Amenintare cu bomba la Park Lake din Capitala: Mall-ul a fost evacuat -UPDATE Nu s-a gasit nimic suspect

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 19:51
24544 citiri
Amenintare cu bomba la Park Lake din Capitala: Mall-ul a fost evacuat -UPDATE Nu s-a gasit nimic suspect
Foto: Arhiva Ziare.com

Un centru comercial din Capitala, mai exact mall-ul Park Lake din Sectorul 3, a fost vizat, sambata dupa-amiaza, de o amenintare cu bomba.

Un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca a amplasat mai multe dispozitive explozive in mall, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Centrul comercial a fost evacuat, iar traficul a fost initial deviat in zona, dupa care circulatia s-a reluat.

Cateva sute de persoane se aflau, la momentul primirii alertei cu bomba, in mall-ul bucurestean. Operatiunea de evacuare a durat mai bine de o ora.

Echipele pirotehnice au verificat spatiile comerciale, iar politistii au demarat o ancheta pentru a-l identifica pe barbatul care a sunat la numarul de urgenta, de pe o cartela preplatita.

"Politia a fost sesizata in jurul orei 15:00 de catre o persoana care nu si-a declinat identitatea. A spus ca a plasat mai multe bombe in mall-ul Park Lake si a inchis. Fortele de Politie s-au deplasat la fata locului, au inchis circulatia si au evacuat centrul comercial. Apelul a fost facut de un barbat, dar identitatea sa nu este cunoscuta. Au intervenit echipaje ale sectiilor de Politie de pe raza Sectorului 3, ale Politiei Rutiere si ale serviciului pirotehnic", a declarat Bogdan Ghebaur.

Primul echipaj de politie a ajuns la fata locului la patru minute dupa ce s-a primit apelul, insa evacuarea a durat mai mult pentru ca au existat cetateni care nu au vrut sa respecte solicitarile politistilor, ba chiar i-au acuzat ca le strica "vacanta", a explicat purtatorul de cuvant Bogdan Ghebaur.

Se presupune ca barbatul care a facut amenintarea cu bomba este o persoana din interior, un angajat, relateaza Digi 24, care adauga ca telefonul de pe care s-a apelat a fost inchis ulterior apelului.

UPDATE 18:32 - Fortele de ordine se retrag, comerciantii sunt lasati sa intre sa isi recupereze bunurile ramase in mall. Dupa patru ore de cercetari, nu s-a gasit niciun obiect suspect. Alarma cu bomba s-a dovedit falsa. Nu exista inca informatii despre cel care a lansat, prin apelul la 112, alerta falsa. Mare parte din magazine au ramas inchise, iar cateva si-au reluat activitatea dupa ce politistii au terminat verificarile.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alerta bomba Park Lake, #evacuare Park Lake , #alerta bomba
Comentarii
Poza Pacifistul
Pacifistul
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ar fi interesat ca grăbitul ăsta la Revelion să spună de unde i-a ve