Arcul de Triumf va fi gata pentru parada de 1 Decembrie, promite Firea

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 10:30
3019 citiri
Arcul de Triumf va fi gata pentru parada de 1 Decembrie, promite Firea

Arcul de Triumf va fi consolidat si restaurat pana la 1 Decembrie, astfel incat defilarea de Ziua Nationala sa se poata face acolo.

Cel putin asta promite primarul Gabriela Firea, care a semnat un act aditional in baza caruia firmele care realizeaza lucrarile s-au angajat sa le finalizeze pana atunci.

"Pot sa spun ca in aceasta seara am semnat un act aditional cu constructorul, la care au achiesat si consultantul, si proiectantul. Platile care vor fi considerate eligibile vor fi facute de catre Primaria Generala a Capitalei, rezolvand astfel conflictul dintre parti.

In doua-trei saptamani maxim, asa cum s-a angajat constructorul - reprezentat de asocierea firmelor Romconstruct si UTI - va finaliza lucrarea de la Arcul de Triumf. (...) Avem in aceasta seara garantia sub semnatura constructorului. Nu ar avea niciun motiv acum sa mai treneze si sa nu realizeze lucrarea. Acest obiectiv este realizat in proportie de 95%. Acum trebuie realizate elementele de siguranta, care au primit omologarea, si cateva lucrari care sunt pentru finalizarea santierului", a explicat Firea, invitata vineri seara la B1 TV.

Primarul sustine ca lucrarea de reabilitare de la Arcul de Triumf a durat "nepermis de mult", din cauza unui contract "prost realizat inca de la inceput".

"Acest obiectiv de investitii a fost blocat aproape un an de zile. Nu s-a mai lucrat din cauza unor neintelegeri intre constructori - Romconstruct si UTI -, consultant si proiectant. Au fost mai multe divergente legate de faptul ca proiectul initial nu a fost respectat - asa spune proiectantul - de catre asocierea de constructori, iar constructorul dorea plata unor lucrari suplimentare pe care le-a realizat, dar nu erau prinse in proiectul initial.

De asemenea, este vorba despre anumite masuri de siguranta impotriva seismelor, care s-au luat, despre faptul ca acestea au fost luate din SUA si nu au o certificare pentru UE, iar la un laborator din Italia a trebuit sa se dea aceasta certificare, care a durat cateva luni, si iarasi era o contradictie cine sa plateasca aceasta cheltuiala in plus", a explicat Firea.

Lucrarile de renovare a Arcului de Triumf au demarat la inceputul anului 2014 si teoretic trebuiau sa se termine in martie 2015.

Citeste si:
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Angajații Administrației Prezidențiale au răspuns punctual unor cereri privitoare la scandalul plagiatului premierului Ciucă. Cu alte cuvinte, președintele n-a formulat un punct de vedere...