Aberatia zilei: Pleci la mare? Nu uita sa-ti iei norocul sau cartea de rugaciuni

Joi, 23 Iulie 2015, ora 16:09
7552 citiri
Aberatia zilei: Pleci la mare? Nu uita sa-ti iei norocul sau cartea de rugaciuni
Foto: Arhiva Ziare.com

Doar bunul Dumnezeu sau norocul ii pot salva pe turistii dornici sa se racoreasca in apele Marii Negre care scalda statiunile din sudul litoralului si asta pentru ca desi sezonul estival a inceput demult, iar plajele sunt intesate cu sute de mii de turisti, autoritatile nu au fost in stare sa semneze la timp contracte cu salvamarii.

Inconstienta celor care se fac vinovati de aceasta situatie aberanta este maxima - doua cazuri de inec s-au inregistrat doar in ultimele 24 de ore, relateaza reporterntv.ro.

Nu poate fi admisa nicio explicatie pentru faptul ca la sfarsitul lunii iulie a anului 2015 statiuni indragite de turisti, precum Saturn, Jupiter sau Venus, nu le ofera acestora siguranta de care ar trebui sa se bucure atunci cand intra in mare.

"Ieri a fost o zi nefasta, au fost curenti, multe cazuri, noroc si cu un baiat cu skijet-ul care a venit si ne-a scos din larg", a declarat un turist aflat la Saturn, pentru sursa citata.

Alti doi tineri au fost norocosi si au scapat cu viata, fiind trasi la mal si cu ajutorul dat de bunavoie de persoane aflate in vacanta. Desi au inghitit multa apa, tinerii au fost transportati cu o ambulanta la spital.

"Nu este normal ca in 2015 sa nu existe salvamari pe plaja. Chiar ieri am sunat la primarul din Mangalia si mi-a spus ca azi semneaza contractul. Dar de unde... nu sunt nici azi salvamari", a declarat un alt turist pentru sursa citata.

Care ar putea fi explicatiile? Ce gandesc autoritatile locale "luate prin surprindere" de sosirea verii si a turistilor pe litoral?

Prefectul judetului Constanta, Ion Constantin, da vina pe primarul din Mangalia.

"Doar Mangalia nu a finalizat - sau nu ne-a instiintat - de existenta contractului de prestari servicii, invocand o procedura de achizitie complicata. Banii au fost primiti inca din luna ianuarie, daca s-ar fi inceput in mod corect achizitia acestui serviciu, pana pe data de 1 mai ar fi trebuit ca toate primariile sa aiba contractele", a sustinut prefectul.

Turistii n-au nevoie, insa, nici de scuze, nici de explicatii, nici de balbaieli administrative. Au nevoie de ajutor rapid si de specialitate in cazul in care sunt trasi de curenti in larg sau se confrunta cu situatii neprevazute in mare, ajutor care deseori face diferenta intre viata si moarte.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#statiuni litoral fara salvamari, #Mangalia lipsa salvamari contracte , #administratia