Focarul de COVID-19 de la Spitalul Baicoi. Cazurile sunt in crestere

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 14:46
2068 citiri
Focarul de COVID-19 de la Spitalul Baicoi. Cazurile sunt in crestere
Foto: Pixabay

Focarul de COVID-19 de la Spitalul Orasenesc Baicoi se extinde, doua cazuri noi fiind confirmate aici in ultimele 24 de ore, numarul total al celor infectati la unitatea sanitara in cauza ajungand la noua.

Potrivit datelor comunicate, miercuri, de Prefectura Prahova, primul caz pozitiv de la Spitalul Baicoi a fost depistat in data de 7 iulie la un medic de pe Sectia Medicina Interna.

In urma anchetei epidemiologice, au fost identificati contactii directi de la care s-au recoltat probe. De asemenea, au fost recoltate probe si de la restul personalului sectiei si de la pacientii internati (12).

In urma acestui demers au fost confirmate in total noua cazuri de COVID-19, cu doua mai multe fata de ziua precedenta, cei infectati fiind un medic, patru asistente medicale, doua infirmiere si doi pacienti.

In acest context, pacientii internati pe sectia respectiva au fost externati cu recomandare de izolare si semnatura ca au luat la cunostinta despre acest aspect, personalul sectiei a fost izolat la domiciliu, iar spatiul respectiv a fost dezinfectat, arata sursa citata.

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate in judet 35 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numarul total al celor testati pozitiv de la inceputul epidemiei fiind de 880.

Dintre acestia, 44 au decedat (doua decese noi in randul unor persoane cu comorbiditati), iar 170 au fost declarati vindecati si externati.

"Conform datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Prahova, in spitalele din judet, unde sunt tratati bolnavi COVID-19, in sectiile de Terapie Intensiva, sunt internati 19 pacienti (16 sunt intubati). Dintre acestia 3 pacienti sunt transferati de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, unul de la Spitalul Clinic Colentina si unul de la Targoviste", mai arata sursa citata.

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#focar, #spital, #Baicoi, #coronavirus , #coronavirus