Au inceput preselectiile internationale pentru "Tabara de Film"

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 22:36
4289 citiri
Au inceput preselectiile internationale pentru "Tabara de Film"

"Tabara de Film" este un proiect artistic pentru copii si adolescenti, derulat in timpul vacantei scolare de vara, in perioada Pe durata taberei copiii si adolescentii selectionati vor participa in calitate de actori la realizarea unui film de lung metraj.

Aflat deja la cea de-a 5-a editie, "Tabara de Film" isi propune ca, printr-o caravana organizata in principalele orase ale Romaniei si din afara tarii, sa descopere si sa selecteze copii si tineri cu talente deosebite.

Preselectia presupune trei probe: proba de dictie (se va regasi in discutiile libere purtate cu juriul), proba de improvizatii pe teme date (trebuie sa dezvoltati o poveste pornind de la cateva cuvinte cheie date de juriu) si proba de talent (la alegere dans, muzica sau actorie). Proba de talent se poate extinde si in alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobatii sau alte talente cu un mare impact vizual.

In "Tabara de film" exista doar limita de varsta, intre 9 si 18 ani, restul tine doar de talentul si dorinta de afirmare a concurentilor pentru a-si indeplini visul. In a 5-a editie - editie aniversara - preselectiile sunt extinse si in afara granitelor, fiind organizate caravane atat in Chisinau cat si in Italia, pentru al doilea an consecutiv.

Tabara se va desfasura in perioada iulie-august 2015, alaturi de copiii selectati aflandu-se atat o echipa de profesionisti din domeniul cinematografic si din zona artistic, cat si actori consacrati de prestigiu.

In cadrul taberelor din anii trecuti, copiii participanti au realizat filmele "Scoala de Vara" (2012), "Revederea" (2013) si "La Limita" (2014), alaturi de actorii Maia Morgenstein, Ioana Abur, Marius Bodochi, Tudorel Filimon si Emil Mitrache, dar si artistii Aliona Moon si Wilmark.

Copiii vor participa la turnarea filmului de lung metraj pentru care, in baza scenariului, vor face repetitii de actorie, miscare scenica, canto sau coregrafie. Filmul realizat va fi difuzat in cinematografele din Romania, ulterior, fiind difuzat pe mediile TV si online.

Preselectiile pentru Tabara de Film 2015 vor avea loc in orasele:

  • CRAIOVA in 04.04.2015, PALATUL COPIILOR
  • RESITA in 05.04.2015
  • TIMISOARA in 06.04.2015, PALATUL COPIILOR
  • ARAD in 07.04.2015, PALATUL COPIILOR
  • ORADEA in 08.04.2015, PALATUL COPIILOR
  • CLUJ-NAPOCA in 09.04.2015, PALATUL COPIILOR
  • TARGU MURES in 10.04.2015, sediul RADIO ROMANIA
  • CHISINAU, REP. MOLDOVA in 25.04.2015
  • IASI in 26.04.2015, PALATUL COPIILOR
  • CONSTANTA in 07.05.2015, PALATUL COPIILOR
  • PITESTI in 09.05.2015, Liceul de Arte Dinu Lipatti
  • BUCURESTI in 10.05.2015, PALATUL NATIONAL AL COPIILOR
  • LATINA, ITALIA, in 16.05.2015

Participarea la preselectiile din ROMANIA este gratuita. Mai multe detalii despre tabara pe tabaradefilm.ro.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#tabara film elevi 2015, #editie noua tabara film, #preselectii 2015 tabara film , #vacanta elevi