Tatal alpinistei Dor Geta Popescu, moarta in avalansa din Retezat, este internat in spital cu multiple traumatisme

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 13:55
7478 citiri
Tatal alpinistei Dor Geta Popescu, moarta in avalansa din Retezat, este internat in spital cu multiple traumatisme

Tatal alpinistei Dor Geta Popescu, Ovidiu Popescu, aflat alaturi de fiica sa pe munte in momentul producerii avalansei din Muntii Retezat, este internat la Spitalul Municipal Hunedoara cu multiple traumatisme, fiind singura persoana care a ramas in unitatea spitaliceasca din grupul celor cinci persoane care au supravietuit caderii masive de zapada.

In avalansa din Retezat au murit copiii-minune ai alpinismului romanesc

Purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal Hunedoara, directorul medical Barna Bende, a declarat, duminica, pentru News.ro ca trei persoane au fost transportate la spitalul din Hunedoara, in urma accidentului de pe munte, petrecut sambata dupa-amiaza, in care si-au pierdut viata cei doi adolescenti alpinisti Dor Geta popescu si Erik Gulacsi.

"Aseara, (n.r. - sambata seara) trei persoane au fost aduse la Spitalul Municipal Hunedoara. Este vorba despre un barbat si doua femei cu varste cuprinse intre 39 si 54 de ani. Li s-au facut investigatii, radiografii, consulturi, iar cele doua femei au ramas la UPU sub supraveghere, insa dimineata au fost lasate sa plece pentru ca nu au necesitat internare", a declarat medicul Barna Bende.

Potrivit aceleiasi surse, in schimb, Ovidiiu Popescu, in varsta de 54 de ani, tatal fetei decedate, a ramas internat la Chirurgie pentru supraveghere.

"El este policontuzionat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, contuzie de sold, toate pe partea stanga. Este stabil si nu cred ca va sta foarte mult internat", a mai declarat medicul Barna Bende.

Potrivit medicilor, alte doua persoane, tatal si sora lui Erik Gulacsi, celalalt adolescent mort, de asemenea, pe munte, in urma avalansei, au fost transportati la Spitalul din Hateg, pentru ingrijiri medicale, insa nu au necesitat internare.

Avalansa produsa, sambata dupa-amiaza, in Muntii Retezat a surprins sapte persoane, cinci dintre acestea fiind ranite. In avalansa, Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi, cei doi adolescenti alpinisti renumiti, avand la activ numeroase recorduri mondiale si europene, si-au pierdut viata.

Duminica dimineata, salvatorii au urcat din nou pe munte pentru a incerca sa coboare trupurile celor doi copii care au murit izbiti de stanci in timpul avalansei.

Avalansa in Muntii Retezat: S-a deschis dosar penal, salvamontistii incearca sa recupereze trupurile copiilor

"Sunt 18 salvamontisti si cinci jandarmi care au urcat la primele ore ale diminetii pe munte pentru a recupera cele doua trupuri ale copiilor decedati, insa traseul va dura 10 - 12 ore. Pe timp de vara traseul se face in patru ore, dar acum este dificil, mai ales ca a pornit si viscolul", a declarat seful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Bodean a mai precizat ca grupul celor sapte surprinsi de avalansa era un grup individual fata de grupul celor 51 care faceau parte dintr-o scoala de ghizi. Initial, urmare a apelului la numarul de urgente 112, s-a crezut ca este vorba despre un singur grup.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#avalansa Dor Geta Popescu murit , #avalansa