Secret Santa altfel, decretat de "șefa împreună cu o colegă": "O idee care pare cel puțin imbecilă"

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 01:23
4804 citiri
Secret Santa altfel, decretat de "șefa împreună cu o colegă": "O idee care pare cel puțin imbecilă"
Colegi de birou care își fac cadouri de Crăciun FOTO Pexels

Până la sărbătorile de iarnă au mai rămas doar câteva săptămâni, iar atmosfera de Crăciun începe să se resimtă și în birouri, la serviciu.

În multe companii se organizează petreceri, iar angajații își fac cadouri-surpriză. Nu toată lumea este adepta conceptului Secret Santa.

Este tema de discuție lansată în mediul online în jurul unei noi abordări a ideii.

"Nu puteam să fiu singurul din 15 oameni care să zică nu"

"La mine în birou, s-a decis prin unanimitate, nu că-mi face plăcere, dar nu puteam să fiu singurul din 15 oameni care să zică nu, să facem “secret santa”.

Până aici toate bune, dar aflu că “șefa” împreună cu o colegă s-au gândit să nu facem în modul clasic cu tras numele și adus cadou pentru persoana respectivă.

În schimb au venit cu o idee, pe care eu n-am mai auzit-o până acum și mi se pare cel puțin imbecilă.

Sună în felul următor. Fiecare aduce câte un cadou (în jur de 100 de lei valoare), punem numere pe ele și apoi tragem numerele și ce-ți pică, ăla e cadoul.

În condițiile în care noi suntem atât bărbați cât și femei în birou, de vârste de la 30 până la 60 de ani.

Cred că o să merg pe ideea de cadou de partid socialist, pre-decembrist. Iau mănuși, căciuliță și fular, de culoare neutră.

La voi cum e Crăciunul la birou?", a întrebat pe Reddit un utilizator al platformei.

"Au reușit să elimine singurul aspect util"

În comentarii, mulți i-au sugerat idei de cadouri.

"Ia un voucher de 100 de lei de la ceva librărie. Cine va îndrăzni să comenteze că nu citește (pe hârtie sau digital)? Este și unisex!"

"Singurul beneficiu de la Secret Santa era că trebuia să te interesezi de preferințele colegului, întărind prin asta comunitatea. Au reușit să elimine singurul aspect util."

"Depinde și cu cine lucrezi, că am avut parte de coechipieri care refuzau să se bage tocmai din cauza că nu își cunosc colegii suficient de bine."

"E o metodă destul de populară în vest"

"Am fost la o firma care a făcut la fel. Partea bună: nu trebuie să te stresezi că “dacă nu îi place la x”. Tu iei un cadou care ți se pare ție fain și atât. Partea rea: se primesc cadouri aiurea, lumea încearcă să aducă cadouri cât mai generice gen o cană, dulciuri, băutură. Eu aș sugera: Un board game? O cafea fancy? Niște căști?"

"Dacă te consolează cu ceva, nu e deloc "altfel" precum pretind colegele. E o metodă destul de populară în vest, Yankee Swap/Dirty Santa și are că și idee să nu mai investim așa mult efort și timp, poate chiar să mergem peste suma de bani, că să luăm un cadou de sărbători. Eu aș merge pe un voucher sau un termos drăguț, poate nu neapărat cu tema de crăciun, să îi poată fii de folos tot anul."

"Propun să pună fiecare 100 de lei într-un plic, puneți numere pe plicuri și trageți la sorți, fiecare o să fie mulțumit. La noi nu se mai țin chestii de genul de multișor. Bagă firma o petrecere de sfârșit de an cu băutură și mâncare moca și aia e, toată lumea mulțumită."

"Cum de nu sunteți în stare să spuneți nu"

Unii cred că astfel de idei pot fi refuzate.

"Nu înțeleg cum de nu sunteți în stare să spuneți “nu” la tâmpeniile astea, eu le-am zis clar că nu sunt interesat de astfel de activități și n-a fost nicio problemă, nu s-au schimbat atitudini, nu s-a uitat lumea aiurea la mine, sau chestii de genul. Nimănui nu-i pasă la modul real, și mai presus de atât nici vouă n-ar trebui să va pese, doar n-o să vă dea afară că n-ați cotizat la aberațiile astea, și nu scrie în niciun contract că aveți astfel de obligații.

Când vă văd pe unii că sunteți așa de soft îmi trece orice dubiu cu referire la cât vă plângeți că sunteți călăriți de manageri, că vă luați bully de la alți colegi sau că aveți probleme de integrare. Învățați să spuneți “nu” când e cazul și mai ales să nu vă mai uitați în gurile altora. Nu sunteți “o mare familie” și nici prieteni, oricât ar încerca unii să creadă ast."

"Am auzit de asta, se cheamă White Elephant în UK și e destul de amuzant, dar nu ar trebui să fie impus. Jocul original are și o regulă care zice că atunci când e rândul tău poți ori să alegi un cadou de le masă, ori să furi cadoul altcuiva, iar acea persoană să aleagă unul nou."

Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Există un nou trend, un tip de videoclip "pregătește-te cu mine" în China, în care tinerii prezintă ținute pentru muncă atipice. Tinerii din China își îmbracă pijamalele, papucii și...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#secret santa, #birou, #colegi, #idee noua, #cadouri Craciun , #stiri magazin