UPDATE Românii blocați în Maroc vor fi repatriați. Deciziile anunțate de CNSU

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 15:44
2405 citiri
UPDATE Românii blocați în Maroc vor fi repatriați. Deciziile anunțate de CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit marți pentru a găsi soluții în vederea repatrierii românilor blocați în Maroc, după decizia autorităților din această țară de a închide granițele.

UPDATE 15:35

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 30 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 109, cu următoarele prevederi:

1. Aprobarea repatrierii cetățenilor români aflați în Regatul Maroc, inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecție Civilă, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinație, iar pentru punerea în executare a acestor prevederi se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM să întreprindă măsurile din competență.

2. Costurile aferente desfășurării activității menționate la pct. 1 să fie asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prin bugetele ministerelor implicate și prin Mecanismul European pentru Protecție Civilă.

Știrea inițială

"Vă informăm că este în desfășurare o ședință a CNSU, pentru aprobarea efectuării unui zbor privind repatrierea unor cetățeni români din Maroc. La finalul ședinței vă vom comunica Hotărârea adoptată", se arată în comunicatul CNSU

72 de români au cerut, până la acest moment, ajutorul autorităților din România, după ce nu au mai putut pleca din Maroc.

Autoritățile din Maroc au decis marți, 30 noiembrie, încă de la miezul nopții, să suspende zborurile comerciale timp de două săptămâni către și dinspre Regatul Maroc, anunță Ambasada României.

Decizia a intrat în vigoare la ora 23.59, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a ambasadei. Măsura este valabilă până la 13 decembrie 2021, la ora 23:59 și a fost luată pe fondul îngrijorărilor provocate de noua tulpină COVID, Omicron.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#cnsu, #sedinta de urgenta, #maroc , #maroc
Comentarii