Cancerul din Sanatate sau de ce e mai rentabil sa murim in picioare

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 21:07
5131 citiri
Cancerul din Sanatate sau de ce e mai rentabil sa murim in picioare

Sanatatea romanilor a devenit o marfa. In fiecare zi, mai aflam ceva senzational. Scandalul Hexi Pharma a fost urmat de cel al studiilor medicale facute pe pacienti fara ca acestia sa-si fi dat consimtamantul.

Un fost sef CNAS, director de spital, medicul Alexandru Ciocalteu, a fost arestat pentru mita de sute de mii de euro, bani luati de la o firma ce avea un spatiu inchiriat in incinta institutiei. Nu mai vorbim de celebra specialista in oftalmologie, doctorul Monica Pop, cel mai vechi manager de spital, aceasta a fost angajata de firma care avea contract sa livreze mancarea bolnavilor. Primea doua salarii.

Sistemul de sanatate e o increngatura de mizerii care a sacrificat definitiv interesele platitorului de taxe. Vreme de doua decenii ni s-a tot fluturat prin fata ochilor ca nu sunt bani. Am intrat in Uniunea Europeana, avem acces la fonduri de miliarde de euro, dar am ramas priponiti in vechea sintagma.

Nu putem fi nemti sau francezi, pentru ca ei au salarii mai mari, dar am putea fi macar un sfert din ei cu salariile noastre mizere, cu efortul pe care-l facem in fiecare zi, dar nici asta nu se poate. Furtul celor din sistem ne impinge pe fundul unei gropi comune, la marginea Europei.

Da, o retea de medici face experiente pe bolnavi si incaseaza bani din studii medicale platite de companii farmaceutice. Pacientii nu sunt anuntati, nu sunt platiti, pur si simplu, devin teoretic cobai fara sa stie. Doctorul Mengele ar fi invidios pe sistemul romanesc. Ar fi putut experimenta la nesfarsit si ar fi trecut drept un medic de treaba.

Dar, in aceste zile, prin fata opiniei publice defileaza doar efectele unei boli, bacteriile au ramas in sistem. Secretarii de stat din sanatate, Banicioiu si oamenii lui, sefii de directii, toti sunt la locurile lor.

In opinia mea, ar trebui demisi rapid si, apoi, in functie de responsabilitati, pusi sub urmarire penala. Nu am auzit inca sa fi fost cineva arestat de la Comisia de Biocide, in fapt, adevaratii responsabilii pentru dezastrul produs de Hexi Pharma. Cred ca toti cei care au facut parte din aceasta comisie, in ultimii zece ani, ar trebui sa ajunga la Parchet, iar acolo sa scrie cu lux de amanunte raspunsul la intrebarea: cum a fost posibil?

Vorbesc in cunostiinta de cauza, nu exista un contract in sistemul de sanatate care sa fie dat in urma unei proceduri corecte, echitabile si transparente. Nici contractul de curent electric, nici cel de intretinere a lifturilor, niciunul. Toate sunt efecte ale mitei.

E socant sa vezi ca, dupa dezastrul de la Club Colectiv, nici fostul ministru Nicolae Banicioiu si nici secretarul de stat Raed Arafat nu au fost chemati de procurori sa explice consecintele declaratiilor facute la acea vreme: "Nu avem nevoie de nimic in acest moment. Medicii nostri pot gestiona situatia", iar situatia a fost gestionata pentru a amplifica dezastrul.

Raed Arafat, dupa esecul operatiunilor de salvare si de transport ale ranitilor, nu a avut bunul simt sa-si dea demisia de onoare. Acesta e sistemul de sanatate din Romania, pur si simplu o vaca mulsa de toti - de la ministru pana la brancardier.

Fiecare dintre ei are ca scop jecmanirea bolnavului. Cei care sunt altfel, care mai au o urma de suflet sau de ratiune, sunt ejectati de sistem sau emigreaza. Romania e o tara in care e bine sa nu te imbolnavesti. E preferabil sa mori din picioare. Iesi mai ieftin!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#probleme sistem sanatate Romania , #spital
Comentarii