Revista presei: Despre probleme reale, Moni si Iri

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 09:08
2054 citiri
Revista presei: Despre probleme reale, Moni si Iri
Foto:protv.ro

Inca o zi, aceeasi Romanie. Cu aceleasi probleme, cu altele noi, dar cu nelipsitele ei personaje. Politice sau mai ales mondende.

Pentru ca, fie ca a venit stirea ca vom fi penalizati de Comisia Europeana, ca ne va fi foarte greu sa inghetam pretul benzinei sau ca a fost vorba de nesfarsitele intrigi politice, nimic nu i-a putut detrona pe stapanii absoluti ai ecranelor. Nu, nu Pepe si Oana, ei au fost tocmai saptamana trecuta. Nu. De data asta, Romania a stat lipita de televizor uitandu-se la Moni si Iri. Care Moni i-a luat copilul lui Iri. Fantastic!

Desigur ca a contat mai mult decat Boc si Udrea, faptul ca Romania are probleme cu capul in privinta energiei si, evident, si mai mult peste plictisitoarea Comisie Europeana, fie ca ne amendeaza sau nu.

Titlurile zilei de vineri arata asa: "Monica l-a lasat pe Iri singur acasa", de la "Evenimentul Zilei", "Comisia Europeana ne taxeaza pentru nereguli in agricultura", in "Adevarul". "Lista scurta a Elenei Udrea cu posibilii candidati ai PDL la Primaria Capitalei. Atac dur la Oprescu: "S-a ocupat de rate salbatice si de ceasuri de aur de mii de euro" scrie "Gandul". "Jurnalul National" scrie "Stolojan: Romania are o problema cu capul in privinta energiei", in timp ce in "Romania Libera" gasim articolul "Boc: Am sustinerea a 33 de presedinti de organizatii PDL".

Evenimentul Zilei - Monica l-a lasat pe Iri singur acasa

Cea mai mare drama romaneasca de la divortul lui Pepe de Oana incoace, batalia pentru copil dintre afaceristul Irinel Columbeanu si sotia sa Monica, a ajuns vineri in punctul culminant - aceasta a venit cu politia pentru a-i lua copilul milionarului de la Izvorani, in urma unei decizii judecatoresti.

"Domnul Columbeanu nu accepta sa intre Monica Columbeanu pe proprietatea sa". Imediat, politistii au incadrat poarta, iar un barbat vanjos "opereaza" yala portii. In 10 secunde sare butucul, si poarta se izbeste in laturi.

Paznicii lui Iri asista neputinciosi. Monica o rupe la fuga spre casa, lasandu-i in urma pe apropiatii care au insotit-o la operatiunea de recuperare a Irinei, relateaza intamplarea Evenimentul Zilei.

Constienta ca trebuie sa faca si putin show mediatic, Monica a mers cu fetita de mana pana la portile unde asteptau jurnalistii, parca pentru a arata ca acuzele sotului sau despre tratamentul la care a supus-o pe fetita sunt false.

Adevarul - Comisia Europeana ne taxeaza pentru nereguli in agricultura

Cat Romania era pironita in fata televizoarelor asteptand sa vada cum Monica pleaca de la Iri cu fetita, in Romania se intamplau si lucruri serioase. Mai precis, Romaniei i se intamplau lucruri serioase, in conditiile in care Comisia Electorala a decis ca trebuie sa returneze 75 de milioane de euro, fonduri alocate ilegal in Agricultura pe vremea cand ministru era pesedistul Ilie Sarbu, in 2009.

Neregulile din Romania vizeaza puncte slabe ale sistemului de identificare a parcelelor agricole, furnizarea de informatii inexacte fermierilor si controalele ineficiente la fata locului in privinta ajutoarelor pe suprafata, informeaza Adevarul.

Gandul - Lista scurta a Elenei Udrea cu posibilii candidati ai PDL la Primaria Capitalei

Presedintele PD-L Bucuresti, Elena Udrea, a dezvaluit intr-un interviu lista numelor care ar putea intra in competitie pentru Primaria Capitalei.

"Silviu Prigoana ar putea sa intre in competitia pentru Primaria Capitalei din partea PDL. Un bun candidat ar fi Liviu Negoita, la fel si Sulfina Barbu. Chiar si domnul Cristi Preda a spus ceva despre o posibila candidatura. Este important ca ei sa se pregateasca de pe acum", a declarat Elena Udrea pentru Gandul.

Udrea a lansat si un atac la adresa Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu: Primarul Capitalei Sorin Oprescu s-a ocupat de lucruri minore, de intrarea in Cartea Recordurilor, de cheltuieli pentru rate salbatice si ceasuri de aur de mii de euro in loc sa distribuie banii pe adevaratele prioritati ale Primariei Bucurestiului. Grav este ca el cheltuie banii pe tot felul de nimicuri in loc sa termine proiectele incepute. Nu a fost interesat sa prioritizeze proiectele de investitii. Face spectacole de strada ca sa ia ochii", comenteaza liderul organizatiei de Bucuresti a PD-L.

Jurnalul National: Romania are o problema cu capul in privinta energiei

Ipoteza ca guvernarea ar putea ingheta pentru o vreme preturile la carburanti a fost atacata chiar de catre unul dintre oamenii puterii - Theodor Stolojan, care considera ca ar fi o masura foarte proasta.

Cu toata ingrijorarea care exista in Romania la nivelul fiecarui cetatean, care vede cum creste pretul la produsele petroliere, din pacate deocamdata Guvernul nu are motive pentru a lua o asemenea masura. Eu as putea sa va spun ca Romania are o problema cu capul in privinta energiei, pentru ca sunt foarte multi economisti care gandesc ca daca ai titei din productie proprie si ai gaze naturale din productie proprie, poti sa le folosesti la orice pret doresti tu. O asemenea conceptie este profund daunatoare", a spus Stolojan intr-un interviu la RFI, citat de Jurnalul National.

El spune ca Romania trebuie sa practice aceleasi tarife la energie ca si statele din jur, pentru ca altfel pierde in domeniul competitivitatii.

Romania Libera - Boc: Am sustinerea a 33 de presedinti de organizatii PD-L

Premierul Emil Boc pare sa se fi detasat in favorit clar la sefia PD-L, pentru congresul din mai al partidului. Cel putin, conform propriilor declaratii.

"Am alaturi de mine sustinerea a 33 de presedinti de organizatii PD-L din tara, sustinerea de la majoritatea parlamentarilor, a majoritatii primarilor din municipiile resedinta de judet , a majoritatii presedintilor de consilii judetene", a sustinut, vineri, premierul, conform Romania Libera.

Atat Boc, cat si principalul sau contracandidat, Vasile Blaga, sunt zilele acestea in campanie in teritoriu, inainte de congresul din 15 mai.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Monica fetita Izvorani, #ighetare pret carburanti, #congres PDL , #stiri sociale
Comentarii