Urmărire cu o autoutilitară în Suceava. Șoferul, prins băut în trafic, a fugit de poliție

Duminica, 02 Aprilie 2023, ora 15:19
1820 citiri
Urmărire cu o autoutilitară în Suceava. Șoferul, prins băut în trafic, a fugit de poliție
Bărbatul a încercat să scape de polițiști, însă aceștia din urmă au reușit să-l prindă FOTO Facebook / Poliția Română

Poliția din Suceava a reușit să oprească un șofer de autoutilitară după ce acesta inițial a fugit de forțele de ordine și nu le-a acordat prioritate. În momentul controlului, polițiștii au descoperit că bărbatul era și băut.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, poliţişti din cadrul Secţiei 14 Vama, în timp ce se deplasau pe DJ 176 Vatra Moldoviţei, din direcţia Moldoviţa către Vama, au observat o autoutilitară care circula pe un drum comunal neclasificat care nu a acordat prioritate în momentul în care a vrut să părăsească drumul comunal şi să intre pe drumul judeţean, astfel încât autospeciala de poliţie a trebuit să încetinească pentru a evita un eveniment rutier. Ulterior, şoferul autoutilitarei şi-a continuat deplasarea în viteză către comuna Moldoviţa.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoutilitarei, utilizând semnalele acustice şi luminoase, însă autoutilitara nu a oprit şi la aproximativ 200 de metri de locul iniţial, a intrat pe un alt drum comunal neclasificat, unde, după aproximativ 20 de metri, a fost blocată cu autospeciala de poliţie.

În urma controlului s-a constatat că şoferul autoutilitarei este un bărbat de 41 ani, din comuna Vatra Moldoviţei, satul Paltinu, şi că el avea o concentraţie alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, şoferul a fost sancţionat contravenţional pentru neacordarea priorităţii de trecere în intersecţia nedirijată atunci când se pătrunde pe un drum judeţean de pe un drum comunal, cu amendă în valoare de 870 de lei, şi i s-a suspendat permisul de conducere fără drept de circulaţie.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Un șofer băut a fost scos cu forța din mașină și încătușat, după o urmărire ca-n filme pe o șosea din Harghita VIDEO
Un șofer băut a fost scos cu forța din mașină și încătușat, după o urmărire ca-n filme pe o șosea din Harghita VIDEO
Un constățean de 38 de ani a făcut "valuri" în localitatea harghiteană Lacul Roşu, după ce a consumat mai multe pahare cu băutură într-un bar din zonă. Pentru că nu mai știa ce face...
#sofer baut, #sofer suceava, #Politia Romana, #politie Suceava , #politie
Comentarii