Adevarul gol-golut despre infidelitatea in cuplu

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 08:33
7333 citiri
Adevarul gol-golut despre infidelitatea in cuplu
Foto: details.com

Cu siguranta cunosti pe cineva caruia i s-au pus "coarne". Sau poate, chiar daca nu vrei sa recunosti, ti s-a intamplat si tie. Daca asa stau lucrurile, probabil ca exista zeci de intrebari la care nu ai raspuns.

Mai cu seama te intrebi: poti evita astfel de situatii pe viitor? Stiinta iti poate raspunde, macar partial, la cateva dintre intrebari.

Infidelitatea reprezinta unul dintre cele mai comune motive de divort. Nici macar nu trebuie sa-ti spuna Huffington Post ca sa stii ca asa stau lucrurile. Dar ce inseamna sa inseli? Cine apeleaza la asa ceva?

Psihologie pe intelesul tau, cu Mihaela Oancea: Infidelitatea in cuplu

Cum infidelitatea este o tema care, vrand-nevrand, afecteaza pe toata lumea, studii pe aceasta tema au fost realizate peste tot in lume. Si nu putine. Iar concluziile pot fi, pe alocuri, derutante.

De exemplu, mai multe studii au ajuns la concluzia ca persoanele care insala sunt narcisiste, in marea lor majoritate. Tradeaza si cei ai caror parinti au procedat asa.

Doar gena tradarii te scuza!

O scuza au cei care poarta "gena tradarii". Aceasta exista, iar stiinta a aratat ca o predispozitie in acest sens poate fi dictata de gene.

Tradeaza in cuplu si oamenii care sunt nesiguri de jumatatea lor sau cei care simuleaza orgasmul.

Barbatii care insala au un IQ mai mic decat cei fideli

Tot stiinta a aratat ca barbatii cu voci joase calca mai des stramb si ca femeile ai caror barbati sunt considerati "bine dotati" risca sa doarma si in alte paturi.

Cat despre ce considera fiecare sex ca se numeste a calca alaturi, aici lucrurile sunt mai complicate. Femeile sunt de parere ca a insela emotional e mai grav decat a face sex in afara relatiei.

Ce este infidelitatea? Depinde pe cine intrebi. Cum raspund femeile si cum barbati

In cazul barbatilor e simplu: exista sex, nu mai e nimic de zis!

Miercuri dupa-amiaza fii cu bagare de seama!

68% dintre femei considera ca mesajele in care flirtul isi face loc inseamna a trada, in timp ce numai 51% dintre barbati sunt de aceeasi parere.

Oamenii de stiinta sunt si ei inselati. Altfel nu poti intelege de ce au cautat ziua si momentul in care cele mai multe acte de infidelitate au loc. Iar raspunsul e miercuri dupa-amiaza.

De ce se ajunge la infidelitate?

20% dintre femei insala pentru ca nu au parte de sex in casnicie. 35% dintre femeile care sunt mame spun ca recurg la acest gest extrem pentru a condimenta lucrurile in cuplu.

Interesat este ca dintre barbatii care insala, 56% spun ca au um mariaj "fericit" sau "foarte fericit". 34% dintre femei procedeaza si gandesc la fel.

Inteligenta, o adaptare a barbatilor cu spermatozoizi de calitate

Femeile tradeaza cuplul din care fac parte pentru ca sunt atrase de o alta persoana (44%) sau pentru ca vor sa se simta din nou dorite (32%).

Barbatii sustin insa ca vor mai mult sex pe masura ce inainteaza in varsta (48%) sau ca isi doresc mai multa varietate in plan sexual (47%).

Tot studiile arata ca iarta mai usor o escapada extraconjugala cei care, la randul lor, au inselat.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#infidelitate studii, #motive inselat, #de ce insala barbati, #de ce insala femei, #statistici infidelitate, #infidelitate stiinta , #viata sexuala