Primarul Mangaliei, incompatibil si suspect de fals in declaratii: Este o comanda politica! (Video)

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 21:42
1653 citiri
Primarul Mangaliei, incompatibil si suspect de fals in declaratii: Este o comanda politica! (Video)
Foto: Arhiva

Primarul PSD din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, afirma ca demersul ANI, care a cerut procurorilor sa-l cerceteze pentru fals in declaratii, este rezultatul unei comenzi politice.

De asemenea, edilul spune ca va da in judecata Agentia pentru a-si dovedi nevinovatia, relateaza Mediafax.

"ANI este un instrument politic care este folosit de cei de la guvernare. ANI nu are dreptate in niciun punct. In 2009 am mai fost suspendat o data, m-am judecat si am castigat definitiv si irevocabil pe aceleasi probleme de care ma acuza si ANI. Voi actiona in instanta ANI dupa ce voi primi instiintarea oficiala. Am avut termen pana astazi sa depun punctul meu de vedere la ANI, eu l-am depus si dupa doua minute a iesit comunicatul lor de presa.

Ei nici macar nu au citit punctul meu de vedere, nici macar nu au avut bunul-simt sa astepte 24 de ore, ca sa citeasca punctul meu de vedere. Un jurist normal nu poate sa analizeze in doua minute un caz, asta este comanda politica, o sa vedeti in justitie ca am dreptate", a spus edilul Mangaliei.

Peste 740.000 de euro in conturi si apartament la Bruxelles

Tusac are o avere impresionanta. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Primariei Mangalia, primarul are un apartament la Bruxelles. De asemenea, are si un apartament la Galati, oras in care s-a nascut, locuinta fiind cumparata in 2000.

Totodata, edilul detine si un spatiu comercial cu o suprafata de 671,45 metri patrati in statiunea Olimp.

In plus, primarul mai are doua depozite bancare, unul de peste 700.000 de euro la Banc Post si unul de 6.300 de euro la Fortis Bank Belgia.

Tusac, eliberat din functie?

Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a anuntat ca il va elibera din functie pe edilul din Mangalia dupa ce va primi raportul oficial de la ANI privind incompatibilitatea lui.

"Nu am primit inca hartie oficiala, astept sa mi se comunice oficial si il voi elibera din functie prin ordin al prefectului pe primarul de la Mangalia", a declarat prefectul de Constanta.

ANI: Primarul Mangaliei, incompatibil si suspectat de fals in declaratii

Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, se afla in starea de incompatibilitate, in 2008 - 2009, dar este suspectat si de fals in declaratii si inspectorii au sesizat Parchetul.

Edilul este acuzat ca se afla in stare de incompatibilitate deoarece a ocupat si functia de reprezentant al Consiliului Local Mangalia a Actionarilor a S.C. RAJA S.A. Constanta si a S.C. "Administrarea Parcului Industrial Mangalia" S.R.L., in timp ce era si primar, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#primar Magalia incompatibil, #Tusac primar Magalia ANI , #ANI