Femeile nu vor avea loc in politica decat peste 40 de ani

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 19:01
1318 citiri
Femeile nu vor avea loc in politica decat peste 40 de ani

Femeile sunt discriminate in toata lumea indiferent ce domeniu activeaza, iar in politica nu vor fi acceptate decat peste aproape 40 de ani.

Acestea sunt concluziile unui raport ONU, prezentat joi, inaintea intalnirii ministrilor al Adunarii Generale ONU.

Discriminarea pe baza de sex inca este des intalnita in toata lume, in ciuda a zeci de ani in care politicienii promit ca situatia se va imbunatati, arata un raport al ONU. Documentul arata ca discriminarea se produce pe scara larga, si este semnul ca liderii mondiali nu au reusit sa gestioneze corect situatia, scrie The Denver Post.

Raportul include masuri ce trebuie luate pentru eradicarea saraciei, pentru asigurarea unei minime educatii a cetatenilor, promovarea echitatii intre sexe si imbunatatirea situatiei mamelor pana in 2015.

Fondul de Dezvoltare pentru Femei al ONU a cerut ca mai multe masuri sa fie luate pentru ca guvernele lumii sa isi respecte promisiunile facute cetatenilor de sex feminin.

"Pentru a rezolva aceasta situatie este esential ca femeile sa fie mai bine reprezentate in politica, afaceri si in serviciile publice" arata Ines Alberdi, presedinta Fondului.

Chiar daca numarul de parlamentari femei din tarile aflate in curs de dezvoltare a crescut din 1998 in 2008 cu 8%, ajungand la 18,4%, raportul arata ca daca progresul isi mentine ritmul, femeile nu vor ajunge sa fie in mod egal reprezentate in politica decat in anul 2045.

Secretarul general al ONU, Ban-Ki Moon, a spus ca rezultatele raportului sunt "sumbre", avand in vedere ca mortalitatea materna scade cu doar 0,4 % pe an, ceea ce inseamna ca 500.000 de femei mor anual din cauza complicatiilor la nastere.

Bugetul UE a fost rectificat. Câte miliarde de euro vor fi alocate pentru a ajuta Ucraina
Bugetul UE a fost rectificat. Câte miliarde de euro vor fi alocate pentru a ajuta Ucraina
Parlamentului European a votat, în plenul de joi, 25 aprilie, cu largă majoritate, raportul deputatului european Siegfried Mureşan (PPE/PNL), coordonate din poziţia de negociator-şef al...
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
Naţiunile Unite au cerut marţi "o anchetă clară, transparentă şi credibilă" privind gropile comune descoperite la două spitale importante din Gaza, devastată de război, care au fost...
#Femei, #politica, #ONU, #raport, #discriminare , #Bucuresti