Ziare.com

COVID-19: S-a depasit pragul de 500.000 de bolnavi. Cifrele care ingrijoreaza, in evolutia din ultimele 7 zile

de Florin Necula
Vineri, 27 Martie 2020, ora 10:09

   

COVID-19: S-a depasit pragul de 500.000 de bolnavi. Cifrele care ingrijoreaza, in evolutia din ultimele 7 zile
Numarul de cazuri de coronavirus creste tot mai accelerat in fiecare zi, dupa ce joi seara s-a depasit pragul de 500.000 de infectati la nivel mondial, chiar 525.000, si pragul de 23.700 de morti. De ce sunt importante aceste cifre?

Este simplu. Marti seara aveam in jur de 420.000 de cazuri si 18.600 de morti. Asta inseamna o crestere de peste 100.000 de cazuri si peste 5.000 de morti in toata lumea, in doar 48 de ore!

In procente, cresterea este de aproximativ 25% la numarul de cazuri si de peste 25% in ce priveste numarul de morti, in doar 2 zile.

Ce mai trebuie remarcat este ca numarul mondial de cazuri era de 250.000 in urma cu o saptamana, astfel ca s-a dublat in doar sapte zile! Ca o comparatie, au trecut 4 luni de la primul caz raportat pana la cel cu numarul 250.000.

Totodata, in urma cu o saptamana erau 10.000 de morti, astfel ca si in acest caz numarul lor s-a dublat in doar 7 zile.

Alte cifre demne de notat sunt ca, in cele 48 de ore dinainte de atingerea numarului de 250.000 de imbolnaviri, au fost inregistrate 50.000 de noi cazuri, in timp ce o saptamana mai tarziu - azi -, numarul de noi cazuri in acelasi interval s-a dublat. Astfel, rata a ramas aceeasi.

In ce priveste situatia din Europa, aici se gasesc mai mult de jumatate din numarul total de imbolnaviri, iar doar o zecime din acestea s-au soldat cu vindecari. In plus, pe continentul nostru sunt inregistrate aproape 16.000 de decese.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13032 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Acest limbaj nu aparține unui creștin. Ești doar un jalnic

mercenar sau un trol ratat. In istoria multimilenară a acestui popor credința a fost și ancoră de stabilitate și far călăuzitor.

Asta explica probabil si de ce primul produs care a disparut

din rafturi e hartia igienica.
Ce e scris in vechile cărți ale diferitelor religii poate fi interpretat in foarte multe moduri, incat aproape ca fiecare poate deduce ce vrea el sa creadă.
Adică noi nu putem prevedea ce se intamplă de la un an la altul, dar unii oameni care au trăit acum mii de ani erau capabili sa prevadă ce urma sa se intample in zilele noastre? Te rog sa-mi permiți sa nu prea cred.
Daca e asa, de ce n-a apărut nimeni cu Biblia in mana acum 5-6 luni sa zicem, ca sa ne prevină de apariția virusului? Dupa ce se intamplă faptele e ușor sa găsești acolo explicația, tocmai pentru ca interpretările posibile pot fi foarte numeroase, la marea lor majoritate cu siguranță ca nu s-au gandit nici cei ce le-au scris.
Nu e pentru prima oara cand omenirea trece prin vremuri dificile, asa ca nu e greu de prezis ca și in viitor vremurile dificle vor mai reveni din cand in cand, nu e niciun miracol sau intervenție divina ci o lege a probabilităților. Pe termen foarte lung se pot intampla foarte multe evenimente neprevazute in istorie.

ordin de zi pe unitate :

Toti au murit de covrig 19. Toate bolile au fost eradicate mai putin covrig 19 care inca #rezista .Dar il avem pe Gordon Brown care ne salveaza si face apel la instaurarea unui guvern mondial pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. Ca altfel nu se mai poate ... https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/03/27/gordon-brown-face-apel-la-instaurarea-unui-guvern-mondial-pentru-gestionarea-pandemiei-de-coronavirus/

 

Un guvern mondial ar fi luat, foarte probabil, niste masuri

mult mai coerente la nivel mondial.
O problema mondiala, cum e asta, și evident ca nu doar asta, poate fi rezolvata mai ușor prin decizii la nivel mondial, care sa fie evident aplicate de autorități locale.
Altfel, a rezolva o problema mondiala fără un guvern mondial e, in opinia mea, cam același lucru cu a rezolva o problema romanească fără a avea un guvern al Romaniei, ci doar consilii județene și prefecți.
Mai avem foarte mult pana la un guvern mondial, nu putem ști cat, poate ca suntem la 100 de ani (in cazul cel mai optimist probabil) sau la 1000 de ani distanta de asta, dar dupa mine se va ajunge la un momentdat acolo, chiar daca e evident ca noi, indivizii ce trăim in ziua de azi, nu vom mai apuca sa vedem asta. Ar fi insă naiv sa credem ca omenirea a evoluat de la nivel de triburi la nivelul statelor naționale actuale și ca in același timp evoluția se va opri exact aici, odată cu noi. Probabil ca și imensa majoritate a celor ce trăiau in vremurile in care tribul era incă forma cea mai avansata de organizare cunoscuta pana atunci, iși inchipuiau ca tribul va rămane forma cea mai avansata de organizare pentru totdeauna.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor