Greva feroviarilor din Ungaria afecteaza si CFR Calatori

Marti, 05 Februarie 2008, ora 19:10
1609 citiri
Greva feroviarilor din Ungaria afecteaza si CFR Calatori

Personalul feroviar din Ungaria va declansa o greva care va perturba si traficul feroviar international prin intarzierea sau anularea unor trenuri, informeaza un comunicat de presa emis marti de Ministerul Transporturilor (MT), citat de NewsIn.

"SNTFC CFR Calatori informeaza ca pe teritoriul maghiar va avea loc o greva a personalului feroviar din Ungaria. Din cauza grevei, traficul feroviar international de pe reteaua de cale ferata maghiara va suferi perturbari, fiind posibile intarzieri si anulari in traficul trenurilor de calatori", se precizeaza in comunicat.

Potrivit datelor MT, din cauza modificarilor care privesc intoarcerea garniturilor, nu pot fi asigurate in toate cazurile locurile care sunt deja rezervate.

Mai multe trenuri care aveau ca destinatie Budapesta sau tranzitau Ungaria spre Austria cu plecarea de pe teritoriul Romaniei au fost oprite la granita.

CFR Calatori precizeaza ca din cauza perturbarilor din activitatea feroviara de pe teritoriul Ungariei, vor interveni modificari in circulatia urmatoarelor trenuri internationale: R 346-1/346 Bucuresti - Viena, din data de 5/6 februarie 2008 va circula pe relatia Bucuresti Nord - Curtici - Lokoshaza si se anuleaza pe relatia Lokoshaza - Budapesta - Viena; R 370-1/370 Bucuresti - Budapesta, din data de 5/6 februarie 2008 va circula pe relatia Bucuresti Nord - Curtici - Lokoshaza si se anuleaza pe relatia Lokoshaza - Budapesta.

Predescu a mai spus ca trenurilor nu li se mai permite accesul pe teritoriul Ungariei sau daca sunt lasate sa treaca sunt oprite peste o statie sau doua.

La ora actuala, pe relatia CFR - MAV circula zilnic un numar de 42 de trenuri care tranziteaza statiile de frontiera Curtici - Lokoshaza, Episcopia Bihor - Biharheresztes, Valea lui Mihai - Nyrabany, Carei - Tiborszallas, Salonta - Kategyan.

Numai un tren din cinci a circulat luni in Ungaria din cauza grevei feroviarilor, care sunt dispusi sa continue greva pe termen nelimitat, a anuntat vicepresedintele celui mai important sindicat al lucratorilor la caie ferate ungare, VDSzSz, citat de AFP.

VDSzSz a organizat mai multe greve incepand din luna octombrie, protestand in special fata de inchiderea unor linii sau privatizarea partiala a sistemului sanitar.

Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Guvernul din Ungaria a acordat comercianţilor de carburanţi două săptămâni pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile la combustibili la nivelul mediei regionale. Ministrul a...
Viktor Orban s-a dezlănțuit vorbind despre noua ordine mondială „suveranistă”. „Make America Great Again, hai Donald Trump, hai suveraniştii europeni”
Viktor Orban s-a dezlănțuit vorbind despre noua ordine mondială „suveranistă”. „Make America Great Again, hai Donald Trump, hai suveraniştii europeni”
Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat, la un forum organizat la Budapesta, că anul acesta poate fi pus capăt unei ”ere jalnice” a civilizaţiei occidentale. El susține că ordinea...
#Ungaria, #greva, #CFR , #Bucuresti