Incepem sa ne bucuram de primavara - prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Luni, 20 Martie 2017, ora 17:25
8024 citiri
Incepem sa ne bucuram de primavara - prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Usor, usor vremea incepe sa se incalzeaza in toata tara si ne putem bucura in voie de frumusetea primaverii.

Meteorologii anunta ca in perioada 20 martie - 2 aprilie temperaturile cresc, in unele zone chiar peste normalul acestei perioade.

Banat

In primele zile vremea se va incalzi, mai mult decat in mod normal (21 de grade), apoi temperaturile vor scadea (15-17 grade).

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata dupa 25 martie.

Crisana

In primele doua zile temperaturile vor fi peste valorile normale (20 de grade), apoi vor scadea usor, iar intre 26 martie si 2 aprilie vor fi de 15-16 grade.

Vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, pe arii restranse, exceptand intervalul 25 - 30 martie, cand temporar se pot semnala pe arii relativ extinse

Transilvania

Pana pe 22 martie temperaturile vor creste semnificativ (18 grade), dar din 26 martie vor scadea (13-14 grade).

Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicata la inceputul intervalului si, din nou, din data de 25 martie.

Maramures

Vremea se va incalzi si va deveni, intre 22 si 24 martie, deosebit de calda pentru aceasta perioada (19 grade), apoi se va raci cu aproximativ 5 grade.

Temporar vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi.

Moldova

Vremea se schimba total de la o zi la alta. La inceputul intervalului de prognoza medie temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar in ziua urmatoare va ajunge la 17 grade, apoi nu se vor modifica semnificativ. Intre 26 martie si 2 aprilie media maximelor va fi mai scazuta si se va situa intre 12 si 14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in prima zi si, din nou, din data de 25 martie.

Dobrogea

Si aici se anunta vreme frumoasa, media regioanala a maximelor va ajunge la 14 grade, iar a minimelor la 5-6 grade.

Cresc sansele de ploaie dupa 27 martie.

Muntenia

In prima saptamana, vremea va fi deosebit de calda (16-18 grade). Valorile termice vor scadea usor in cea de a doua saptamana, dar vor continua sa se situeze peste normele climatologic specifice perioadei.

Izolat va ploua slab, in prima zi a intervalului, iar dupa data de 26 martie va creste, din nou, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor.

Oltenia

Vremea va fi deosebit de calda in prima saptamana (17-19 grade), apoi se va racori putin, dar temperaturile tot vor fi peste normele climatologice specifice perioadei

Se anunta ploi dupa 26 martie.

La munte

Pana pe 25 martie vremea va fi calda (10 grade), apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei (5-7 grade).

Local, in prima zi a intervalului, vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, iar incepand cu data de 26 martie va creste din nou probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte.

A.G.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#prognoza meteo, #vremea martie, #vremea inceput aprilie , #meteo