Nimfomania si satiriazisul, boli psihice

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 10:32
14517 citiri
Nimfomania si satiriazisul, boli psihice

Daca unii se amuza citind sau auzind despre nimfomanie, acest lucru nu face ca afectiunea sa fie una mai putin reala. Si mai putini stiu ca nimfomania are si un correspondent masculine, satiriazisul, la fel de grav.

1. Nimfomania

Este o boala psihica ce se manifesta prin dorinta si nevoia cronica de sex. O nimfomana nu va fi niciodata satisfacuta complet; atinge foasrte greu orgasmul si nu reuseste sa se elibereze nicodata pe deplin de intreaga sa energie sexuala.

Cea mai cunoscuta nimfomana

Cea mai cunoscuta nimfomana a tuturor timpurilor este, probabil, Valeria Messalina. Precoce din punct de vedere sexual, ea si-a trait prima experienta la 13 ani. Trei ani mai tarziu s-a maritat cu imparatul roman Claudiu, care, dorind sa ii faca toate poftele, ii oferea orice barbat isi dorea doar pentru a-si potoli poftele de nestapanit.

Deosebirea dintre femeile cu un apetit mare pentru sex si nimfomane consta in faptul ca, in timp ce cele dintai isi doresc sa se iubeasca, de obicei, cu acelasi barbat, nimfomanele cauta satisfactia mereu in alta parte, nedorindu-si o relatie stabila.

Nimfomania este o boala psihica (nu fizica, cum cred unii!) si include, pe langa numeroasele crize de excitatie sexuala, foarte multe depresii si frustrari. Adesea, femeile care sufera de aceasta boala provin din familii cu o educatie dura, rigida si restrictiva in ceea ce priveste sexul.

2. Satiriazisul

Nimfomania la barbati este cunoscuta sub numele de satiriazis. Persoanele atinse de aceasta afectiune sufera de hipersexualitate copulativa. Comportamentul sexual este anormal, iar dorinta si excitatia ating cote mult peste cele normale.

Radacini in antichitate

Termenul satiriazis provine de la termenul elen "satiros", care inseamna satir. In mitologia greaca, un satir era o divinitate rustica, reprezentata printr-o fiinta cu corp omenesc acoperita cu par, cu coarne si picioare de tap sau de cal, care personifica instinctele brutale.

Barbatii afectati au o dorinta sexuala foarte mare. Sufera de aceasta afectiune barbatul care este atat de obsedat de sex incat devine o povara pentru societate. Un satir nu se poate abtine de la sex si este stimulat foarte usor. Uneori nu se poate controla si devine brutal cu partenera.

Imediat dupa ce a fost satisfacut, simte nevoia unei noi partide. Dragostea si alte interese dispar de pe lista de prioritati a hipersexualului. Numai sexul conteaza. De obicei Don Juan-ul nu se mai arata interesat de o femeie dupa ce a cucerit-o. Conteaza doar sa aduca femeile in pat, nu sa mentina o relatie sexuala cu ele.

Uneori, suferinzii se masturbeaza in spatii publice, isi etaleaza organele sexuale sau ataca femeile, copiii.

Izvorata din narcisism si complexe

Cauzele acestui tip de comportament sunt numeroase. Narcisismul excesiv, manifestat atunci cand un om se considera a fi centrul universului, complexele de inferioritate si cauzele biologice pot explica fenomenul. Barbatii care sufera de satiriazis prezinta complexe de inferioritate pe care doresc sa le reprime cucerind cat mai multe femei si avand cat mai multe experiente sexuale.

In urma cu mult timp, boala se "trata" prin castrarea suferindului.

Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Cântăreaţa Céline Dion a vorbit despre boala sa în primul interviu pe care l-a acordat după anunţarea diagnosticului, publicat miercuri în cel mai recent număr al revistei Vogue France, pe...
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Cicadele, insecte care proliferează la câţiva ani o dată în invazii, au devenit atât de zgomotoase într-un comitat din Carolina de Sud, încât localnicii au sunat la biroul şerifului...
#sex, #boala, #afectiune, #nimfomanie, #satiriazis, #dorinta sexuala , #sexy