Ziare.com

Pastele Ortodox va fi serbat odata cu cel Catolic, pe 4 aprilie

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 22:52

   

Pastele Ortodox va fi serbat odata cu cel Catolic, pe 4 aprilie
In 2010 Pastele Ortodox si cel Catolic cad in aceeasi zi, pe data de 4 aprilie. Astfel,
Si ortodocsii si catolicii vor sarbatori Pastele pe data de 4 aprilie, desi suprapunerea datelor se intampla foarte rar.

Ambele confesiuni calculeaza Pastele in functie de echinoctiul de primavara.

In varianta ortodoxa, Invierea este sarbatorita in prima duminica de dupa prima luna plina ce urmeaza echinoctiului. Pentru romano-catolici, Invierea este fixata in cea mai apropiata duminica de prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara.

Postul mare la crestinii ortodocsi incepe pe 15 februarie si se incheie pe 3 aprilie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8043 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ah, ce aproape...

de 1 aprilie, oricum stim cu totii ca e o mare strangere de fonduri la bisericaca

 

Da, se strang bani

pentru handicacapati *** tine.

Pastele adevarat nu este nici Pastele Ortodox, nici Pastele Catolic:

La 1 Corinteni 5:7 scrie astfel:  
"Mãturați aluatul cel vechi, ca sã fiți o plãmãdealã nouã, cum și sunteți, fãrã aluat; cãci Hristos, Paștele noastre, a fost jertfit."

Pastele este deci insusi Isus Hristos, iar batjocoritorii ar trebui sa ia bine seama la cuvintele si actele lor necugetate...!

 

Error 404

Error 404

 

Hai ca bateti campii! Spuneti acelasi lucru cu alte cuvinte

si diferenta cum este? ca Pastele ortodox, cu exceptia concordantei cu Pastele catolic, cum se intampla in anul acesta, cade mereu mult mai departe de prima duminica dupa luna plina a echinoctiului de primavara, de obicei mult mai aproape de luna mai...
deci, concluzia Ziarecom bate campii

 

Este invers

Da este invers.,,Pastele catolicilor va fi serbat anul acesta la aceasi data cu cel ortodox".Asa ar fi trebuit sa fie titlul corect.Data Pastelui a fost stabilita la primul sinod ecumenic de la Nicea din vremea primului imparat roman crestin Constantin cel Mare.Pana atunci Pastele se serba odata cu cel al evreilor.Se stie ca Pastele evreilor semnifica iesirea din robia Egiptenilor de 430 de ani.Pentru noi crestinii Pastele semnifica invierea mantuitoruluii nostru Iisus Hristos.Certificatul de autenticitate pentru data corecta a Pastelui este dat de coborarea Luminii sfinte in Biserica Invierii de la Ierusalim,lumina care vine in mod autentic doar la data cand se serbeaza Pastele ortodox.Pentru calcularea datei Pastelui a fost isarcinata Patriarhia Alexandriei,care comunica si celorlalte patriarhii ortodoxe data Pastelui.In calendarul ortodox din 2010 apare o informatie ca data pastelui pentru 2011 va fi 24 aprilie.Sunt curios cand cade la catolici anul viitor .

 

DIN 4 IN 4 ANI

DIN CATE STIAM PASTELE CATOLIC SI PASTELE ORTODOX NU CAD IMPREUNA FOARTE RAR CI DIN 4 IN 4 ANI....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor