DNA are in vizor alti doi magistrati in fraudarea examenului de la Parchete

Marti, 04 Martie 2008, ora 14:28
2033 citiri
DNA are in vizor alti doi magistrati in fraudarea examenului de la Parchete

DNA a inceput, marti, prezentarea materialului de urmarire penala procurorului Stelian Guli si judecatorului Gheorghe Cerbeanu, ambii anchetati in dosarul fraudei la examenul pentru functiile de conducere din Parchete, relateaza NewsIn.

"Este adevarat ca a inceput prezentarea materialului. Nu stiu exact cand se va termina pentru ca trebuie sa-l studiem si noi cu atentie. Ar putea dura chiar si o saptamana.

Pana acum nu am facut nicio cerere de probe, urmeaza sa vedem daca vom face, in functie de ce vom gasi la prezentare", a declarat aparatorul celor doi, avocatul Petru Buneci.

Procurorul Gheorghe Dumitru, anchetat in dosarul fraudei la concursulul pentru functii in parchete, s-a prezentat vineri la DNA, insotit de avocatul Constantin Florea, pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala.

Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a declarat la bilantul instituitiei pe 2007 ca in acest dosar, procurorii urmeaza sa dea o solutie in aproximativ o luna.

In 26 februarie, unul din membrii Sectiei pentru procurori a CSM, Cristian Deliorga, a fost si el audiat la DNA in legatura cu acelasi dosar.

Deliorga a negat implicarea in posibila fraudare a examenului la procurori, a recunoscut ca a fost sunat de notarul Gheorghe Bucur care i-ar fi cerut sa ajute un coleg, dar i-a spus ca nu are cum sa faca acest lucru.

Patru procurori, un judecator si un notar sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie in legatura cu concursul pentru ocuparea unor functii de conducere din parchete, desfasurat in luna noiembrie, a anuntat DNA pe 5 decembrie 2007.

Procurorul care a castigat concursul pentru functia de sef al Parchetului Capitalei, Sterian Guli (prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni - n. red.), este cercetat pentru instigare la infractiunea de permitere a accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Dumitru Gheorghe, procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Gheorghe Cerbeanu, judecator la Tribunalul Valcea, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la cumparare de influenta.

Gheorghe Bucur, notar in Bucuresti, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si fost membru al CSM, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la cumparare de influenta.

Georgeta Gabriela Ghita, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si presedinta a Comisiei de examinare a participantilor la concursul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor, este cercetata pentru savarsirea infractiunii de permitere a accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si membru supleant al aceleiasi Comisii de examinare, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, din probele administrate a rezultat ca, in cursul lunii octombrie 2007, Dumitru Gheorghe, candidat la concursul pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti, pentru a-si asigura reusita la acest examen, i-ar fi remis foloase materiale, prin intermediul judecatorului Gheorghe Cerbeanu, lui Gheorghe Bucur, fost magistrat.

In schimb, Gheorghe Bucur s-a angajat ca va interveni pe langa unii dintre membrii Sectiei de procurori ai CSM, pentru ca Dumitru Gheorghe sa castige concursul, au sustinut procurorii DNA.

De asemenea, prin intermediul judecatorului Gheorghe Cerbeanu si a fostului magistrat Gheorghe Bucur, procurorul Dumitru Gheorghe i-ar fi dat procurorului Eugen Cojocaru, membru supleant in Comisia de examinare, suma de 15.000 euro.

Potrivit procurorilor DNA, procurorul Eugen Cojocaru ii pretinsese initial lui Dumitru Gheorghe suma de 50.000 euro, in scopul asigurarii reusitei la examen.

In urma concursului, Dumitru Gheorghe s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru ocuparea postului de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#DNA, #doi magistrati, #frauda , #Bucuresti