Coada la pasapoarte: Zeci de oameni au dormit in fata Primariei, subprefectul da vina pe "diasporezi"

Joi, 21 Iulie 2016, ora 11:15
8499 citiri
Coada la pasapoarte: Zeci de oameni au dormit in fata Primariei, subprefectul da vina pe "diasporezi"
Foto: Arhiva Ziare.com

Zeci de persoane s-au adunat inca de miercuri dupa-amiaza in fata Primariei Petrosani, unde s-au asezat la rand si au stat toata noaptea asteptand deschiderea, joi, la ora 10:00, a biroului de pasapoarte, care functioneaza o data pe saptamana.

Cei aproximativ 40 de oameni ce s-au strans in fata Primariei si-au facut o lista pe care s-au trecut nominal, in conditiile in care, in mod normal, lucratorii de la pasapoarte proceseaza doar 35 de cereri. Pe parcursul noptii, in fata Primariei Petrosani s-a strigat prezenta din ora in ora, iar cine a lipsit a fost taiat de pe lista.

"Aici se sta pentru nimic, pentru ca luni la rand am rugat toate institutiile abilitate sa ne dea o informatie, sa ne ajute sa instituim o anumita regula, o anumita disciplina, ca uitati in ce hal suntem, suntem oameni si noi, suntem si noi statul roman, nu numai ei, Primaria este si a noastra, dupa cum si Prefectura este a noastra, si Politia este a noastra. Platim impozite si taxe, platim taxa pentru pasaport, cum suntem tratati, a cui este aceasta responsabilitate?", a spus o hunedoreanca.

Cetatenii spun ca nu sunt vinovati pentru lipsa de personal care genereaza astfel de situatii si ca nu ii ajuta cu nimic faptul ca acest caz nu este unul izolat.

"De trei saptamani incerc sa-mi depun actele pentru pasaport, fiindca se depun doar pentru 35 de persoane si intamplarea face sa nu ajungi. Situatia haotica se repeta si la Deva, peste tot in tara, dar pe noi nu ne intereseaza, noi suntem ai Vaii si ne adresam institutiilor abilitate din Valea Jiului. De ce numai o zi pe saptamana? Am intrebat si au spus ca nu au personal. Ce vina avem noi ca ei nu se organizeaza?", s-a intrebat o femeie.

Pentru a fi siguri ca intra la serviciul de pasapoarte, hunedorenii au stat la coada si peste 16 ore.

"Am venit miercuri la ora 13:00 pentru joi ora 10:00. Asta vreau sa scoatem in relief si sa ne raspunda cineva, cine este abilitat sa ne raspunda la astfel de intrebari - de ce sa facem ceea ce am facut, de ce sa dormim pe scari, de ce sa ne certam, pentru ce? Noi vrem cu totii acelasi lucru, in ordine sa obtinem un pasaport", a sustinut o alta femeie.

Oamenii au adaugat ca angajatii de la Serviciul de Pasapoarte le-au reprosat momentul ales.

"Am fost saptamana trecuta si am intrebat de ce e numai o data pe si de acolo mi s-a raspuns: 'Dumneavoastra numai acum v-ati trezit sa va faceti pasaportul, februarie si martie ce ati facut?'", a declarat o localnica.

Citeste si o relatare despre cat de greu e sa obtii o carte de identitate in Bucuresti.

De vina sunt "diasporenii", sustine subprefectul

Subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat ca lunile de vara sunt aglomerate.

"Abia fac efortul sa ii dau o zi in perioada asta (angajatii Serviciului de Pasapoarte- n.red). Asa e si la Deva, cum credeti ca e altfel?

Pentru ca toti diasporenii nostri dragi vin sa-si reglementeze situatia cu hartiile si din cauza asta, pentru ca le e mai comod sa o faca in tara, decat in exterior, desi au posibilitatea sa o faca in exterior, la oficiile consulare, le e mai usor sa vina in Tara Romaneasca si sa faca... Ce sa faca, asta e viata. Si inca nu am ajuns la varful de sarcina, ala va fi undeva prin luna august, cand incepe sa vina Italia si Spania", a spus subprefectul Fabius Kiszely.

Intrebat de ce se proceseaza doar 35 de cereri intr-o zi, subprefectul a raspuns ca echipamentul angajatilor este unul mobil, iar conditiile sunt de asa natura incat nu permit o alta desfasurare.

Situatia de la Deva este similara, iar sala de asteptare insalubra.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#coada pasapoarte Valea Jiului , #romani
Comentarii