Avion prabusit langa Bucuresti: patru victime la Cornetu - UPDATE

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 11:59
5944 citiri
Avion prabusit langa Bucuresti: patru victime la Cornetu - UPDATE
Foto: RealitateaTV

Un avion s-a prabusit langa Bucuresti, sambata dimineata, in zona caselor din Cornetu, langa strada Aerodromului, la aproximativ 11 kilometri de Capitala. La bord se aflau patru persoane, care au scapat cu viata, dar sunt ranite.

Nu exista victime la sol.

Alice Grasu, director Ambulanta Bucuresti, a declarat, pentru Realitatea TV, ca este vorba despre patru victime, dar nici una nu este in stare foarte grava. "Trei din victime vor fi preluate de noi, a patra, cea care are rani ceva mai grave, va fi preluata de SMURD, cu un elicopter".

Prefectul de Ilfov, Florentina Pencea, a confirmat, tot pentru Realitatea TV: "Nu este nici o persoana decedata, la fata locului se afla deja doua ambulante si doua masini de pompieri". "Din informatiile pe care le am, avionul s-a prabusit in apropierea unei zone cu case", a adaugat oficialul.

"Trei dintre raniti, inclusiv pilotul, au politraumatisme, dar sunt constienti si cooperanti. Cel de-al patrulea are si o contuzie cranio-cerebrala si una toraco-abdominala. Acesta si-a pierdut cunostinta, apoi si-a revenit, insa nu-si mai aminteste nimic", a precizat coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita.

Raed Arafat a precizat, pentru TVR Info, ca "nu exista victime cu risc vital. Una dintre persoanele ranite este in stare mai grava, dar nici aceasta nu este in pericol".

UPDATE 14.35: "Nu se pune problema unei interventii chirurgicale pentru nici una dintre victimele accidentului aviatic. Ambii pacienti care au ajuns la Floreasca au suferit cate un traumatism cranio-cerebral si o contuzie toracica. Dupa 24 de ore vom face o reevaluare", a declarat Sorina Sovar, reprezentant al Spitalului de Urgenta din Bucuresti, acolo unde au ajuns doi dintre ranitii de la Clinceni.

Un pasager a fugit dupa sosirea medicilor

Unul dintre pasagerii avionului a fugit de la locul accidentului, dupa sosirea echipelor medicale de prim-ajutor, si a fost localizat ulterior in parcul Rahova din Bucuresti, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Pasagerul a disparut in timp ce medicii acordau ingrijri medicale celorlalti raniti, au mai spus sursele citate. Ulterior, pilotul avionului i-a telefonat celui fugit si a aflat ca acesta se afla in parcul Rahova.

"A fost gasit si va fi dus la Spitalul Universitar. Are 17 ani si a spus ca a fugit cu o masina, deoarece s-a speriat. Prezinta un traumatism cranio-cerebral minor si o contuzie la umar", au mai spus aceleasi surse.

Accidentul aviatic a fost anuntat la 112 de localnici. Pompierii si politistii au intervenit la locul prabusirii.

Tot acolo urmeaza sa ajunga un procuror de la Parchetul de langa Curtea de Apel Bucuresti, care va investiga imprejurarile in care s-a produs accidentul. Potrivit expertilor, temperaturile ridicate nu constituie conditii propice pentru zbor.

Este vorba de un avion privat, Cessna 206, inmatriculat in Germania, care executa urcari la verticala pentru lansarea de parasutisti.

Avionul plecase de pe aerodromul din Clinceni si s-a prabusit la scurt timp de la decolare, cel mai probabil din cauza unei defectiuni - o cedare de motor, a declarat Ion Alexandru, de la aeroclubul Clinceni, pentru Antena3.

O comisie va investiga cauzele accidentului aerian de la Cornetu, a mentionat, pentru Agerpres, Nicolae Stoica, director al Centrului pentru Investigatii in Aviatia Civila din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

In urma cu o saptamana, un alt avion s-a prabusit la mitingul aviatic de la Banesti, in judetul Prahova.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#avion prabusit apropiere Bucuresti, #avion foc, #pilot avion prabusit , #avion