Noi detalii în cazul polițiștilor care luau pizza ca șpagă în Iași: Cum au fost prinși

Sambata, 25 Martie 2023, ora 13:05
2783 citiri
Noi detalii în cazul polițiștilor care luau pizza ca șpagă în Iași: Cum au fost prinși
Una dintre cele mai cunoscute pizzerii din Iași ar fi livrat mâncare gratuit polițiștilor FOTO bzi.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au finalizat în aprilie 2021 dosarul în care mai mulți agenți de la Rutieră sunt acuzați că au luat mâncare drept șpagă.

Procurorii ieșeni au precizat că, în perioada 22 iunie 2019 – 7 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, N.R.B., în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi cerut și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 de lei, pentru a-i proteja pe șoferii restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau/și pentru a aplica sancțiuni mai blânde.

Noi detalii au ieșit la iveală în acest caz, după ce doi șefi din Inspectoratul de Poliție s-au reclamat reciproc, cei doi fiind chiar rude, scrie Antena3.

Una dintre cele mai cunoscute pizzerii din Iași ar fi livrat mâncare gratuit polițiștilor de la Rutieră, susțin anchetatorii. În schimb, polițiștii nu i-ar fi oprit pe șefii și pe distribuitorii pizzeriei atunci când aceștia încălcau legea în trafic.

Avocații apărării susțin că nu s-a putut proba o astfel de înțelegere, iar angajații pizzeriei au declarat la audieri faptul că nu au fost protejați de poliție, ci dimpotrivă, li s-au dat amenzi în acea perioadă.

Cum a început ancheta

Dosarul este în instanță, însă abia acum s-a descoperit cum a început ancheta. Denunțul ar fi fost făcut chiar de unul dintre șefii Poliției pentru a se răzbuna pe fostul comandant.

Între cei doi ar mai fi existat neînțelegeri, dar situația a scăpat de sub control când unul dintre ei ar fi confiscat certificatul de înmatriculare al unui apropriat.

Cel care a făcut denunțul este chiar finul celui pe care l-a dat pe mâna procurorilor.

#spaga, #politisti, #Iasi, #pizza, #ancheta, #denunt , #politie