Primul pas pentru un nou spital în București. Unde va fi construit și cum va arăta FOTO

Joi, 29 Februarie 2024, ora 22:50
3598 citiri
Primul pas pentru un nou spital în București. Unde va fi construit și cum va arăta FOTO
Spitalul va fi construit pe o suprafață de 30.000 mp, pe Bd. Timișoara, 101E FOTO Facebook/Primăria Sectorului 6

O hotărâre pentru iniţierea înfiinţării spitalului pe care Primăria Sectorului 6 intenţionează să îl construiască a fost adoptată în şedinţa Consiliului Local de joi, 29 februarie.

Prin actul normativ adoptat, Consiliul Local Sector 6 solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti acordul cu privire la înfiinţarea, de către forul din Sectorul 6, a spitalului, instituţie publică cu personalitate juridică, pe bulevardul Timişoara nr. 101E.

De asemenea, Consiliul Local a solicitat CGMB adoptarea unui act normativ prin care să iniţieze hotărârea de Guvern privind înfiinţarea spitalului.

Spitalul va avea sediul administrativ în Bucureşti pe Calea Plevnei nr. 147 - 149 şi va funcţiona pe bulevardul Timişoara nr. 101E.

Studiul de fezabilitate actualizat şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii pe un teren de 33.328 de metri pătraţi au fost aprobaţi prin hotărârea Consiliului Local 291 din 24 noiembrie 2022.

Noul spital va avea o capacitate de 257 de paturi pentru spitalizare continuă, la care se adaugă 50 de paturi pentru spitalizare de zi şi va fi o unitate medicală de excelenţă, având în componenţa sa servicii medicale precum: zona de urgenţă, zona de ambulatoriu pentru diagnostic şi tratament, bloc operator, terapie intensivă, chirurgie de o zi, îngrijire de o zi, bloc de naşteri, secţie de neonatologie, secţie de obstetrică şi ginecologie, secţie de chirurgie (2), secţie de cardiologie, secţie de neurologie, secţie de medicină internă.

Complexul clădirii este însoţit de o parcare la sol, fiind alocate cel puţin 365 de locuri.

Valoarea de investiţie a proiectului, aprobată conform hotărârii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 291/24 noiembrie 2022, este de 656.240.024,58 de lei fără TVA, echivalentul a 132.542.885,15 de euro fără TVA. Costul de investiţie total, care include şi valoarea estimată a terenului, este de 145,8 milioane de euro.

Pentru finanţarea acestui obiectiv a fost obţinută o ofertă de finanţare din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru 72.919.546 de euro, precum şi un grant nerambursabil de 1.846.000 de euro, acordat de această instituţie, în baza Iniţiativei InvestEU Advisory HUB, finanţată de Uniunea Europeană.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
Primarul Alexa Chifa din comuna Poienile de sub Munte, ales din partea USR, s-a alăturat PNL Maramureş. ”Echipa PNL Maramureş devine pe zi ce trece mai puternică. Tineri, seniori,...
Partidele care au cele mai multe femei pe listele pentru alegerile europarlamentare. Bărbații întrunesc două treimi din total
Partidele care au cele mai multe femei pe listele pentru alegerile europarlamentare. Bărbații întrunesc două treimi din total
Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide pentru alegerile europarlamentare din iunie sunt femei. Cele mai multe candidate se regăsesc pe listele REPER, AUR şi SOS România, urmate...
#spital nou Bucuresti, #sector 6, #bulevardul timisoara, #primaria sectorului 6 , #spitale