Infectia COVID-19 in cazul gravidelor si nou-nascutilor: un studiu prezinta noi informatii

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 02:00
2932 citiri
Infectia COVID-19 in cazul gravidelor si nou-nascutilor: un studiu prezinta noi informatii
O mana de femeie si una de bebelus FOTO Unsplash

Femeile insarcinate diagnosticate cu COVID-19 nu fac forme mai severe ale bolii in comparatie cu restul populatiei, potrivit unui studiu realizat in Singapore si publicat vineri, care a descoperit totodata ca nou-nascutii ale caror mame sunt infectate prezinta anticorpi impotriva noului coronavirus, potrivit Reuters.

Studiul restrans, in cadrul caruia au fost monitorizate 16 femei, nu a descoperit nicio dovada a transmiterii virusului de la mama la fat, oferind informatii despre o problematica a infectiilor cu COVID-19 care nu este inca bine inteleasa la nivel global.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a spus ca femeile insarcinate pot fi grav afectate de unele infectii respiratorii si ca nu se stie daca mamele diagnosticate cu COVID-19 pot transmite virusul bebelusilor in timpul sarcinii sau al nasterii.

''Concluziile studiului sunt reconfortante'', a precizat intr-un comunicat Grupul de cercetare in domeniul obstetricii si ginecologiei din Singapore.

''Aceasta demonstreaza ca incidenta si severitatea COVID-19 in randul femeilor gravide corespunde tendintelor din randul populatiei generale'', se mai spune in comunicat.

In cea mai mare parte, participantii la studiu au suferit infectii usoare, femeile mai varstnice si supraponderale confruntandu-se cu reactii mai severe.

Nu s-au inregistrat decese in randul participantelor la studiu si toate s-au vindecat complet. Doua dintre femei au pierdut sarcina, iar cercetatorii cred ca este posibil ca unul dintre cazuri sa fie legat de complicatii asociate virusului.

Cinci femei au nascut pana la momentul publicarii studiului, iar copiii acestora au prezentat toti anticorpi fara sa fi fost infectati cu acest virus, desi cercetatorii au precizat ca nu se cunoaste inca in mod sigur care este nivelul de protectie pe care il ofera.

Este necesara o monitorizare ulterioara pentru a vedea daca nivelul de anticorpi scade pe masura ce bebelusii cresc, au mai spus cercetatorii.

Nivelurile de anticorpi detectate la bebelusi au variat, fiind mai ridicate la cei ale caror mame au fost infectate mai aproape de momentul nasterii, au adaugat cercetatorii.

Medicii din China au raportat depistarea si declinul in timp al anticorpilor COVID-19 la bebelusii ale caror mame au fost diagnosticate cu COVID-19, potrivit unui articol publicat in octombrie in revista Emerging Infectious Diseases.

Cine va beneficia de primele vaccinuri anti-COVID. Explicatiile specialistilor

O femeia gravida de 36 de ani a murit in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Craiova. Tanara a fost confirmata post-mortem cu SARS-CoV-2

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Gravide, #nou nascuti, #coronavirus, #Covid 19, #infectie, #studiu , #coronavirus