ofera trei specializari - Matematica, Informatica si Matematica-Informatica.

Pentru admitere se sustine o proba scrisa, la alegere dintre Matematica si Informatica, iar nota reprezinta media de admitere. Primul criteriu de departajare va fi media examenului de bacalaureat.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Matematica-Informatica - inscriere, calendar, tematica pentru examen, acte necesare, taxe

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor ofera 15 specializari cu frecventa.

Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac. Anterior se redacteaza un eseu motivational, care reprezinta proba eliminatorie.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor - calendar, inscriere, taxe, acte necesare, cifra de scolarizare

Facultatea de Business are 3 specializari cu frecventa: Administrarea afacerilor, Administrarea afacerilor la Bistrita si Administrarea afacerilor in servicii de ospitalitate.

Admiterea se face astfel:

  • 100% nota concursului de cunostinte sustinut in luna aprilie, doar daca aceasta nota este cel putin egala cu 9,00.
  • 70% media obtinuta la examenul de bacalaureat + 30% nota concursului de cunostinte daca nota examenului este cel putin egala cu 6,00.
  • 100% media examenului de bacalaureat in cazul in care candidatul nu a participat la concursul de cunostinte sau nu doreste sa se tina cont de aceasta nota.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Business - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, ultimele medii din anii trecuti, cifra de scolarizare

Facultatea de Litere are 21 de specializari de licenta cu frecventa.

Media de admitere se calculeaza astfel: 50% nota la o proba scrisa la limba romana, maghiara, o limba straina sau limba materna, in functie de specializare, si 50% media de la examenul de bacalaureat.

La specializarea Limbi moderne aplicate se sustine si o proba de competenta lingvistica la cele doua limbi ale specializarii.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Litere - calendar, inscriere, model de teste, taxe, acte necesare, cifra de scolarizare

Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii are 10 specializari cu frecventa.

Admiterea se face pe baza de dosar, iar media o reprezinta media de la examenul de bacalaureat, dupa ce anterior se redacteaza o scrisoare de motivatie, care reprezinta proba eliminatorie.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare

Facultatea de Studii Europene are 4 specializari cu frecventa: Relatii internationale si studii europene, Management, Administratie europeana si Studii americane.

Admiterea se face pe baza de dosar, iar media o reprezinta media oricaror doua probe scrise, la alegerea candidatului, de la examenul de bacalaureat, dupa ce anterior se redacteaza o scrisoare de motivatie, care reprezinta proba eliminatorie.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Studii Europene - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare

Facultatea de Fizica are 4 specializari cu frecventa: Fizica, Fizica Informatica, Fizica Medicala si Fizica Tehnologica.

La toate specializarile, admiterea se face dupa ce se sustine o proba de examen. Media de admitere se calculeaza astfel: 30% nota obtinuta la testul scris la Fizica si 70% media de la Bac.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Fizica - inscriere, calendar, programa pentru test, acte necesare

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica are 7 specializari cu frecventa.

La toate specializarile, admiterea se face dupa ce se sustine o proba de examen. Media de admitere se calculeaza astfel: 20% nota obtinuta la testul scris la Chimie anorganica, Chimie organica sau Matematica-Algebra, la alegere, si 80% media de la Bac

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica - calendar, inscriere, acte necesare, cifra de scolarizare si tematica pentru test

Facultatea de Biologie si Geologie are 6 specializari cu frecventa: Biologie, Biochimie, Ecologie si protectia mediului, Biotehnologii industriale, Geologie si Inginerie geologica.

La toate specializarile, admiterea se face dupa ce se sustine o proba de examen. Media de admitere se calculeaza astfel: 30% nota obtinuta la un test grila la Biologie sau Geografie, in functie de specializare, si 70% media de la Bac.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Biologie - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare

Facultatea de Geografie are 9 specializari.

Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac, dupa o etapa eliminatorie care consta intr-o scrisoare de intentie depusa de candidat la inscriere.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre specializarile, conditiile de admitere, actele necesare, cifra de scolarizare, calendarul de admitere si inscrierea la Facultatea de Geografie

Facultatea de Istorie si Filosofie are 10 specializari cu frecventa.

Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac, dupa o etapa eliminatorie care consta intr-o scrisoare de motivatie depusa de candidat la inscriere.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Istorie si Filosofie - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare

Facultatea de Educatie Fizica si Sport are 3 specializari: Educatie fizica si sportiva, Sport si performanta motrica si Kinetoterapie si motricitate speciala.

La Educatie fizica si sportiva si Sport si performanta motrica, media de admitere este o reprezinta nota obtinuta la o proba sportiva. Primul criteriu de departajare il constituie media la Bac, iar al doilea nota la proba de Limba si literatura romana.

La Kinetoterapie si motricitate speciala, proba sportiva este eliminatorie, iar media de admitere o reprezinta nota la un test grila la Biologie. Departajarea, in caz de egalitate a notelor obtinute la test, este aceeasi ca la celelalte doua specializari.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Educatie Fizica si Sport - calendar, inscriere, probe de concurs, actele necesare, taxe si cifra de scolarizare

Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului are 5 specializari cu frecventa: Stiinta mediului, Stiinta mediului la Sfantu Gheorghe, Geografia mediului, Ingineria mediului si Ingineria sistemelor biotehnice.

La toate specializarile, media de admitere se calculeaza astfel: 30% nota obtinuta la un eseu motivational si 70% media de la Bac.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare

Facultatea de Teologie Ortodoxa are 4 specializari: Pastorala, Didactica, Asistenta sociala si Arta sacra.

Pentru admiterea la Pastorala, se da intai o proba vocationala si de aptitudini muzicale, eliminatorie, iar media de admitere se calculeaza astfel: 60% nota obtinuta la proba scrisa Teologie fundamentala si dogmatica cu fundamentare biblica si 40% media de la Bac.

La Arta sacra, media de admitere se calculeaza astfel: 60% nota la probe de examen - o proba practica de desen si culoare - si 40% media de la Bac.

La celelalte doua specializari, media de admitere se calculeaza astfel: 60% nota la proba de examen oral la Invatatura de credinta ortodoxa - si 40% media de la Bac.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxa - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, tematica pentru admitere si cifra de scolarizare

Facultatea de Teologie Romano Catolica are 4 specializari: Pastorala, Didactica, Asistenta sociala si Studii religioase.

Media de admitere se calculeaza astfel: 50% nota unui test de cunostinte biblice si 50% media de la examenul de bacalaureat.

Puteti consulta site-ul institutiei, disponibil doar in limba maghiara, pentru detalii despre admiterea la Facultatea de Teologie Romano Catolica

Facultatea de Teologie Greco Catolica are 5 specializari: Pastorala la Cluj, Oradea si Blaj, Didactica si Asistenta sociala.

Pentru admiterea la Pastorala, se sustin intai un examen psihologic, o verificare a aptitudinilor muzicale si de dictie si un control medical de specialitate. In etapa a doua, se da un examen scris la Catehism si Studiu Biblic, nota reprezentand 50% din media de admitere. Restul de 50% este media la Bac.

La celelalte patru specializari, media de admitere se calculeaza astfel: 50% nota la un interviu tematic si 50% media de la Bac.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Teologie Greco Catolica - calendar, inscriere, acte necesare, taxe si tematica pentru admitere

Facultatea de Teologie Reformata are 3 specializari: Didactica, Pedagogie muzicala si Asistenta sociala.

Pentru admiterea la Pedagogie muzicala, se sustine intai o proba eliminatorie de aptitudini muzicale. In etapa a doua, se da un examen oral la de cultura generala muzicala, nota reprezentand 50% din media de admitere. Restul de 50% este media la Bac.

La celelalte doua specializari, admiterea se face pe baza de dosar, iar media de admitere se calculeaza astfel: 75% media de la Bac si 25% nota de la Bac la disciplina de profil teologic (in cazul absolventilor liceelor teologice) sau de Limba si literatura romana, sau Limba si literatura maghiara sau nota de la disciplina de profil umanist (la alegerea candidatului).

Puteti consulta site-ul institutiei, disponibil doar in limba maghiara, pentru detalii despre admiterea la Facultatea de Teologie Reformata

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala are 4 specializari cu frecventa: Asistenta sociala, Sociologie, Resurse umane si Antropologie.

Admiterea se face pe baza de dosar, iar media o reprezinta media de la examenul de bacalaureat, dupa ce anterior se redacteaza o scrisoare de motivatie, care reprezinta proba eliminatorie.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei are 12 specializari cu frecventa.

Media de admitere se calculeaza astfel: 50% nota obtinuta la un test scris si 50% media de la examenul de bacalaureat.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei - calendar, inscriere, acte necesare, cifra de scolarizare

Facultatea de Teatru si Televiziune are 5 specializari cu frecventa: Actorie, Regie, Jurnalism teatral si Management cultural, Filmologie si Cinematografie, fotografie si media.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Teatru si Televiziune - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare, probele de examen, bibliografie, departajare

Facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hateganu"

Inscrierile pentru admitere la UMF "Iuliu Hateganu" din Cluj-Napoca se fac in perioada 18 - 22 iulie. Pentru toate facultatile este nevoie de examen grila, care se sustine pe 25 iulie.

Vezi AICI calendarul complet al inscrierilor repartizarea locurilor, taxele de scolarizare si alte informatii despre admitere

Vezi de ce acte ai nevoie la inscriere, taxe, informatii despre examen si alte detalii, in ghidul de admitere

Facultatea de Medicina - Vezi detalii

Facultatea de Medicina Dentara - Vezi detalii

Facultatea de Farmacie - Vezi detalii

Facultatile Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca

Inscrierile pentru admitere la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se fac in perioada 18 - 22 iulie. Sunt 9 facultati la Cluj, 3 la Baia Mare si 4 extensii in alte orase din Transilvania.

Iata ce trebuie sa stii despre admitere - regulament, taxe, inscriere, modalitati de admitere, probe de concurs

Vezi AICI care sunt actele necesare inscrierii

Vezi AICI care sunt specializarile pentru cele 12 facultati si cifrele de scolarizare

Vezi AICI si alte informatii si lista tuturor facultatilor, cu linkuri despre detaliile admiterii la fiecare in parte, inclusiv ultimele medii de anul trecut

Dintre cele 9 facultati din Cluj-Napoca, doar la doua facultati este nevoie si de examen, in timp ce la 7 admiterea se face pe baza de dosar. Iata care sunt cele doua facultati:

Facultatea de Automatica si Calculatoare

Media de admitere se calculeaza astfel: 80% nota la un test grila la matematica si 20% media la examenul de bacalaureat sau 60% nota la un test grila la matematica, 20% nota la proba de bacalaureat la Matematica/Fizica/Informatica si 20% media la examenul de bacalaureat. Primul criteriu de departajare este nota la testul de matematica.

Facultatea de Arhitectura "G.M. Cantacuzino"

Media de admitere se calculeaza astfel: 80% nota la Desen, proba de concurs, iar 20% media la examenul de bacalaureat. Criteriul de departajare este media de la proba de concurs.

Iata care sunt si celelalte 7 facultati:

  • Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului
  • Facultatea de Constructii
  • Facultatea de Constructii de Masini
  • Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
  • Facultatea de Inginerie Electrica
  • Facultatea de Instalatii
  • Facultatea de Mecanica

Admiterea la aceste facultati este pe baza de dosar, iar media se calculeaza astfel: 40% media la examenul de bacalaureat si 60% nota la Bac la una dintre materiile Matematica, Informatica, Fizica, Chimie, Economie. Primul criteriu de departajare este media de la Bac.

Iata care sunt cele 3 facultati ale Centrului Universitar din Baia Mare:

Facultatea de Inginerie - Vezi detalii despre admitere

Facultatea de Litere - Vezi detalii despre admitere

Facultatea de Stiinte - Vezi detalii despre admitere

Iata care sunt cele 4 extensii:

Extensie Alba Iulia - Vezi detalii despre admitere

Extensie Bistrita - Vezi detalii despre admitere

Extensia Satu Mare - Vezi detalii despre admitere

Extensia Zalau - Vezi detalii despre admitere

Facultatile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca

Inscrierile pentru admitere la USAMV din Cluj-Napoca se fac in perioada 18 - 30 iulie.

La toate facultatile admiterea se face pe baza de dosar, cu exceptia Facultatii de Medicina Veterinara, iar media de admitere este media de la bacalaureat. La Medicina Veterinara, aceasta reprezinta 70%, restul de 30% fiind doua teste, in timp ce la Medicina Veterinara in limbi straine media de la Bac este 85% din media de admitere, restul fiind un eseu motivational si activitati de voluntariat.

Iata care sunt cele 7 facultati:

  • Facultatea de Agricultura
  • Facultatea de Horticultura
  • Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
  • Facultatea de Medicina Veterinara
  • Facultatea de Medicina Veterinara (limba engleza)
  • Facultatea de Medicina Veterinara (limba franceza)
  • Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor

Iata tot ce trebuie sa stii despre admitere

Vezi care sunt actele necesare inscrierii, rgulamentul admiterii si alte informatii

Poti consulta AICI lista facultatilor si ofertele acestora

Vezi care sunt taxele de inscriere si de scolarizare

Facultatile Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca

Universitatea de Arte de Arta si Design din Cluj-Napoca are doua facultati:

Facultatea de Arte Decorative si Design

Facultatea de Arte Plastice

Inscrierea are loc in perioada 18-22 iulie.

Iata care sunt cele 10 programe de studii ale celor doua facultati

Vezi AICI detalii despre probele de admitere, metodologie si alte informatii despre admitere

Vezi AICI care sunt actele necesare la inscriere

Iata detalii despre sesiunea de admitere, probele de concurs si bibliografie

Poti consulta AICI cifrele de scolarizare

Facultatile Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca

Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca are doua facultati:

Facultatea de Interpretare Muzicala

Facultatea Teoretica

Extensia Piatra-Neamt

Inscrierea are loc in perioada 19-22 iulie.

Iata detalii despre admitere - cifre de scolarizare, calendarul inscrierilor, taxe si informatii despre probele de concurs

Vezi AICI care sunt actele necesare la inscriere

Iata si regulamentul de admitere pentru cele trei facultati

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#admitere 2016 Universitate Cluj, #admitere 2016 UMF Cluj, #calendar inscrieri Universitate Cluj, #admitere Universitatea Babes Bolyai , #universitati