Saptamana viitoare se va aviza infiintarea centrelor de vaccinare. Numarul centrelor a fost crescut

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 19:22
2392 citiri
Saptamana viitoare se va aviza infiintarea centrelor de vaccinare. Numarul centrelor a fost crescut
Vaccinare FOTO Pixabay

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, a anuntat ca saptamana viitoare va fi avizata infiintarea centrelor de vaccinare.

"Fata de ziua precedenta numarul centrelor de vaccinare a fost crescut. (...) A crescut nevoia centrelor de vaccinare, nu semnificativ. De pilda, daca ieri vorbeam de aproape 302 centre de vaccinare in unitati sanitare, astazi vorbim de circa 350. Pentru restul categoriilor populatiei, daca ieri vorbeam de 597 de centre, astazi vorbim in jur de 700 de centre. In ceea ce priveste centrele mobile de vaccinare, acele caravane mobile, in momentul de fata avem o nevoie estimata de circa 80 de caravane mobile. Sunt lucruri care se afla in dinamica", a spus medicul militar, la Digi 24.

Potrivit acestuia, in cursul saptamanii viitoare se va aviza infiintarea centrelor de vaccinare, dar aprobarea de functionare va fi elaborata atunci cand centrele vor fi echipate complet.

"Decizia de avizare si de organizare a unui centru de vaccinare putem saptamana viitoare sa o emitem avand in vedere faptul ca in aceasta saptamana ne propunem sa iasa un ordin comun de ministru care prevede infiintarea, organizarea si avizarea acestor centre de vaccinare, precum si desemnarea centrului national de stocare - Institutul Cantacuzino si a celor sase centre regionale de stocare a vaccinului la nivel national", a explicat Gheorghita.

El a afirmat ca in cea de-a treia saptamana a lunii decembrie ar putea fi realizata o simulare nationala in ceea ce priveste vaccinarea anti-COVID.

"Ne dorim, sper sa si reusim, un exercitiu national de simulare la nivel national in care sa identificam, sa invatam de fapt, din tot acest lant logistic - de la receptia vaccinurilor, stocare, distributie, organizarea centrelor de vaccinare, sa avem aceasta simulare la nivel national pentru a identifica eventualele disfunctionalitati si pentru a le corecta din timp asa incat la momentul inceperii efective a activitatilor de vaccinare lucrurile sa se desfasoare fara intrerupere. Ne dorim ca inainte de sarbatorile de iarna, in cea de-a treia saptamana din decembrie, sa putem fi capabili sa facem aceasta simulare nationala", a aratat presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

DSP-urile transmit informatiile finale despre centrele de vaccinare COVID. Este termenul limita

Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
#centre, #vaccinare, #Romania, #pandemie, #coronavirus , #coronavirus