2011, anul in care nimic nu mai conteaza (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 01 Martie 2011, ora 12:14
3308 citiri
2011, anul in care nimic nu mai conteaza (Opinii)

Va mai intereseaza cine este premier? Vreti sa stiti daca Emil Boc va ramane in functie? V-ar atrage atentia mai mult de o zi numele noului prim ministru?

Noul Cod al Muncii - va mai enerveaza ca de acum incolo va fi legiferata "flexibilitatea muncii", adica posibilitatea ca angajatorul sa scape de voi mai repede, mai usor si fara nicio bataie de cap dupa? Sau ca in viitor, la ce angajatori stim prea bine ca avem in Romania, riscam sa ajungem o tara de colaboratori pe perioada determinata?

Nici macar Traian Basescu nu mai este ce a fost. Ca astazi ne spune ca Boc este cel mai bun pentru ca ne-a scos din criza, maine ca trebuie sa plece pentru ca dupa sa putem incepe cresterea economica. Preturile cresc usor, dar sigur, totul se restrange, dar subiectele care mai tin telespectatorii cu sufletul la gura sunt romanii care au talent. Macar atat, daca altceva nu am fost niciodata in stare sa facem mai bine. Cel putin talent am avut mereu. Destine mereu frante. Stim poezia, pentru ca am auzit-o toata viata noastra - mereu altii ne-au stat in cale.

Daca nu ne-ar aminti si guvernantii acelasi lucru zi de zi, scuzandu-si astfel incompetenta si esecurile, aruncand vina mereu pe altii si gasind vinovatii intotdeauna in grupul "celorlalti", poate ca inca ar mai fi interesanti. Si credibili.

Aceeasi soarta o impartasesc si figurile mult prea devreme obosite ale Opozitiei. E mai mult decat ironic si comic in acelasi timp, ca tu - lider al Opozitiei - sa vii dupa o saptamana de concediu si sa declari ca le vei spune reprezentantilor Puterii, la votul motiunii de cenzura - "Scoala-te si umbla!"

Da, scoala-te si lucreaza - cred ca ar merge la fel de bine pentru toti cei, inca, 22 de milioane de romani. Mai putin copiii si elevii, dar si ei, potrivit ultimelor statistici din invatamant, trag mai degraba mata de coada.

Si totusi, ramane intrebarea - ce anume ii mai intereseaza pe romani? Sa afle cine este Regina? Cine e partidul cel mai corupt, cine sunt marii mafioti care au devalizat "tarisoara" noastra, care ne sunt marile valori, cine urmeaza sa le ia locul? Cine va lucra pentru pensia noastra? Din pacate, stim prea bine si, in acelasi timp, nu stim deloc.

Da, stim ca Voiculescu a fost si este Felix, ca Vintu e mogulul rau care, pentru ca a tot scapat in ultimii 20 de ani de Justitie, e cu atat mai diabolic, ca Basescu reformeaza si modernizeaza statul, ca institutiile statului lucreaza sa anihileze coruptia, desi ele nici nu prea mai exista si nici nu au reusit sa condamne definitiv pe aproape nimeni dintre "marii pesti", ca .... si tot asa.

In toate previziunile marilor economii ale lumii preocuparea cea mai stresanta este o posibila criza a produselor alimentare, a petrolului si apei potabile. Doar in Romania eventualul pericol este negat vehement de guvernanti in cor, pentru ca apoi sa se dea cu fundul de pamant ca nu i-a prevenit nimeni, ca nu au fost instiintati si ca, in general, ei nu au nicio vina. Si pana la urma, de ce i-ar interesa asta, cand singura lor grija este cum sa castige viitoarele alegeri?

Lipsa simtului istoric, a capacitatii de previziune si limitarea propriu-zisa a celor care ne-au condus, ne guverneaza si, cel mai probabil, vor veni sa-i inlocuiasca pe actualii de maine, toate acestea ne-au adus aici. Intr-un punct in care nu ne mai intereseaza decat sa putem supravietui zilei de maine. O realitate care mai poate fi intalnita doar in cele mai sumbre perioade ale istoriei omului pe Pamant.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#romani speranta viitor, #clasa politica Romania, #romani interes Romania , #romani
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
Manipulare , dezimformare , distorsionarea realitati , intoxicare , cuvinte care se potrivesc perfect acestui asa zis ziarist
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5