De ce platesc barbatii pentru sex?

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 16:52
5611 citiri
De ce platesc barbatii pentru sex?

E o intrebare care se afla pe buzele multor femei, insa cu raspunsuri extrem de variate. Cei care incearca sa lupte cu fenomenul traficului de persoane si care au studiat aceasta problema spun ca motivele sunt complexe.

Psihologii au vorbit cu 700 de barbati din lume, pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare. Motivele sunt extrem de diverse: de la singuratate pana la dorinta pura. "Nu e mare lucru, e ca si cum ai bea o bere", a explicat unul dintre barbatii care plateste ocazional pentru sex, citat de ABC News.

Altii si-au explicat vizitele la bordel sau in camerele puse la dispozitie de prostituate prin fraze de genul "prostitutia e ca si masturbarea, dar fara sa-ti folosesti propria mana" sau "barbatii merg la prostituate pentru a face lucruri pe care nu le pot face cu alte femei", a explicat altcineva.

Sexul, la fel ca si cafeaua instant

"Traim in epoca cafelei instant, a mancarurilor instant. Acesta este sexul instant", este parerea unui alt barbat care plateste pentru sex, in timp ce un altul are pareri mai radicale: "prostitutia este ultima solutie pentru fantasmele sexuale neimplinite. Violul ar fi mai putin sigur".

Chiar daca recunosc ca unele dintre femeile pe care le platesc pentru sex ar putea fi victimele unor retele de tarfic de persoane, barbatii reactioneaza cu replici de genul: "imi pare rau pentru aceste fete, dar asta e ceea ce imi doresc". In plus, ei pretind ca adesea nu cunosc aceste aspecte si ca nici nu le prea pasa.

Motivul cel mai invocat pentru care merg la prostutuate este satisfacerea nevoii imediate. In 21% dintre cazuri barbatii isi doresc un anumit gen de femeie, cu anumite trasaturi, de o anumita rasa sau stereotip sexual, cum ar fi femeile docile, supuse.

20% dintre barbatii chestionati au marturisit ca merg la prostituate pentru ca se simt nesatisfacuti de relatiile actuale, iar 15% pentru ca nu-si doresc implicare emotionala sau angajamente. Doar 3% au declarat ca platesc femei pentru sex pentru ca ar fi dependenti de sex sau pentru ca au baut prea mult, dupa cum explica Melissa Farley, psiholog si coautor al studiului.

Tinerii la prima experienta nu mai platesc pentru sex

Potrivit acesteia, barbatii merg insa din ce in ce mai rar la prostituate, in SUA acest fenomen scazand semnificativ. Insa in anumite parti din China, cum ar fi SE tarii, unul din 4 barbati merge la prostituate. Cat despre cele din urma, 98% dintre ele declara ca nu le face deloc placere activitatea pe care o presteaza.

Diferentele intre generatii, cand vine vorba de a plati pentru sex, sunt vizibile. Un studiu realizat in 1992, pe 3.432 de barbati cu varste de 18 - 59 de ani, a aratat ca 10% dintre varstnici avusesera prima experienta sexuala cu o prostituata.

In ziua de azi, procentul tinerilor care procedeaza la fel este de 0, declara Ed Laumann, profesor de sociologie la Universitatea Chicago. Si asta pentru ca revolutia sexuala a facut ca sexul premarital sa fie mult mai accesibil, iar prostituatele sa nu mai fie singura alternativa.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#barbati prostituate, #sex pe bani, #legalizare prostitutie, #barbati bordel, #cauze sex prostituate , #sexy