Lista celor 33 de tari unde a fost descoperita noua tulpina de COVID. Cat de repede se raspandeste virusul B.1.1.7

Sambata, 02 Ianuarie 2021, ora 10:25
6853 citiri
Lista celor 33 de tari unde a fost descoperita noua tulpina de COVID. Cat de repede se raspandeste virusul B.1.1.7
Foto: Pixabay (Arhiva )

Turcia a inchis de la 1 ianuarie usa calatorilor din Marea Britanie, motivand ca a depistat 15 cazuri de infectii cu noua varianta mai contagioasa aparuta in marea Britanie. Toate cele 15 cazuri au fost identificate la calatori care au venit din Regatul Unit. Turcia devine astfel a 33-a tara in care noua varianta a virusului a fost gasita.

Ministrul sanatatii din Turcia, Fahrettin Koca, a transmis intr-o declaratie de presa ca cele 15 persoane infectate cu noua varianta Covid - 19 erau in izolare si ca dupa anchetele epidemiologice au fost gasite si izolate persoanele care au intrat in contact cu cei infectati, relateaza Digi 24.

Dupa controalele efectuate la nivel national, s-a constatat ca virusul a fost detectat doar la persoane care au venit din Marea Britanie, scrie New York Times.

Descoperirea cazurilor din Turcia ridica la 33 numarul tarilor in care a fost constatata infectarea cu noua varianta a COVID-19, dupa ce Marea Britanie l-a anuntat in 8 decembrie, si la peste 40 pe cel al statelor care pun in izolare calatorii care vin din Marea Britanie.

Unele tari impun restrictii calatorilor, inclusiv cetateni americani, care in ultimele saptamani au vizitat tarile in care a fost detectata varianta noua de Covid-19. Spre exemplu, Filipine a extins restrictiile pentru calatorii din Marea Britanie si alte 18 tari, adaugand pe lista Statele Unite dupa ce in Florida, California si Colorado a fost gasit virusul.

Niciunul dintre persoanele gasite infectate in Statele Unite nu a calatorit insa recent, ceea ce creeaza temeri privind amploarea circulatiei noului virus.

De ce este periculos B.1.1.7

Varianta, cunoscuta sub numele de B.1.1.7 este periculoasa nu pentru ca duce la cazuri mai severe de Covid-19, ci din cauza riscului crescut de transmitere, ceea ce are drept consecinte mai multe infectari si mai multe spitalizari intr-un moment in care multe tari se lupta deja cu numar crescut de cazuri, mai ales pe fondul evenimentelor de sfarsit de an, cu mai multe calatorii si mai multe adunari de oameni.

Lista tarilor care au identificat infectii cu varianta a crescut rapid si incepand de vineri include - pe langa Statele Unite, Marea Britanie si Turcia - Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elvetia si Emiratele Arabe Unite, precum si Taiwan.

In Africa de Sud, a aparut o versiune similara a virusului, care se aseamana cu B.1.1.7. Potrivit oamenilor de stiinta care au detectat-o, aceasta varianta din Africa de Sud, cunoscuta sub numele de 501.V2, a fost gasita in pana la 90% din probele ale caror secvente genetice au fost analizate acolo de la mijlocul lunii noiembrie.

Autoritatile britanice au declarat ca au detectat doua cazuri ale variantei identificate in Africa de Sud. In ambele cazuri, persoanele infectate au fost in contact cu persoane care au calatorit in Marea Britanie din Africa de Sud in ultimele saptamani. Elvetia, Finlanda, Australia, Zambia si Franta au detectat, de asemenea, aceasta varianta.

In 24 decembrie, seful Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Africa, John Nkengasong, a anuntat descoperirea unei alte variante, de data aceasta in Nigeria, numita B.1.207.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#NOUA TULPINA COVID, #coronavirus, #covid ytari, #noul covid tari , #coronavirus