Prabusirea nivelului de trai, in timpul decolarii

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 19:35
1826 citiri
Prabusirea nivelului de trai, in timpul decolarii

Tot developand cutiile negre, gasite dupa prabusirea nivelului de trai al celor douazeci de milioane de calatori, decolati spre economia de piata, statistica a aflat ca, in Romania, speranta de viata scade dramatic. N-au mai ramas in picioare decat speranta de moarte si speranta de spaga, revigorate prin masurile de austeritate de dupa remaniere.

Conform statisticii, barbatii sunt mai loviti decat femeile, satele sunt mai lovite decat orasele, fumatorii decat nefumatorii, bautorii decat nebautorii si - groaznic - chiar la maternitate, speranta de viata a noilor nascuti depinde mai mult de zelul pompierilor, decat de cel al personalului de garda.

Doar homosexualii se afla in explozie demografica, lucru de necrezut, daca ne gandim ca, in specificul lor, natalitatea n-a reusit sa depaseasca pragul zero.

Organele sanitare au descoperit insa ca, in subsolurile blocurilor creste vertiginos natalitatea la purici. In crestere este, deasemeni, natalitatea la sobolani, la tantari, la furnici si la gandaci. Ca urmare, gandacii se inmultesc si duc un trai decent prin camara, in timp ce clasa de mijloc se baga sub plapuma, sa-si faca planingul familial numai cu masuri preventive, ca sa nu creasca natalitatea, tocmai cand e criza mai profunda.

Tantarii, dimpotriva, sfideaza orice imaginatie: specialistii au calculat ca o tantaroaica poate lasa, dintr-o singura miscare, zece mii de urmasi. La asemenea spor, nu pot aspira nici macar rromii, oricat s-ar sforta ei in acest scop.

Noroc ca o boala atat de infectioasa, cum e natalitatea, nu se transmite de la tantar la om, ca malaria. Altfel, premierul Boc ar ramane fara replica, atunci cand i-ar pica in audienta, pentru ajutor social, unul, caruia nevasta tocmai i-a nascut zece mii de gemeni.

Intrucat, la o asemenea avalansa de ajutoare sociale, nici FMI n-ar face fata, este normal ca insusi presedintele, in calitatea sa de jucator, arbitru si spectator in acelasi timp, sa caute omul cel mai potrivit pentru a scoate bani din piatra seaca - singura solutie de revigorare financiara a Romaniei.

Nici nu se asteptau telespectatorii adunati la ora de maxima audienta sa vada cu ochii lor cum extrage presedintele din palarie exact specialistul de care aveam nevoie, omul capabil sa scoata salarii din sacul gol si sa faca din spanac bici. De aceea, multi au ramas ca la dentist, auzind numele lui Decebal Traian Remes, cunoscut si sub pseudonimul Caltabos, o porecla, care i se trage de la palinca, cea care la randul ei se trage de la fostul ministru Muresan.

Unii au mers cu gandul mai departe, socotind ca presedintele pregateste un guvern din umbra, cu Remes si Muresan in rolurile principale. Ca raspuns Victor Ponta a pregatit si dansul, tot in umbra, o opereta de criza, avand ca protagonisti pe Nita, Dragnea, Ilie Sarbu, Fenechiu, Mariana Campeanu, Corlatean.

Pentru a nu confunda criza de dreapta cu criza de stanga, Crin Antonescu a intrat si el in joc cu spectacolul Iohannis si cu protagonistii de succes Adomnitei, David, Vozganian, Orban si Nicolaescu.

Nu e nici o indoiala ca, in orele libere, se opinteste si Dan Diaconescu sa scoata tara din criza, tot cu un guvern din umbra, unde s-ar potrivi cel mai bine Sorin Ovidiu Vantu, Ioana Maria Vlas si poate chiar Miron Cozma, foarte potriviti cu totii intr-un guvern din umbra, fiind deja familiarizati cu viata la racoare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#guvern umbra Opozitie, #guvern umbra romania, #viata politica romania, #satira romania , #romani