Sezonul trei al serialului original „Star Wars: The Mandalorian” a fost lansat. Platforma pe care poate fi urmărit

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 11:16
2712 citiri
Sezonul trei al serialului original „Star Wars: The Mandalorian” a fost lansat. Platforma pe care poate fi urmărit
Star Wars: The Mandalorian FOTO Twitter/ @JustRalphyyy

Primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului original de la Lucasfilm, premiat cu Emmy, „Star Wars: The Mandalorian”, a fost lansat exclusiv pe Disney+.

Începând din 1 martie, debutează o nouă călătorie galactică alături de Din Djarin, micul Grogu şi celelalte personaje. Noi episoade vor fi disponibile pe platforma Disney+ în fiecare săptămână.

„Star Wars: The Mandalorian" este primul serial live-action din universul Star Wars. Producţia a debutat în 2019 şi a avut până acum 16 episoade (numite capitole). Pe lângă sezonul 3, care are premiera pe 1 martie, a fost confirmat deja şi un al patrulea sezon.

Intriga se desfăşoară la cinci ani de la acţiunea din filmul Star Wars: Episodul VI - Întoarcerea lui Jedi, lansat în 1983. Mandalorianul este un reputat vânător de recompense din perioada Noii Republici, la câţiva ani după căderea Imperiului Galactic. Protagonistul - Din Djarin (interpretat de Pedro Pascal), un vânător de recompense singuratic, se întâlneşte în drumul său un Copil înzestrat cu puteri. Poţi urmări AICI o scurta recapitulare a acţiunii din primele două sezoane

Cine sunt Mandalorienii

Mandalorienii sunt un popor multirasial a cărui istorie a început cu mii de ani înaintea fondării Republicii. Sunt cunoscuţi în primul rând drept cei mai buni războinici neînfricaţi, şi se remarcă prin armura şi căştile lor speciale. O lege veche spune că un mandalorian nu trebuie să-şi scoată niciodată casca. Însă aceasta nu este singura regulă pe care o respectă: comportamentul lor este guvernat de un cod moral strict, iar motto-ul lor principal este „Aceasta este calea" referindu-se la valori strict definite.

Cine este misteriosul copil

Una dintre cele mai recognoscibile personaje din lumea „The Mandalorian" este micul companion al personajului principal, denumit Copilul. Se pare că Grogu, căci acesta este numele personajului, are 50 de ani şi posedă puternica Forţă de care dispun Jedi. Numele personajului nu este cunoscut încă de la început, publicul îl află abia în capitolul 13 atunci cand acesta îl dezvăluie lui Ahsoka, membră a ordinului Jedi.

Faima lui Grogu s-a răspândit în întreaga lume, personajul devenind parte din cultura pop. El aparţine aceleiaşi rase ca şi legendarul maestru Yoda, iar delicatesa lui preferată sunt... broaştele.

Expandiunea lumii mandalorienilor

Deşi este un serial lansat relativ recent, beneficiază deja de un spin-off! Este vorba despre „Cartea lui Boba Fett", în care publicul află povestea unui alt vânător de recompense. Boba Fett, care apare în „Star Wars: The Mandalorian", este un personaj atât de interesant încât merita cu siguranţă propriul serial. Pentru a vă bucura pe deplin de sezonul 3 al aventurilor lui Din Djarin şi ale micului Grogu, merită cu siguranţă să urmăriţi cel puţin trei episoade (5, 6 si 7) din „Cartea lui Boba Fett", care oferă o perspectivă mai amplă asupra intrigii.

Dar acesta nu este tot! Producătorii au anunţat, de asemenea, un serial despre aventurile lui Ahsoka, care va debuta anul acesta pe platforma de streaming Disney+. Cele două seriale desprinse din acţiunea „The Mandalorian", la mai puţin de patru ani de la lansarea primului sezon, confirmă că succesul incredibil de care se bucura această producţie.

Nume celebre

O serie de nume celebre care au lucrat la acest serial au contribuit la popularitatea uriasă a serialului „The Mandalorian". Rolul principal este interpretat de Pedro Pascal, iar producătorul executiv este Jon Favreau, care a regizat primele două părţi din „Iron Man" şi pentru rolul său, Happy în universul Marvel. Alături de el, Dave Filoni (care este, de asemenea, responsabil de regia unor episoade) şi Kathleen Kennedy s-au ocupat de producţia serialului „The Mandalorian". Regizorii serialului până în prezent au fost Taika Waititi, Bryce Dallas Howard, Deborah Chow şi Rick Famuyiwa.

Premiera „The Mandalorian" a fost aclamată atât de critici, cât şi de telespectatori. Succesul său este evidenţiat nu doar de sezoanele noi anunţate şi de spin-off-urile menţionate anterior sau de ratingurile de pe portalurile de filme, ci şi de premiile din industrie. Producţia a fost onorată cu 14 premii Emmy, un premiu Saturn, o distincţie Critics Choice Super Awards, şi asta doar pentru a numi doar câteva. În 2021, The Mandalorian a fost nominalizat şi la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun serial dramatic.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Scandal politic în familia Dianei Șoșoacă. Silvestru, acuzații la adresa soției sale: „Cineva te îndeamnă de luni de zile să mergi la Moscova”
Scandal politic în familia Dianei Șoșoacă. Silvestru, acuzații la adresa soției sale: „Cineva te îndeamnă de luni de zile să mergi la Moscova”
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a publicat o scrisoare deschisă, adresată soției sale. El spune că Diana Șoșoacă se lasă manipulată de cei care îi spun doar ce...
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: Vom câștiga toate alegerile, ”vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: Vom câștiga toate alegerile, ”vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”
Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, vineri la Târgu-Mureş, că partidul e într-o situaţie similară cu cea din anul 2000, atunci când a câştigat toate alegerile. Ministrul...
#Star Wars, #the mandalorian, #Disney , #stiri magazin