E bine să dormi mai mult noaptea? Experții din Statele Unite au descoperit care este adevărul

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 04:01
8404 citiri
E bine să dormi mai mult noaptea? Experții din Statele Unite au descoperit care este adevărul
Somnul poate determina scăderea în greutate FOTO: The Guardian

O echipă de cercetători de la Universitatea Chicago din Statele Unite a făcut un studiu amplu pe zeci de adulți timp de trei ani, pentru a descoperi dacă un somn suplimentar poate fi benefic sau nu organismului.

Experții au constatat că a dormi o oră în plus, în fiecare noapte ajută oamenii să micșoreze caloriile, fără modificări ale dietei.

Oamenii de știință din America au descoperit că oamenii care dormeau de obicei mai puțin de 6,5 ore pe noapte, au eliminat în medie 270 de calorii din aportul zilnic, atunci când au dormit în plus 1,2 ore, potrivit The Guardian.

Susținută pe parcursul a trei ani, reducerea caloriilor ar putea determina oamenii să slăbească aproximativ 12 kilograme, fără să-și schimbe dieta din timpul zilei, consideră experții.

Unii participanți au consumat cu 500 de calorii mai puțin zilnic, după ce și-au îmbunătățit somnul. Analiza nu a fost concepută pentru a cerceta pierderea în greutate, dar cercetătorii au observat scăderea caloriilor în decurs de două săptămâni de când pacienții și-au schimbat obiceiurile de somn.

Cele mai mari 9 secrete pentru minte și corp: Adăugați-le zilnic în viața voastră și veți trăi 100 de ani

”Dacă obișnuința somnului sănătos este menținută pe o durată mai lungă de timp, acest lucru ar putea duce la o pierdere în greutate importantă din punct de vedere clinic. Mulți oameni muncesc din greu pentru a găsi modalități de a-și scădea aportul caloric pentru a pierde din greutate, ei bine, doar dormind mai mult, s-ar putea să-l reducă substanțial”, a spus dr. Esra Tasali, de la universitatea Chicago, Statele Unite.

Studiul a analizat 80 de adulți cu vârsta cuprinsă între 21 și 40 de ani, cu un indice de masă corporală situat între 25 și 29,9, ceea ce înseamnă că erau supraponderali. Jumătate dintre participanți au fost desemnați aleatoriu să primească consiliere personalizată privind derularea somnului, menită să prelungească durata somnului în fiecare noapte.

Descoperire impresionantă legată de funcționarea creierului: Un lucru simplu făcut zilnic mărește performanța sa până la bătrânețe

Una dintre cele mai surprinzătoare descoperiri ale studiului a fost că o singură sesiune de consiliere pentru somn ar putea schimba obiceiurile oamenilor la culcare, suficient pentru a îmbunătăți cantitatea de ore de somn necesară.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#somnul, #pierdere greutate sfaturi, #sfaturi viata sanatoasa, #somn sanatate, #somnul te ajuta , #descoperire