Ziare.com

Guvernul se angajeaza in fata FMI sa dea afara 70.000 de bugetari

Vineri, 14 Mai 2010, ora 18:30

   

Guvernul se angajeaza in fata FMI sa dea afara 70.000 de bugetari
Guvernul se angajeaza in fata FMI sa limiteze fondul de salarii in 2011 la 39 de miliarde de lei si sa reduca numarul de angajati din sectorul bugetar la 1.290.000, de la 1.360.376 cati sunt in prezent, se arata in ultima forma a scrisorii de intentie, citata de NewsIn.

De asemenea, al 13-lea salariu nu va mai fi acordat bugetarilor.

"Suntem ferm hotarati sa implementam Legea Responsabilitatii Fiscale aprobate de catre Parlament la sfarsitul lunii martie 2010.

Consiliul Fiscal este in curs de constituire si ne vom asigura ca membrii Consiliului si ai Secretariatului vor beneficia de personal complet, cu calificarile necesare, cat se poate de curand.

Suntem in curs de elaborare a Strategiei Fiscale (SF) pentru perioada 2011-2013 si vom inainta aceasta Strategie Parlamentului pana la finele lunii mai", se arata in documentul elaborat de Guvern.

Prime de peste un miliard de lei pentru bugetari, in 2009: Finantele, pe primul loc

Astfel, "aceasta Strategie va cuprinde obiectivul de realizate a unei tinte de deficit fiscal de pana la 4,4% din PIB in 2011 si va elimina al 13-lea salariu platit angajatilor din sectorul public.

Vom limita totodata fondul de salarii in 2011 la 39 miliarde de lei si vom stabili o limita de 1.290.000 total angajati in sectorul public la inceputul lui 2011", se mai arata in scrisoarea de intentie.

Potrivit unei statistici a Ministerului de Finante, numarul total de posturi ocupate in sectorul bugetar in luna martie era de 1.360.376, cele mai multe posturi revenind angajatilor din administratia centrala - 410.926, urmati de salariatii din invatamant - 389.910 persoane, si de personalul angajat in administratia locala - 364.654.

Vladescu: Nu vorbim de disponibilizari, discutam de restructurare in sectorul bugetar

Guvernul isi propune sa reduca cheltuielile bugetare cu 5,39 miliarde lei prin diminuarea tuturor salariilor din sectorul bugetar cu 25%, pentru a face o economie echivalenta cu 1,06% din produsul intern brut, se arata intr-un document al MFP privind "impactul cheluielilor de personal aferente salariilor reduse incepand cu 1 iunie".

Basescu anunta scaderea salariilor si pensiilor - ce spun Opozitia si sindicatele

Ministerul Finantelor sustine ca prin aplicarea masurii de reducere a cheltuielilor salariale cu 25% in tot sectorul bugetar, ar reduce cheltuielile statului cu salariile in cea de-a doua parte a anului cu 5,391 miliarde lei, fara a preciza insa cat reprezinta bugetul total de salarii alocat in acest an pentru sectorul bugetar.

Presedintele Traian Basescu a declarat in urma cu o saptamana ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%.
Sursa: rNews

Articol citit de 8332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
102 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Masurile sunt pentru anul 2011, daca privatul isi va reveni si vom avea crestere economica, scaderile de salarii si pensii sunt doar provizorii

Cat despre dat afara bugetarii, e de preferat sa se ajunga la dat afara bugetari decat pe cei din privat.
E de preferat sa creezi un sistem bugetar eficient decat sa nu existe sanse de angajare a absolventilor.
Sa sprijinim privatul si cresterea reala decat bugetarul si consumul.

 

Masuri absolut necesare

rOMANIA ARE 1,4 milioane de bugetari exact cat in Germania
Faceti o comparatie.

N-ati intalnit niciodata functionari care sa taie frunze la caini?

3 milioane de bugetari trebuie sa sustina 1,4 milioane de bugetari si 6 milioane de pensionari

 

n-ati putea incepe cu cei 300 de parlametari si cstaff-ul lor??

sa continuati apoi cu toate fosilele din justitie si cu universitarii/academicienii uitati prin institutiile statului de pe vremea lui Dej???

 

Pedelacii sunt in spatele evaziunilor fiscale si de aceea Boc nu ia masuri aferenta!!!

Masuri pentru scoaterea tarii din criza.

1. Micsorarea pensiilor celor 100.000 de securisti si activisti la nivel minim pe economie economisindu-se astfel 1, 8 miliarde de euro anual. 2. Reducerea cu 5/6 a numarului supra evaluat al celor ce lucreaza in cele 8 servicii de securitate ale statului economisindu-se 1, 3 miliarde de euro anual. 3. Retragerea imediata a soldatilor romani din Afganistan economisindu-se astfel 800 milioane de euro anual. 4. Impozitarea comertului la negru din sectorul cerealelor, tigarilor si bauturilor alcoolice, cherestelei fasonate si nefasonate, legumelor si fructelor si actvitatii din constructii masuri care vor aduce in mod sigur cel putin 8 miliarde de euro anual la bugetul statului. Si nu in ultimul rind implementarea la singe a Legii Lustratiei la toate nivelele politicului, economicului si mass-mediei din Romania.

sustin aceste masuri anticriza, sunt absolut necesare

Decat sa creasta taxele sa dea firmele private oameni afara mai bine sa dea statul functionarii ce plimba hartii

gelule ai mare dreptate!!!

-

@gelu: textul asta l-ai mai postat de 5 ori, te cam repeti

ar fi cazul sa dispari parazitule, te disponibilizez

Eu as incepe

cu cei numiti politic, indiferent de functie. Pana la urma ce vina are un simplu functionar care si-a obtinut postul cinstit? Tot demagogii de politicieni au responsabilitatea asta.

gelllule daca-i scoti pe cei angajati pe criterii poltice, RAMII CU 70. 000!!

se depaseste cu mult norma promisa FMI-ului de dat afara!!

Toarasi, iar incepem cu nepotisme? Uite ce zice astia, ca guvernu angajaza pa fata femeiului! Pai una vorbim, basca nen tzelegem, fiar mama iei de viata careo mai traim noi in republica noastra!

Jos malagambismu!
Jos esploatarea omului de catre oamenii imbogatiti prin furtisaguri!

Traiasca saracu popor roman!

Mache G. Vara

da

aici ai perfecta dreptate, dar nimeni din actuala clasa politica nu va adopta legea lustratiei - s-ar crea un vid imens de putere si aproape toti si-ar pierde scaunele caldute pe care sunt asezati acum. Si mai propun confiscarea averilor dobandite ilegal in acesti 20 de ani... sa vezi atunci cum ne platim toate datoriile externe si vom avea bani sa mai si imprumutam si pe altii. Si obligarea acelor inavutiti de a-si scoate banii din conturile secrete si a le dona tarii.

Gelu: Masuri pentru scoaterea tarii din criza

1. Micsorarea pensiilor celor 100.000 de securisti si activisti la nivel minim pe economie economisindu-se astfel 1,8 miliarde de euro anual.(+++++)

2. Reducerea cu 5/6 a numarului supra evaluat al celor ce lucreaza in cele 8 servicii de securitate ale statului economisindu-se 1,3 miliarde de euro anual. (+,-,?)

3. Retragerea imediata a soldatilor romani din Afganistan economisindu-se astfel 800 milioane de euro anual. (+,-,?)

4. Impozitarea comertului la negru din sectorul cerealelor, tigarilor si bauturilor alcoolice, cherestelei fasonate si nefasonate, legumelor si fructelor si actvitatii din constructii masuri care vor aduce in mod sigur cel putin 8 miliarde de euro anual la bugetul statului. (+++++,?)

5. Si nu in ultimul rind, implementarea la singe a Legii Lustratiei la toate nivelele politicului, economicului si mass-mediei din Romania. (+++++)


Votati si dati mai departe!

@Gellu si EXACT pe aia care plimba hartii ii va da afara, adica PE UDREA aia bulanoasa

Precis ca pensionarii CAP nenorocitzi si aia de pe blidul de linte de la Armata Salvarii, de aia nu se-atinge.
Si de ce trebuie sa-l IMITZI PE GELU cu numele tau de RoLLex PORTOCALIU si AVATARUL? La ce-tzi ajuta Mister "x4"

Pai sa-i de afara. Asa se va elibera si ziare.com de postaci galbejiti.

Prea s-a umflat schema bugetara pe vremea lui Tariceanu cel-prea-lat-in-solduri. Acuma, stiind ca se strange latul, Jerome & Co. posteaza in disperare, doar-doar e vreo salvare.

Veste proasta, PeNaListi: trebuie sa platiti singuri Internetul. Poate va angajati la Rompetrol? Dar acolo n-o sa va dea acces la Internet toata ziua.

Afara cu clientela PNL-PSD !

Afara cu toate nepoatele lui Atanasiu , Chiuariu , Adomnitei , Fenechiu , *** si alti liberali de trista amintire !

Cum adica

De unde aveti cfra de 100 000 securisti?

nope

pentru aia sunt legi speciale! Si-le-au votat singuri..ca si pensiile nesimtite.

Astfel de gvernari haotice, care au separat societatea intre oameni foarte bogati si foarte saraci ,

a dus la aparitia "socialismului victorios". Asa s-a intamplat in Rusia si nu este exclus sa nu reapara din nou cand oamenii nu mai au nici o speranta. Ajungem sa regretam cantinele lui Ceausescu -Circul Foamei- transformat astazi in Mall de lux. Clasa de mijloc dispare si ce ma incalzeste pe mine daca Videanu ,Cocos Tariceanu, Patriciu, Nastase,sunt foarte bogati daca eu mor de foame. Romanilor, care astazi sunt badjocoriti de o clasa imbuibata si hoata, nu le trebuie dacat un conducator mobilizator si se va alege praful de acest capitalism.

De ce am ajuns aici?!

datorita incometentei premierului Boc, care ne-a mintit pe toti ca a restructurat sistemul bugetar si a desfiintat o serie de agentii si posturi, dar aceasta actiune a fost numai in mintea lui sau numai pe hartie, ca efectiv nu a facut nimic in acest sens.
Gresala principala, pe care am vazut ca si-o asuma pe jumatate, este a presedintelui Basescu, care in loc sa puna premier, un om care se pricepe la economie, a pus o marioneta, ca acest Boc care stie sa dea din gura, dar fapte "yoc".
Lucian Croitoru era cel mai bun premier si nu ajungeam aici, daca opozitia "constructiva" formata din PSD si PNL, era de acord cu aceasta numire.Acesti politicieni, fie ei din orice partid politic, nu doresc binele semenilor lor, majoritatea romanilor, ci este o certitudine ca se baga in politica pentru ca ei s-o duca bine si familiile lor, iar ceilalti sa se descurce cum pot.
Situatia tarii este foarte grea si tare mi-a teama ca nu vom putea iesi din ea, decat printr-o noua revolutie, care sa puna in echilibru nivelul de trai al populatiei, cu cel al mafiotilor care au jefuit aceasta tara timp de doua decenii.
L-au omorat pe Ceausescu sa se faca ei miliardari? Cum au reusit sa faca asemenea averi? Iliescu, acest criminal al tinerilor morti la "revolutie", le-a dat posibilitatea tuturor celor care acum sunt miliardari, sa se imbogateasca, iar acum pozeaza in "sarac si cinstit".

@uruioc vasile !

Pentruca guvernul TARICEAU a angajat sute de mii membri de partid PNL in servicii de stat;si-a satisfacut clientii de partid pe banii CAPSUNARILOR.
Acum BOC TREBUIE sa-i dea afara.

ORD, ai ce ai cu Tariceanu.

Toate guvernarile fara exceptie sunt de vina. S-au protejat uni pe altii pentruca proveneau din acelasi sistem. Au furat sistematic dupa cum au avut posibilitatea. Multi s-au retras, cu munti de bani.Sunt 18 miliarde in bancile eletiene proveniti din Romania. Sunt cumva banii tai?. Ar trebui sa ai mai multa experienta si sa nu mai fii asa de credul.

dupa razboi .....

mergeti si plimbati catelul,lasati istoria istoricilor,iar despre viitor nu trebuie sa va faca grija

aia 400?!?!

care vroiau la handbal

Aceasta masura trebuia luata din 1990.

Dupa 20 de ani,ne-am trezit si noi sa recunoastem ca trebuie sprijinit sectorul privat si eliminate toate gaurile negre din buget.
]Incepeti direct cu RADET-ul,care sufoca bugetul Romaniei.
Atatia clientelari de-ai PSD pe metru patrat nu mai gasesti in nici o alta institutie de stat din Romania.
Si nu cum sugereaza Sorin Oprescu acum,de a se rebransa toata populatia la sistemul Radet si de interzicere a centralelor de apartament.

Nu vă faceti iluzii desarte, in legătură cu restructurarea clamată de ministrul Vlădescu!

De 20 de ani, in Romania, notiunea de restructurare a fost redusă la disponibilizarea unui număr abstract de oameni din SC cu capital majoritar de stat, fără ca managerul să poată avea un cuvant de spus in această privintă, fie interesat, fie din lipsă de profesionalism. Rezultatul: incărcarea fisei postului pentru cei rămasi si vai celor care n-au putut spune: "cineva, acolo sus, mă iubeste"; pentru cei care au putut spune asta găsindu-se, intotdeauna, un loc "căldut", pe criterii clientelare.
Asa incat s-au subdimensionat artificial domenii din care statul ar fi putut realiza venituri considerabile, supradimensionandu-se, in mod corespunzător, domeniile bugetofage. Clasa politică a fost cea care ne-a adus in starea actuală prin scăderea artificială a valorii activelor statului, instrăinate apoi pe comisioane consistente, care n-au ajuns nicicum in buzunarele noastre.
Vor acum solidaritatea noastră la pierderi. De ce n-a fost să fie si la profit?

Sectorul privat?

Sigur ca ar trebui sprijinit, prin nationalizarea domeniilor strategice care au fost privatizate: gaz, petrol, energie, otel, aluminiu... Si prin confiscarea averilor celor din top 300

Vanzatori de tara

Auzi la pinguini !?! Se angajeaza in fata FMI ! Pai vanzatorilor, nu era mai bine sa va respectati cuvantul dat in fata romanilor, cand ati jurat pe biblie ?

desteapta-te, romane!

nu te-ai prins? guvernele, politicienii sant mana-n mana cu bancherii!
istoria se repeta, atata vreme cat se vor s creme sa convinga lumea ca "homo, homini, lupus", vor duce niste existente abjecte, ca multe uitate de istorie.

desteapta-te, romane!
nihil sine deo!

corect

din cate stiu chiar si parlamentarii si senatorii sunt bugetari. La profesori ar fi de preferat sa dea afara pe acei parlamentari, avocati sau notari care inca mai au cursuri la facultati - deci au doua salarii - si uneori nici nu vin la cursuri fiindca au treaba in Senat. De la Primarii si Prefecturi se pot lipsi de foarte multi care doar invart cate o hartie pe luna sau care apar doar pe statele de salariu. Cate economii nu s-ar face daca s-ar renunta la vechiul sistem de angajare pe baza de relatii si s-ar trece la cel pe baza de profesionalism. Apoi ar mai face o economie mare daca ar renunta la vanzarea energiei prin intermediari si ar vinde-o direct populatiei prin firmele statului, nu vinzi la firme si apoi o cumperi cu pret mai mare - vezi Energy Holding.

Nu se poate!

Pentru cei din categoriile enumerate ziua are mai mult de 24 de ore, pentru a se putea "descurca" cu toate activitătile desfăsurate. In altă ordine de idei, cine ati vrea să tină cursurile de specialitate in invătămantul superior juridic?!

Dacă doar aici pot să le răspund lui VLAD AL LUI TETES si PISICII VIOLET, asta e !

Rezervati pozitii pentru comentarii fpentru ca să ce ?!
Hbar nu aveti pe ce lume trăiti voi. Asa că lăsati-i pe altii să se bucure de lumea asta si fără Bocul si Băsescul vostru. Incă nu v-ati trezit. Tot nu vedeti că NU AU FOST SI NU SUNT IN STARE DE NIMIC BUN ?!
După ce plecă, credeti că o să vă fie bine, plecaciosilor ori necultivatilor ori inumanilor. Păi voi ati trăit printre oameni, ori printre Boc si Băse si acolitii lor?!
Si eu i-am votat o dată crezand că reprezintă o alternativă mai bună, dar neprofesionalismul, lipsa de cultură, instigarea la grotesc si tot ce am văzut in ultima perioadă mi-a arătat că am gresit.
Ori voi, ce faceti cand este vădit că nu-i bine: sustineti!!! Păi de ce. Din toate oasele, nu?! CIOLANUL dragi băsei!
Rusine pentru implicare in crima de manipulare cu acest scop oribil !!!

Treceti birocratia de guvern in somaj,ACUM !!!

Deficitul nu suporta amanare,Romania trebuie sa treaca in somaj ACUM,50% din bugetari.Pe cap de locuitor avem ce-a mai mare birocratie din europa.
Treceti la punerea pe liber a bugetarilor miliardari si incurajarea lor sa investeasca.
Treceti la gratierea celora care detin milioane de euro ilicit,cu conditia sa investeasca in Romania.
SRI-ul stie cine detine bani in mod ilicit si deci acesti oameni pot fi somati,ori pun banii inapoi in economie sub forma de investitii,ori li se confisca.

Dar, văd că sunteti disperat(ă) rău!

Sincer, cati gologani iliciti detineti in cont? Vă presează cineva sau ceva să-i scoateti la lumină?! Nu pe forum se rezolvă, insă puteti lua "pulsul" pietei, desi eu n-as pune mare pret pe ce declară pe aici.

lui martorana !!!

ai dreptate ! dar pe *** de locuitor sau in .ula de locuitor cati bugetari avem ???

ROMANIA STRIGA HAI OLTCHIM!

DIN 23 DE MILIOANE DE MOTIVE HAI OLTCHIM!
ROMANIA STRIGA HAI OLTCHIM!

SI ASTA

ITI TINE DE FOAME?BO.VIS HOMMINI MERGA!

boc...profesor de drept neconstitutional...

du-te ba fraiere si paste gastele....

@vlad a lui TEPARU

Gandeshti foarte superficial!
Cand vor fi datzi afara totzi aia care lucreaza , nu au fost angajatzi pe criterii politice , ce pana mea vei face tu cand te duci sa ceri ceva la un NUMIT POLITIC in functzie?
Doar nu creezi ca va fi dat afara VEDETA?

Pentru Sundikos

Sundikos,se pare nu recunosti a nu fi bun in investitii,nu te pricepi,iar teama de a pierde banii furati investindui,te face sa nu fi de acord cu ce sustin eu.
Banii furati trebuiesc pusi inapoi in economie,investiti,numai asa Romania poate fi salvata.Ori voi vreti sa nu investiti toata viata, ci doar sa traiti din furat de la stat.

PENTRU ROMANI!

VOI MITICII NU VA DATI SEAMA CE A INSEMNAT AL DOILEA MINISTRU ARDELEAN PENTRU TRANSILVANIA SAU ROMANIA!
MITICULE daca nu exista CACATUL ALA DE AUTOSTRADA de 45 km cum puii mei itzi duceai tu amanta la shoping in Austria fara frica ca te sparge un inconshtient care nu poate opri masodontul TIR?

@tzepes & @pisica-violet

Bai clantzaii lui BOC, cica zice Tzepesul (tzeapa ptr pensionari probabil) ca daca s eredreseaza SECTORUL PRRIVAT atunci s eva reveni asupra, AUZI BAH TU CREZI ca noi suntem aici de 5 anishori si promitzi ca vii inapoi seara la 9 cand itzi iei plodul dela ringhispiel? :-((
Mai revinje pe draqqu sa va ia ca ASA RAMANME si SURPLUSUL intra prin BUZUNARE PRIVATE.
Auzi cand treci sa-tzi iei chenzina de tzucalar si clantzau cum lua siu Sorin Rosca-Stanescu cu balaceanu-Stolnici pe aia de TURNATOR SECU; atunci transmite-i te rig lui Bsescu ca-l bag in 3,14z;Da lu mu;ma-sa. Si tu matza-portocalie, VIOLET üpoarta doar kurvele, n-ai auizit bancu' precis.

@SORRY Cronos ca le-am pus LA TINE dar astia doi tzuvcalari guvernamentali isi inchipuie ca sunt perfectzi, nu mai au loc de replica ;-)

Alo ,alocati bani pentru stoparea prostiei si se acorda

Alo ,alocati bani pentru cresterea inteligentei.Mucles

Razboinicii luminii

Ce razboaie si ce injuraturi se dau pe forum,parca ar fi razboi,parca s-ar reconstruii o tara,in realitate sant niste bosorogi parliti care se baga unii pe altii in seama si isi dau note in functie de cati dinti au in gura.Deschideti fereastra,afara este lumina

Aoleu ! Pai si eu ce ma fac !? Ca acusi ajunge ai mei la putere si mi-a zis ca ma ia si pe mine la stat , tare imi mai place sa stau !

Nu e bine !
sa protestam !
Sa grevam !
Sa guitzam !
Sa nu ne lasam !

Hai , la greve si la scandal , ca vrea si gura mea sa mananca ceva !

 

Astept sa vad...

...daca aveti vointa sa faceti asta. Poate o faceti si corect, adica pe criterii de competenta.
Sper sa nu fie tot un fis de Dimbovita.

 

Trebuie sa incetam sa fim un stat social

In sfarist se face ordine in sistemul bugetar. E foarte bine! Nu avem nevoie de multi bugetari ci de putini si buni.

ai dreptate..

avem nevoie numai de bugetari portocalii...
la verificarea pampersului..daca nu-i portocaliu, sa fie eruncat in Dunare...

Udrea ar fi bugetara BUNAAAA ... mmmmmmmmmmhhh!

O trimitzi sa lucreze in Italia la shosea si in 3 luni am platit imprumutul FMI. Traseista ca-i cu TURISMU;
Ei ii lasi o pareche de strimfi da dama ptr fiecare client ca asa-i moda de cand lumea cu parashutele romanesti si broscanella italiana. Isi decshide butic pe litoral cu ciorapi de dama ...

GUVERN fara tara si tara fara guvern

Guvern fara cap, haotic, condus de un haotic, fara discernamant. Masuri luate pe picior, pe coltul meseii, pe servetelul de la restaurant... Masuri facute sa innebuneasca o tara-ntreaga, incepand de la nou - nascuti, pana la cei care mai au pitin si se vor duce... Masuri scandaloase si care nu vor duce la nimic bun.

 

lui Eea

foarte mare dreptate ai !!!
punem rege pe DUDA si trecem la sat regal,platim un singur bugetar !!!

Stat social

Inseamna invatamint general, gratuit, inseamna acces gratuit la sanatate. Ai vrea sa platesti 1000 lei/zi spitalizarea si taxe la scoli? Al cui va fi atunci statul Roman? Al lui Bercea Mondialu?

olo

"Un reporter incognito al Romaniei libere a intrat in echipa de haitasi politici ai PNL care activeaza pe internet. Misiunea acestora: "desfiintarea" articolelor si comentariilor impotriva lui Crin Antonescu
Timp de doua saptamani am fost postac de partid. Am primit in fiecare zi e-mail-uri de la consultantii partidului cu mesaje impotriva contracandidatilor si liste cu zeci de linkuri unde sa le raspandesc. Am intrat pe bloguri, forumuri si site-uri de ziare, am vorbit despre bun-simt si i-am injurat pe "marinarul beat de putere" si pe "prostanacul comunist". Am bombardat cu stereotipuri toate articolele care nasteau vreo dezbatere rationala. La fel au facut si mai fac zeci de alti postaci din toata tara, fiecare lucrand pentru partidul sau. Noi, postacii rivali, ne stim intre noi si ne injuram, dar nu ne uram. Uram doar cate doua dintre personajele: "tiranul", "prostanacul" si "crinut-finut". Pe un al treilea il iubim. Sau macar facem un ban cinstit."

 

vreau si eu

Vreau si eu sa ma fac postac profesionist poate imi dai mai multe detalii.Care e scorul?

Pentru relatii contactati echipa ziare.com sau sunati la Ac.Catavencu , la RL sau la PNL .

La PNL va primeste de-a dreptul .
Mai sunt cativa pe aici , intrati in casuta lor personala ca va primeste CV si va cheama la un suc .

Numai 70.000 din 500.000 !??
Cam putin .
Noi ne asteptam la mai mult .

Dom'le ce ne-a facut Tariceanu asta !.....

@Ghilotina

... Asa-asaa, mai si torni gaz pe foc! :-))))))))

Ce depunctat esti :-)))))))))

Se samtzesc pupinkooristii & tzucalarii de pe "meterezele online". I-ai ofensat !! :-))))))))

Reduci cheltuielile

automat vei reduce veniturile tale. :) E simplu, e vba de logica. Cand vor termina reforma se vor trezi ca vor avea acelasi deficit. De ce? Pt ca cei disponibilizati vor trece de la incasarea unui salar la incasarea unui somaj sau alta forma de ajutor social. :) Ce fac ei e abureala. Numa un incult mai crede ce zic ei. E fara logica, ceea ce probabil si vor sa faca.

 

serios d-le boc

Acuma sa vedem cine sunt cei 70.000 de bugetari,oare o sa fie varul lui BOC sau nepoata sau finul sau fica prietenului de familie......nu sant partidar sa dea afara oameni dar am vazut ca e plin de bugetari,si dau exemplu primariile e plin de inutili,si mai grav e ca nu stiu sa faca nimic,ai nevoie de ceva te trimite de la unul la altul,si multi fara studii,cum am mai spus multi au intrat prin finul prin nasul prin vicele,sant foarte multi paraziti.

 

Cum cine?

Iti spun eu. Pai ar mai fi vreo' treijdamii de profesori, vreo trejdamii de doctori si vreo zece mii de pompieri.
Hai sa traiti bine!

lui marco62 !

arde!!!pompierii !!! mi-a luat casa foc!!!

da

de ce fmi-ul nu obliga statul roman sa dea o lege in care bancile sa nu isi mai bata jopc de clienti si sa le puna la treaba , sa nu mai traiasca doar pe creditele date in 2008 sa le reduca nivelul taxelor la ceva normal 1-2 procente fata de ROBOR , libor si celelalte referinte

 

Asa, bravo! Pun'te rau cu dgjyu;danii :-))))))

"Cine-i hotz mai mare, unul care jefuieste o banca sau unul care INFIINTZEAZA O BANCA"? zicea un presedinte american.
Reforming the Global Financial System /Flushing the Parasites By Nikki Alexander
March 12, 2009 "Information Clearing House" --
http://www.informationclearinghouse.info/article22199.htm

The Terrorism Of Debt By Wanda Fish: 08/06/03
http://www.informationclearinghouse.info/article4368.htm

"General Smedley Butler is best remembered today for his oft-quoted statement in the socialist newspaper Common Sense in 1935: "I helped make Mexico and especially Tampico safe for American oil interests in 1914. I helped make Haiti and Cuba a decent place for the National City Bank boys to collect revenues in. I helped in the raping of half a dozen Central American republics for the benefit of Wall Street. The record of racketeering is long. I helped purify Nicaragua for the international banking house of Brown Brothers in 1909-12. I brought light to the Dominican Republic for American sugar interests in 1916. I helped make Honduras 'right' for American fruit companies in 1903. In China in 1927 I helped see to it that Standard Oil went its way unmolested.... Looking back on it, I felt I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three city districts. We Marines operated on three continents."[6]
Wall Street racketeers who bribed members of Congress to deregulate".

Atat despre "masurile necesare" si CINE EXACT le-ashoptit catzelandrilor lui Basescu toate alea in urechiushe.

...prea putini...!!!

..trebuiau macar 400.000...

 

perfect de acord, eu i-as fi redus la jumatate!

Cu exceptia sistemului sanitar, tot restul aparatului bugetar este excesiv supradimensionat. Avem o legislatie a muncii scarbos de socialista care face cvasi-imposibila concedierea unui salariat inutil. Fiecare cand acceede la putere isi angajeaza in posturi bugetare caldute si remunerate de la acceptabil la foarte bine toate rudele, toti amicii si mai ales obligatiile politice. Dar asta doar prin adaugire, fara a concedia pe altii (pusi in post cam in aceleasi conditii de precedentii). Si astfel aparatul bugetar se umfla tot mai tare, legislatura dupa legislatura. Ati observat - spre exemplu - ca atunci cand mergeti la fisc sa platiti impozitul, o armata de functionari ocupa respectivul spatiu dar doar o foarte mica parte dintre ei sunt disponibili publicului care sta efectiv la coada sa le dea bani din munca proprie, in timp ce ei sunt foarte ocupati - marea majoritate - sa discute intre ei.

ce pozitie are FANE ???

DACA GUVERNUL SE ANGAJAZA SA DEA AFARA 70.000 BUGETARI
IN FATA FMI CRED CA CEI DE LA FMI STAU CU CURU LA GUVERN!!!

 

Dacă SF din paranteza citatului e pus chiar de Boc, aveti grijă mare. E SF cu adevarat. "Noi n-am mintit cand v-am spus" - va suna urmatorul raspuns la intrebarea "de ce n-ati facut NIMIC pană acum? "

Cică Strategie fiscală - adică "BĂĂI, CE CREDEŢI VOI - ASA SE MODERNIZEAZA UN STAT ! - MAI INTÂI IEI TOT SI PE URMĂ II FACI SI DATORI, CA SĂ NU AIBĂ CE SĂ COMENTEZE SI SĂ SE MULŢUMEASCA CU CEI 300 DE LEI LUNAR AJUTOR SOCIAL"
Că oricum leul se tot duce la vale. Cine citeste printre randuri ii stie valoarea adevărată. Gramul de aur este deja la peste 130 lei.
REZULTAT - sclavie, ură de clasă, si ... toate cele bune dragi romani creduli.
CONSILII, ANI, DNA, STRATEGII, POLIŢII, SERVICII SECRETE, ANAF - păi pana acum nu erau ?! Aaaa. Nenea Prim-Ministrul, te-ai luminat ca si cu tancul zburător prin ceată !!!
HABAR N-AI PE CE LUME TRĂIM !!! Pentru că real nu a insemnat decat profitul electoral. Restul e mult mai greu - dincolo de vorbe.
Nu văd nimic real si concret in acelasi timp - ceva care să-mi dea un incredere multă - nu putină!!!

 

Piticul acesta se crede la sedinta de UTC.

"Draga Stolo" alt hotoman comunist care a furat milioane de dolari cu Petre Roman, declara ieri ca un "prunc nevinovat" ca aceste reduceri de personal trebuie facute. Economia nu merge, nu se fac investitii,ajutorul de somaj s-a micsorat,salariile se micsoreaza si daca mai dai afara 70.000 de oameni ,acestia cu ce vor trai ? Cata ipocrizie la acesti oameni, care au camionul plin sa dea solutii pentru "salvarea Romaniei". Care Romanie cand ingropi jumatate din ea. Intreb si eu pe marii pedelaci de pe acest forum, Silvia, Feher, Cronos,Vlad Tepes , Dannyel etc. Fara sa fiu rau intentionat: Ce ati face voi, cand economia este la pamant, sa mai fii dat si afara? Adica situatia de astazi.

 

Masura 15-25 este eronata. Privita etic: o shmecherie.

La nivel principial, Dl Basescu (in calitate de premier) are pe un taler adevaratii bugetari, care tin de rolul fundamental al statului (profesorii, medicii, judecatorii, politistii), la care adaugam pensionarii. Pe celalalt taler: falsii functionari: adica administratia (pare rau pt Marica, dar e crudul adevar), regiile, enclavele autonome bazate pe monopolul statului roman (cat de malefic trebuie sa fii ca sa dai autonomie unor astfel de monopoluri ?), etc: CLIENTELA.
Nu e greu de gasit solutia, daca se vrea: DAI AFARA CLIENTELA (adica vreo 300000 de frati, cumnati, si sinecuri). Si modifici statutul enclavelor autonome (adica ei sunt privati pe un monopol de stat !!!). Cea mai simpla solutie. Este o crima sa tai 25% de la medici, profesori si politisti ! Este aiuritor sa tai din pensii (pentru ca judetul Bihor e plin de infractori).
Ce face acum Dl Basescu este profund gresit. Este pentru PD-L si contra Sigurantei Statului.

 

Prapastia

Mai are cineva curiozitati despre prapastia in care ne-au aruncat actualii guvernanti?!?Daca da,cititi interviul dat de seful delegatiei FMI:
"Romania trebuie sa-si reducă deficitul de la cel potential de 9,1%, pană la sub 3%, asa cum s-a angajat in fata Uniunii Europene. Acest proces nu va avea loc in acest an, probabil nici in următorul. Deci va fi nevoie de cativa ani pentru a fi reduse cheltuielile. In viitor, guvernul incă are de ales cum să echilibreze veniturile si cheltuielile pentru a-si continua politicile. Pe viitor, Guvernul are libertatea de a face propriile alegeri astfel incat să balanseze cresterea veniturilor cu reducerea cheltuielilor prin politicile sale.Guvernul intentionează să reducă pensiile iar viitoarele cresteri să se axeze pe noi baze, nu pe cele vechi. Asa că nu se vor duce in jos pentru ca ulterior să crească cu 25%, ci vor scădea, iar cresterile se vor face in functie de banii de la buget. Au fost 250.000 de functionari nou-angajati in perioada 2005 - 2008. In timp, este recomandat să se reducă această cifră la una mai sustenabilă. Nu există un plan al FMI sau al Guvernului să disponibilizeze 250 de mii de oameni. In timp ar trebui să aveti un număr SUSTENABIL de angajati la stat. Nu vreti să aveti un număr mare de angajati la stat care să facă treaba pe care ar putea-o face mai putini? Vreti să aveti un sistem public eficient? In timp, este preferabil să există o reducere graduală a bugetarilor pentru o eficientă mai mare. Probabil că vor fi cresteri ale somajului pană la o revenire a cresterii economice."

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor