Opinii: Garda moare, dar nu se preda!

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 13:33
2166 citiri
Opinii: Garda moare, dar nu se preda!
foto: Arhiva

L-au arestat pe Vintu. Cel putin 300.000 de oameni se bucura, mai mult sau mai putin, pentru ca sta in firea noastra sa iertam fara sa uitam.

Nu stim daca in spatele arestarii lui Nus este comanda politica, dar ea a fost anuntata din campania electorala si numai acea incredere oarba intr-o justitie inexistenta pentru cei bogati a facut ca "tema" data de Basescu sa nu fie "disecata" de specialistii care vad in orice arestare o comanda politica.

Sau poate ca stiu foarte bine cum functioneaza sistemul pentru ei, mai bine zis cum nu functioneaza, pentru ca ei sunt mai presus de orice lege.

Oricum, astazi S. Vintu este retinut, dar este sigur ca nu va fi condamnat, in cel mai rau caz va plati o banala amenda. Cazurile Voicu sau Solomon ne-au demonstrat clar ca "garda moare, dar nu se preda". Chiar daca intervine Basescu.

Mai grava este decaderea morala a celor care am crezut ca reprezinta varfuri ale intelectualitatii romanesti, dar care ne-au demonstrat ca mai presus de onoare si demnitate exista banul, care i-a transformat in avocati ai coruptiei. Daca asta este intelectualitatea pe care trebuie sa o urmam, prefer sa raman resemnat acasa.

Dincolo de comentariile care incearca sa il scoata basma curata pe miliardarul contestat, mai trebuie sa vedem si o fata nevazuta, dar stiuta. SOV face parte din vechea garda, iar presa nu o data a facut publice legaturile sale cu fosti securisti, care au stiut sa foloseasca "structurili" de partid si de stat si care au supravietuit din motive pur politice.

Pentru ca daca ne uitam in jurul nostru, numai cei care au provenit sau au avut legaturi cu fostele cadre de partid, cu securitatea sau cu militia au acces la bugetul statului, care a devenit sinonimul coruptiei.

Am inteles ca arestarea a fost posibila pentru ca SRI s-a implicat si sa nu uitam ca din aceasta institutie cei vechi au fost eliminati. Dar au ramas judecatori, procurori, politisti, nomenclaturisti, toti provenind din increngatura care impartea dreptatea regimului comunist.

Ei nu au fost inlaturati, dimpotriva au fost promovati in functii de conducere, exact acolo unde se aduna informatiile si unde se pot bloca dosare. Si tot ei il vor elibera pe Vintu, pentru ca puterea lor nu are masura.

S-a spus ca SOV a fost arestat pentru ca a ordonat Basescu. O acuzatie grava. Daca presedintele tarii se implica in retinerea unui infractor de drept comun, inseamna ca nu mai exista scapare si ca Romania este condamnata sa fie condusa de cei ca Vintu, Patriciu, Costel Iancu sau Danezu.

Dimensiunile caracatitei create in jurul lui SOV vor fi greu de determinat. Este un om inteligent, a stiut sa cumpere minti luminate pe care le stiam in slujba condeiului, lideri de sindicat, specialisti din BNR, de la ANAF si Dumnezeu mai stie pe cine.

Un singur lucru nu a facut: nu a semnat. Au semnat in schimb o gramada de intermediari si ei vor plati cu varf si indesat pentru seful lor, care se comporta ca un adevarat mafiot: ii plateste si are grija de familiile lor cat timp sunt dupa gratii.

Specific lumii interlope, din care Vintu face parte si pentru care unica lege este faradelegea. O lume care a pus stapanire pe Romania, pe vietile noastre, fara sa ne dam seama.

Nu il (mai) iubim pe Basescu, dar daca in fiecare zi ne va aduce "ofrande" cu mafioti si clanuri trimise dupa gratii, in mod sigur il vom respecta si il vom ierta. Daca va mai fi presedinte.

Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#arestare vintu, #sorin ovidiu vintu inchisoare, #acuzatii vintu, #dosar sov , #arestat
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
"Nu il (mai) iubim pe Basescu, dar daca in fiecare zi ne va aduce "ofrande" cu mafioti si clanuri trimise dupa gratii, in mod sigur il vom respecta si il vom ierta."