Lista locurilor autorizate in care poti sa iesi la picnic de 1 Mai

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 23:35
10508 citiri
Lista locurilor autorizate in care poti sa iesi la picnic de 1 Mai
Foto: Canterbury College

Potrivit legii privind desfasurarea activitatilor de picnic, care a intrat in vigoare in 30 martie, autoritatile locale trebuie sa amenajeze locuri speciale pentru acestea.

In aceste conditii, Mediafax a realizat o lista a locurilor in care romanii pot merge la picnic de 1 mai.

In municipiul Suceava exista un singur loc amenajat pentru gratare. Acesta a fost amenajat in fosta gospodarie a PCR, situata langa Casa de oaspeti, fiind un teren de doua hectare primit de municipalitate de la RAAPPS, unde exista si un iaz cu debarcader.

Primarul orasului, Ion Lungu, a declarat ca va mai organiza doua locuri pentru picnic, unul langa paduricea Zamca, iar altul langa paduricea din cartierul Burdujeni.

In Targu Mures exista de peste doi ani doua locuri special amenajate pentru gratare si alte activitati in aer liber, anume Platoul Cornesti, aflat in apropierea Gradinii Zoologice din Targu Mures, si Calea Sighisoarei, langa padure.

Potrivit municipalitatii, zona malului Muresului nu este echipata corespunzator pentru acest gen de activitati.

Singurul loc autorizat pentru picnic la Bistrita, in conditiile intrarii in vigoare a legii care reglementeaza astfel de activitati, este Padurea Schulerwald, situata la marginea orasului, in apropiere de zona industriala.

Primarul Ovidiu Cretu a declarat ca bistritenii care aleg sa mearga la picnic in alte zone, precum Dealul Jelnei sau Dealul Sigmirului, locuri traditionale de iesit la iarba verde, o fac pe propria raspundere.

De asemenea, autoritatile bistritene intentioneaza sa amenajeze cu fonduri europene o zona de recreere si agrement in Padurea Schulerwald, investitia fiind de 6,3 milioane de lei.

In municipiul Sibiu nu exista niciun spatiu pentru picnicuri, in conditiile in care Legea care reglementeaza aceste activitati a intrat in vigoare in 30 martie.

In schimb, la Medias, al doilea municipiu din judetul Sibiu, vor fi amenajate trei astfel de spatii, pentru 1 Mai, cand are loc traditionala serbare campeneasca, Maialul. Doua spatii vor fi amenajate la Barajul de la Ighisu Nou si unul in zona Binder Bubi.

In Vaslui sunt doua locuri special amenajate de primarie, respectiv la strandul din zona sportiva a orasului si la partia de sanius, aflata la paroximativ patru kilometri distanta de municipiu.

In Timisoara, locul destinat pentru picnic a fost stabilit in zona Padurea Verde, vis-a-vis de Muzeul Satului Banatean. Potrivit municipalitatii, Desfasurarea de picnicuri in afara zonelor special amenajate se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 3.000 lei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#locuri autorizate picnic 1 mai, #autorizatie picnic 1 mai, #locuri autorizate 1 mai, #locuri autorizate picnic , #autoritati