Invata de la chinezi sa faci sex

Luni, 16 Februarie 2009, ora 12:16
22325 citiri
Invata de la chinezi sa faci sex

Literatura chineza abunda de descrieri ale sexualitatii, si perceptele generale erau acelea ca orice comportament uman trebuie sa fie respectabil, oficialii chinezi trebuiau sa mentina aparentele unei casatorii fidele, frecventa raporturilor sexuale inainte de casatorie nu trebuia sa fie prea mare, iar homosexualitatea era considerata absenta.

Echilibrul yin-yang este esential in gandirea chineza. In medicina, yin erau numite secretiile uterine menite sa invaluie samanta jing a barbatului si sa-i asigure germinarea.

Exista un limbaj metaforic al erotismului chinez. Pentru organele genitale: pestera umbrelor, poarta intunecata, calea umbroasa; unealta soarelui, tija de jad. In medicina traditionala chineza, glandele sexuale sunt numite si "a doua pereche de rinichi" sau "rinichii exteriori". Aceasta, deoarece atat forma, cat si modul de lucru cu energie vitala, la nivelul glandelor ovarelor/testiculelor, este foarte apropiat de acela al rinchilor propriu-zisi.

Maestrii chinezi sustin ca energia continuta in spatiul glandelor sexuale are o concentratie de 10 ori mai mare decat cea care circula pe meridiane sau este transportata de sange, numind-o ca atare untul sangelui. Pentru actul erotic: jocul vantului cu luna, imbratisari de nori si de ploaie, aruncarea pestelui in apa.

Actul sexual avea inainte de toate rolul procrearii, pentru a asigura descendentii. Pentru chinezi, sexul oral era o cale de iluminare atata timp cat esenta yang (samanta) nu se irosea. In cele mai multe manuale sexuale de-ale lor, chinezii au introdus diagrame contorsioniste pentru a-i ajuta pe barbati sa savureze adorarea Tulpinilor de Jad, Ciupercilor Umflatoare sau Stilpilor Dragonului, in timp ce isi redirectioneaza sperma spre creier.

Primul roman chinez modern - "Vasul prunelor de aur", scris in timpul dinastiei Ming si inca popular in China de astazi, contine si cateva scene de felatie: "Lotusul Galben vazu ca barbatia lui Hsi statea dreapta si tare, ca o ramura de copac, spuse ea, spuse Hsi. Femeia s-a grabit sa primeasca membrul intre buzele ei. L-a supt o ora intreaga, dar el tot n-a murit."

Eruditii din vechea China s-au aplecat asupra relatiei dintre sexualitate si medicina, acupunctura in special. "Cartea fetei fara complexe" de Sou Nu Jing ne descopera obiceiurile sexuale din vechea China si, indeosebi, faptul ca medicii chinezi din antichitate cunosteau fiziologia si psihologia actului sexual.

Pe langa interesul istoric si filologic, in aceasta carte se gasesc si indicatii de mare utilitate despre legaturile intre punctele de acupunctura si placerea sexuala. In China sexualitatea a fost tratata in mod deschis pana la contactul cu civilizatiile vestice. Anumite lucruri, cum este sarutul, erau privite ca si comportamente antecoitus in China si in general nepermise in public.

In "I Ching" (cartea schimbarilor) actul sexual este unul din cele doua modele fundamentale prin care se explica creatia lumii. Cerul are contacte sexuale cu Pamantul.

In China discrimanarea sexuala are radacini istorice, si leaderi morali precum Confucius critica in mod extrem femeile, desi virginitatea femeilor era un bun de pret ce putea fi vandut. Prima casatorie a barbatului era in general aranjata de parinti, dar ulterior el isi putea alege singur concubinele.

Iarina Dumitrescu

Citeste si:
Un american și patru agenți de informații chinezi, acuzați de spionarea unor militanți pentru drepturile omului din SUA
Un american și patru agenți de informații chinezi, acuzați de spionarea unor militanți pentru drepturile omului din SUA
Un cetăţean american şi patru agenţi de informaţii chinezi au fost inculpaţi pentru spionarea unor disidenţi, militanţi pentru drepturile omului şi pro-democraţie chinezi rezidenţi în...
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...