O tanara declarata moarta de 16 ani se chinuie sa demonstreze ca e vie

Sambata, 12 Iulie 2008, ora 10:24
2894 citiri
O tanara declarata moarta de 16 ani se chinuie sa demonstreze ca e vie

O tanara de 20 de ani din Valcea este declarata moarta in acte de 16 ani.

Din cauza unei greseli functionaresti, Madalina Stoica trebuie sa demonstreze ca este vie si nevatamata printr-un test la IML, care o va costa 1.000 de lei, informeaza Realitatea TV.

Tanara are certificat de nastere, buletin si pasaport. Cand a vrut sa-si obtina cazierul, Madalina a aflat cu stupoare ca are si... certificat de deces, eliberat acum 16 ani.

"Am fost sa imi scot cazierul si mi s-a spus 'ce cazier vrei, fetito, ca tu esti moarta'. I-am scos buletinul, i l-am aratat, 'uite, domnule, sunt in viata' si mi-a spus ca n-are cum sa fie, 'ca la noi figurezi moarta'", a declarat Madalina.

Madalina Stoica a murit la 4 ani, din cauza unei pneumonii, se arata in certificatul de deces eliberat de un centru de plasamanent din Cernavoda. In realitate, tanara este vie si nevatamata, ba chiar i s-au eliberat acte de identitate si a primit ajutor social de la Primarie timp de mai multi ani.

Politia Valcea a inceput sa faca cercetari, dar ancheta s-a impotmolit.

"Certificatul de deces a fost eliberat de un centru de plasament din Cernavoda. Dar centrul a fost desfiintat, arhiva a disparut", a declarat Loredana Sandu, purtator de cuvant IPJ Valcea.

Functionarul care a completat certificatul de deces nu-si mai aminteste de caz. Pentru a-si redobandi "viata", Melania trebuie sa demonstreze ca are 20 de ani, sa faca testul ADN si sa ceara in instanta anularea certificatului de deces. Mai mult, mama fetei este cercetata penal pentru fals de identitate.

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Cineastul francez Laurent Cantet, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunţat agentul...
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
#buletin, #deces, #moarta, #certificat, #evidente , #ancheta