Suspiciune de coronavirus la Guvern

Luni, 09 Martie 2020, ora 10:55
13531 citiri
Suspiciune de coronavirus la Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

O ancheta epidemiologica a fost deschisa la Palatul Victoria, in care isi desfasoara activitatea Guvernul Romaniei, fiind verificati posibilii contacti ai femeii de 42 de ani care a fost cel de-al 14-lea caz confirmat in Romania de identificare cu noul coronavirus.

Informatia a fost transmisa prin intermediul unui comunicat de presa de catre Grupul de Comunicare Strategica.

"In contextul anchetei epidemiologice care este desfasurata in acest moment in legatura cu femeia de 42 de ani din Bucuresti, confirmata cu coronavirus (COVID-19) in cursul zilei de 8 martie, sunt desfasurate verificari cu privire la posibili contacti ai persoanei din randul personalului care desfasoara activitati in cladirea Guvernului Romaniei.

Facem precizarea ca s-au luat masuri preventive in acest caz, fiind limitat orice contact cu terte parti pe care l-ar fi putut avea doua dintre persoanele, despre care s-ar putea considera ca au contact cu femeia de 42 de ani, solicitandu-li-se sa ramana la domiciliu impreuna cu familia", se arata in comunicatul citat.

Cel de-al 14-lea caz de coronavirus din Romania a fost confirmat duminica. Este vorba despre o femeie din Bucuresti, de 42 de ani, apropiata de barbatul de 49 de ani diagnosticat sambata.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca ar fi vorba despre femeia facea mancare pentru angajatii Guvernului si pentru demnitari.

"Este suspect baiatul unei doamne bucatarese de la Guvernul Romaniei. Va dati seama ce impact. Pentru ca doamna bucatareasa a fost in bucatarie, nu cred ca a avut mijloace de protectie decat cele normale, nu ceva special si a pregatit mancarea pentru angajatii Guvernului si pentru demnitari", a spus Gabriela Firea.

La scurt timp dupa anuntul de presa, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat ca - din informatiile sale - si o persoana de la OSIM, intoarsa de la Roma in noaptea de duminica spre luni, ar fi suspecta de coronavirus.

"Din cate am inteles, este o persoana care ar lucra la contabilitate la OSIM - alta institutie decat Ministerul Economiei pe care il conduc eu - si care ar avea o suspiciune", a spus el.

Cand presa i-a spus ca imbolnavirea e deja confirmata si l-a intrebat cum de persoana respectiva a venit la serviciu, in loc sa ramana in izolare, Virgil Popescu a raspuns ca nu stie, dar ca atunci cand va ajunge la Guvern se va interesa.

"Sunt convins ca s-au luat toate masurile (...) Am discutat aseara despre o ancheta epidemiologica mult mai amanuntita", a mai spus Popescu.

Intrebat daca se teme de coronavirus, Virgil Popescu a spus ca nu.

"Eu ma tem de Dumnezeu. Dar fiecare dintre noi avem o teama. Evident ca trebuie sa ne protejam. Sa luam masuri. Sa ne protejam, sa evitam imbolnavirile", a spus ministrul Economiei.

Jurnalistii l-au mai intrebat pe Virgil Popescu si daca exista probleme cauzate de coronavirus si la Ministerul Economiei, dar si daca exista dezinfectanti.

"La minister nu sunt probleme. Avem apa si sapun. Chiar am discutat cu dl. ministru al Sanatatii, spunea ca e preferabil sa folosim apa si sapun", a mai spus Virgil Popescu.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#coronavirus Guvern , #coronavirus