Bucurestiul, in pericol de inec - daca zapada s-ar topi brusc, ar deveni un urias lac

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 12:21
1727 citiri
Bucurestiul, in pericol de inec - daca zapada s-ar topi brusc, ar deveni un urias lac
Foto: TVR Info

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, intr-o sedinta a Comandamentului de iarna, ca daca zapada cazuta in Bucuresti s-ar topi brusc, ar rezulta peste 54 de milioane de metri cubi de apa, motiv pentru care a cerut de urgenta curatarea strazilor care nu au canalizare.

Potrivit lui Oprescu, volumul estimat de zapada care a cazut in Capitala este de aproximativ 136 de milioane de metri cubi, iar grosimea medie a stratului de zapada este de 0,62 metri.

"In urma calculelor a rezultat ca, daca se topesc brusc zapezile, rezulta 54.400.000 de metri cubi de apa", a spus Oprescu, care a precizat, insa, ca nu vrea sa induca o stare de isterie sau de panica in populatie.

In acest sens, edilul Capitalei a anuntat ca prioritatea pentru urmatoarele zile o reprezinta curatarea strazilor care nu au canalizare, in conditiile in care de luni se anunta cresteri ale temperaturilor. "Strazile fara canalizare sunt o urgenta. Sa caram rapid zapada de acolo. Operatorii de deszapezire trebuie sa intre in primul rand in aceste zone, mai ales ca de luni cresc temperaturile", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a prezentat si o lista cu principalele zone in care s-ar putea produce inundatii ca urmare a topirii zapezii. Astfel, zonele fara canalizare din sectorul 1 sunt Chitila-Triaj, strada Aeroportului, strada Raiciu, Iordan, in sectorul 2 zona Plumbuita, strada Colentina, Petricani, in sectorul 3 Drumul intre Tarlalale, in sectorul 4 strada Dumitru Brumarescu, zona Garii Progresul, Berceni depoul IMGB, in sectorul 5 Bucuresti Magurele, Vartejului, Dantelei, Ifigeni, Nutu Ioan, Mandresti, Drumul Maracineni, Ghindari, iar in sectorul 6 Bulevardul Uverturii, pasajul Lujerului intre liniile de tramvai, soseaua Virtutii, strada Murelor si strada Guliver.

"Acestea sunt strazile care devin prioritate la curatat si dus zapada de acolo. O sa avem surpriza neplacuta sa vedem ca pe unele dintre ele nu putem sa intram din cauza zapezii", a completat Oprescu.

Prognozele meteorologice arata ca de luni in Capitala se vor inregistra temperaturi de 5 grade Celsius.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#zapada Capitala, #Oprescu inundatii Capitala , #primar general
Comentarii