Delta Dunarii, minunea ignorata de romani

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 22:24
3113 citiri
Delta Dunarii, minunea ignorata de romani
Foto: ecodeltafishing.eu

Desi Delta Dunarii este pe lista de nominalizari in competitia pentru cele sapte noi minuni naturale ale lumii, participarea la concurs este momentan imposibila deoarece nimeni nu a aplicat pentru un Comitet Oficial de Sustinere a Deltei, deci nimeni nu poate vota pentru ea.

Astfel, sansele sale de a ajunge printre finaliste raman practic nule, informeaza Realitatea Tv.

Aproape 300 de situri naturale au fost nominalizate pentru "Cele sapte noi minuni naturale ale lumii". Toate nominalizarile se refera la situri naturale sau monumente naturale care nu au fost create sau alterate semnificativ de oameni din motive estetice.

Campania "Cele sapte noi minuni naturale ale lumii" are trei faze: calificarea nationala, faza nominalizarilor si faza finala.

La 1 ianuarie 2009, doar un sit natural din fiecare tara va putea merge mai departe, si anume cel mai votat pana pe 31 decembrie 2008.

Votul din faza nominalizarilor va continua apoi pana la 7 iulie 2009. Grupul de experti al "Celor sapte minuni naturale ale lumii", sub conducerea profesorului Federico Mayor, fostul director general al UNESCO, va studia primii 77 de nominalizati si va alege 21 de finalisti.

In iulie 2009, cei 21 de finalisti vor fi supusi votului public pana in anul 2011, cand vor fi alese noile minuni naturale ale lumii.

Oricine poate organiza acest Comitet de Sustinere a Deltei, descarcand de pe site-ul oficial al competitiei un formular. De asemenea, tot pe site puteti vota pentru a aduce Delta Dunarii in topul "Celor sapte minuni".

A.S.

Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la vacanța prilejuită de cele două sărbători, una laică și una religioasă: 1 Mai și Paște. Ca printr-un mare noroc, anul acesta sunt așa...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Delta Dunarii, #Cele sapte noi, #consurs, #inscriere, #ignoranta , #ancheta