Primarul Ploiestiului, la spital la scurt timp dupa ce a fost retinut

Marti, 03 Martie 2015, ora 20:27
5229 citiri
Primarul Ploiestiului, la spital la scurt timp dupa ce a fost retinut
Foto: Exclusiv News

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu (PSD), a ajuns la spital, marti seara, la scurt timp dupa ce a fost retinut, initial el fiind dus la spitalul din Campina si ulterior transferat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care este diabetic si dependent de insulina.

Potrivit unor surse judiciare, lui Iulian Badescu i s-a facut rau in timp ce era dus spre arestul Politiei Judetene Prahova, situat in municipiul Campina.

Initial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Campina, iar dupa investigatii medicii de aici au decis sa il transfere la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care Badescu, in varsta de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulina.

Primarul Ploiestiului, retinut de DNA

Marti seara, Iulian Badescu se afla la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, iar medicii nu au decis deocamdata internarea sa.

Marti dimineata, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Ploiesti si la locuinta primarului PSD Iulian Badescu, in jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.

Iulian Badescu a fost scos cu catuse de la DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, si dus spre arestul Politiei Prahova, la iesirea din DNA el negand orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.

La iesirea de la DNA, primarul Iulian Badescu a spus ca este nevinovat si a respins toate acuzatiile care i se aduc de catre procurori.

"Zice ca am negociat cu el (cu Daniel Capra - n.r) atunci cand nici nu era in Consiliul de Administratie. Acum nu inteleg de ce DNA nu priveste lucrurile in ansamblu. Nu e nicio dovada, ci numai un denunt al domniei sale, corelat cu o pretinsa acuzatie de abuz in serviciu. In luna august, nu stiu cand, a zis (Daniel Capra - n.r.) ca mi-a dat ceva, dupa ce a negociat in ianuarie si februarie cu mine, lucru total fals. Sper ca instanta sa-si spuna cuvantul", a declarat Iulian Badescu.

Ce avere are primarul Ploiestiului, retinut de DNA pentru coruptie

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploiesti al institutiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, pana in 4 martie, la ora 16.15, a primarului municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

De asemenea, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de secretara Primariei Ploiesti, Oana Cristina Iacob, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale) si fata de Iulia Alina Alexandru, director executiv la Directia administratie publica, juridic - contencios, achizitii publice, contracte, din cadrul Primariei municipiului Ploiesti, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

In cazul celor doua femei, procurorii DNA au luat masura controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile, incepand din 3 martie 2015.

Sponsorizari ilegale pentru Petrolul Ploiesti: Primarul e suspect in dosar si asteptat la DNA

In 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, sunt in arest preventiv. Ei au fost plasai in mai multe randuri in arest la domiciliu prin decizia Tribunalului Prahova, insa de fiecare data procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a mentinut arestul preventiv.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#primar ploiesti spital arest, #primar ploiesti DNA coruptie, #primar Ploiesti diabetic , #spital