Ce alcoolemie are un șofer care a consumat patru beri de 330 ml, fără să mănânce nimic. Cazul unui bărbat tratat cu indulgență de judecători

Autor: N.G.
Joi, 28 Decembrie 2023, ora 09:50
3229 citiri
Ce alcoolemie are un șofer care a consumat patru beri de 330 ml, fără să mănânce nimic. Cazul unui bărbat tratat cu indulgență de judecători
Șoferul a băut patru beri mici FOTO Pixabay

Consumul de alcool reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere ce au loc zilnic pe drumurile din România. Mii de șoferi se aleg în fiecare an cu dosare penale, mulți provocând accidente grave.

Limita dintre penal și contravenție o reprezintă alcoolemia de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Peste această valoare, polițiștii rutieri sunt obligați să meargă cu șoferul identificat la o unitate sanitară pentru analize de sânge.

Un conducător auto din Alba a avut ghinionul să fie oprit de poliție pe un drum comunal, după ce a consumat patru beri de 330 ml, fără ca să mănânce nimic în acest interval. Chiar dacă cantitatea de bere nu a fost mare, șoferul a depășit valoarea alcoolemiei.

Potrivit dosarului, în data de 29 ianuarie 2023, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Șard au oprit pentru control, pe un drum comunal, un autoturism.

Cu ocazia testării șoferului cu aparatul din dotare a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Alba pentru a fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Rezultatul buletinului de analize a arătat valorile de 1,63 grame la mie alcool pur în sânge, pentru proba I, recoltată la ora 22:50, și 1,29 grame la mie alcool pur în sânge, pentru proba a II-a, recoltată la ora 23:50.

Audiat în calitate de suspect, iar apoi în calitate de inculpat, bărbatul a expus modalitatea de săvârșire a faptei, oferind detalii despre circumstanțele în care a fost comisă. A declarat că recunoaște și regretă fapta săvârșită. A precizat că, pe parcursul zilei, a consumat patru beri la 330 ml fiecare. În tot acest timp, nu a servit deloc de mâncare.

„Instanța constată că inculpatul nu are antecedente penale, iar conducerea de către inculpat a autovehiculului în condiţiile mai sus arătate nu a produs consecinţe grave”, a precizat magistratul care a admis acordul de recunoaștere a vinovăției, prin hotărârea pronunțată în 21 decembrie

În final, potrivit acordului, șoferul a fost de acord cu pedeapsa de 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Acesta trebuie să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea și să comunice schimbarea locului de muncă.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#sofer alcool, #consum bere, #alcoolemie soferi , #soferi