Copilul legat in lanturi: Imi turnau clor in cap, ziceau ca sunt jegos

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 08:25
4278 citiri
Copilul legat in lanturi: Imi turnau clor in cap, ziceau ca sunt jegos
Foto: Gandul

In ianuarie 2010, doi parinti si-au abandonat copilul pe un maidan din Bucuresti. Inghetat, scheletic, cu burta lipita de spate, cu gleznele umflate si picioarele acoperite de coji, copilul a fost gasit de un sofer de taxi care a chemat politia.

La zece ani, baiatul cantarea doar 30 de kilograme "Eram numai piele si os. Nu aveam carne pe mine", marturiseste, pentru Gandul, copilul. Azi are 45 de kilograme si e crescut de bunici, la 120 de kilometri distanta de Bucuresti.

Timp de un an a locuit in Dubai, impreuna cu tatal sau natural, Florin Oancea, si sotia acestuia, Alexandra. Silit sa invete singur limba araba, fara profesor si fara a merge la scoala, copilul avea zilnic teme de facut. Daca-si facea bine norma, primea de mancare. De doua ori pe zi, ciorba si apa, povesteste baiatul. "Sotia lui mi-a dat sa fac propozitii. Daca faceam bine sapte, primeam mancare. Ciorba si apa. -De ce sa-ti dau de mancare daca nu inveti? ma intreba. Era foarte rea".

In timp ce vorbeste, copilul isi strange degetele pumn. "Ma inchideau in camera mica si-mi lasau o olita si mancare, dimineata si seara. N-am avut curajul sa cer de mancare ca ma bate. Cauta motive. Dadea unde nimerea, cu ce nimerea. Odata a rupt mopul pe mine", povesteste copilul iadul trait.

"Ma punea sa ma ingrijesc singur si imi dadea o galeata sa-mi spal hainele. Aveam o pijama cu trei haine. Nu zicea niciodata S-a murdarit una, spal-o. Nu, sa le spal pe toate odata. Alexandra (mama vitrega - n.r.) imi turna clor in cap, zicea ca sunt jegos".

Copilul isi strange usor un picior sub el si isi ridica pantalonul. "M-a legat cu un lant de picior, de aici (si arata glezna piciorului stang) si lantul l-a prins cu un lacat de balamaua de la baie".Cine a facut asta, T.? -"Tata", vine raspunsul copilului.

Imediat dupa Sarbatori, Florin Oancea a decis sa-si aduca copilul in tara. N-a anuntat pe nimeni. Pe 12 ianuarie a ajuns in Romania cu T. si Alexandra.

"De la aeroport am luat un Matiz albastru si am plecat sa facem niste cumparaturi, la Cora. Am ramas in masina. Mi-au dat o bucata de gogosar, un carnat si paine si am dormit in masina. Eu nu puteam sa dorm. Gogule, da-te jos, mi-a zis el, si am coborat. Atunci a fost ultima data cand l-am vazut", isi aminteste baiatul despre tatal lui.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#copil legat lanturi, #copil abuzat parinti , #romani